Wednesday, September 9, 2009

Menu Berbuka/Sahur Ramadhan Ke-19

Dalam facebook tadi citer amboi...nak masak tu nak masak ni...
Last2 ini je yg eynda masak kekekek...
1) Kari daging + kentang
2) Sup daging + kentang + cendawan
3) Sayur taugeh + tauhu + kucai
4) acar limau (takde dlm gambar)
5) cendawan goreng (cicah dgn sos cili thai)
6) cendol
7) Sirap lemon
8) Bubur pulut hitam (hubby teringin...dia beli kat kedai hihi)
Plan yg tak menjadi ialah sosej roll & nasi ayam kosong. Nasi ayam tu eynda buat esok la...utk anak2 sebenarnyer....today adam 1st time belajar makan daging lembu hihi...puas pujuk....haaa...bila dah rasa sekeping, habis sepinggan daging dia makan..alhamdulillah...
Dah lama tak masak semenjak tak sihat....today bila hubby cakap teringin nak makan kari daging otomatik eynda jawab..."saya masak la..."
Lagipun petang tadi adam ada kelas mengaji....eynda takmau kelam kabut keluar lepas dia habis kelas tu utk beli lauk pauk...baik masak kat rumah...relaks skit :-)
Ni time datang rajin la yer....kalau tak berupdate tu maknanyer eynda beli je lauk kat kedai/bazaar hehe...

9 comments:

Lady of Leisure said...

kari daging.. makan dengan pulut kuning atau roti jala sedap kan kak eynda..

kak eynda, baru baik sakit pun rajin masak, lady yg sihat walafiat ni bulan poser baru sekali jer masak..

::i.e.r.a:: said...

iera semalam masak.. tuh pun kira iera + hubby makan supper lah.. Nasi goreng daging.. tetiba kitaorg rasa nak makan.. iera masak pun lepas balik dr yoga class..masa berbuka masing2.... hehhee.. sempoikan..itu pun sbb hubby kata dah byk hari u x masak tuk i.. kah kah kah..

Anonymous said...

eynda..
rajinnya masak..
sha pun buka & sahur lauk sama..
cuma biasanya akan tambah telur dadar satu..
hero kecik kata,tu menu WAJIB..hahhaha..
eynda sahur kul baper?
sha bangun kul 4.30..
buat tu ni tu ni, dh kul 5 baru start mkn sambil layan tv..
kul 5.30 stop mkn..minum panas pulak..
gitu la hari2..

syahdu lak dgr lagu raya Jay Jay nyanyi tu tgh mlm ni..huhuhuuu


~ashsha~

ana said...

mgu ni pun neisya byk buat menu ngan daging...kelmarin daging msak rendang dgn daging goreng kunyit...

eynda...bestkan masak...rasa puashati suami dan anak2 dapat makan dari air tangan kita....:)

Softtouch [Hanim] said...

sedapnya kak eynda..daging semuanya..dahlah sy suka makan daging sejak2 ni...he he he
rase puaskan kalu masak sndiri..tp sedihlah sy xmasak lg bila bln pose ni..keadaan bdn xmgizinkan..

Deanni said...

woahh , sedap sedap je sume . Laparlahh pulakk (:

eynda said...

Lady...ha'ah sedap kalau makan dgn roti jala/pulut kuning....akak pun baru brape kali je masak bulan puasa ni....tak jadi la impian nak masak hari2 hehe....




iera....tu la kan...anak2 & hubby ni memang looking forward je dgn masakan kita....tak sedap pun diaorg makan gak...sebab masak dgn kasih sayang...cehhh :-p




sha....2 minggu pertama kami sahur makan nasi....sekarang makan ringan2 je macam roti cicah kuah apa-apa la...sebab bila makan nasi jadi mengah la pulak hihi....





Neisya...betul...puas hati kalau masak sendiri....tapi eynda ni tak boleh nak masak hari2...belum disiplin macam setengah org yg rajin masak hari2 kat rumah....kagum eynda tau...




Hanim....takpe dikecualikan....rehat banyak2 kay :-)




Deanni...hai...thanks....sabar..sabar...bulan puasa ni hihi...

shabiela said...

sedapnya menu... best2..

Gee said...

ermmm rajinnya akak masak...lauk sedap2 pulak tu..!!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails