Wednesday, September 2, 2009

Balik Kampung Part 3

Sebelum balik ke shah alam kami singgah rumah mama eynda.
Kebetulan sepupu yg duduk kat Kuala Kedah balik kampung....
Last eynda jumpa cousin eynda hari raya tahun lepas. Masa tu dia tengah sarat ngandung.
Sekarang baby dia dah 9 bulan.
Baby Danisha....
"Haaa?? Apa?? Tak dengar la..."
Payah betul nak pujuk Hannah bergambar dgn baby. Bila tak suruh baru dia duduk tepi baby...
Suruh Hannah sayang baby...
Sepupu eynda.
Ni la jadinyer kalau ada baby lagi kot hehe...
Ada yg jeles...melalak tarik baju mama dia....
Alalalala.....sedihnyer dia...mama takleh dukung baby lain...dia je la baby mama :-p
Si Bobby kena kurung jap sebab takut dia duduk bawah kete....cian dia muka boring hehe...
On the way kat highway Ipoh-Tapah jalan jammed teruk.
Sebelah highway nak ke selatan ada 3 buah kete eksiden.
Sebelah highway nak ke utara ada eksiden rasanyer dekat 20 biji langgar satu sama lain...jalan kat situ basah sebab hujan pastu macam licin skit....
Singgah RNR Tapah....mula2 panas..time nak balik tetiba hujan turun lebat....
Bertolak dari sg petani 1.45pm.
Sampai rumah 8pm.
Tak sempat berbuka kat rumah. Dah agak sampai lewat so kami tapau donut kat RNR Tapah & singgah berbuka kat RNR Guthrie...dah sampai rumah baru berbuka dgn nasi & lauk pauk yg dibekalkan oleh mama & MIL :-)
Tu je la citer balik kampung. Tak banyak benda nak citer sebab tak jalan-jalan sangat ...asyik hujan je...
Raya nanti balik kampung lagi ...Insyaallah..:-)

12 comments:

Just Call Me Bitt said...

ye la kak hujan jek skang ni... hannah melajuk ek...sian dia...hehehe

neisya said...

mira pun cengitu la kalau neisya dukung aqief...jeles bkn main...

kecik lagi dia pun....

mama idzareef said...

hihi..maybe sbb tu bkn baby dia kot..baby sdri musti hannah tak melalak eynda... ;p

Softtouch [Hanim] said...

jeles yer hannah..nmpaknya lmbat lg lah hannah nk ber adik kan sis..xpelah, lg pun hannah kecik lg..:)

que_zul said...

jeles betul hannah tu eynda...camno nk tambah anak ni?..hehe

que_zul said...

utara sana hujan eik....selatan sini pon hujan manjang..nk kuar umah pun tak rajin sgt...

iNa said...

hannah jeles ya??
alahai..smpai nangis2 die...cian.... :)...

kak..
akak ngan hubby kg dkt2 ya??hehe..
senang kan nk blk kg skali..mudah je..

::i.e.r.a:: said...

eynda.. cousin eynda nih dulu selalu dtg umah eynda kan.. Iera pernah jumpa dia kan kat umah eynda dulu.... tomeynya anak dia... :)

ibh said...

Sonok balik kampung kan kak...heee

IxoR@ said...

alololo hannah...

jeles dia mama dukung baby lain ye...manja sangat tu...

hannah d'cute...muahhh.

shabiela said...

bukan adik dia jeles la kot.. dh ader adik sndri biasanya ok.. anak sedara sha cmtu la.. skang kemain syg kt adik dia.. tp balqis jelesssssss ngn amalin.. hu hu..

eynda said...

Bitt...betul2 merajuk tu hehe...



Neisya...cian kan... :-)



Fizz...really?? hehe..



Hanim...ada gak pikir...nak gapkan macam adam & hannah....tapi masa tu umur akak dah brape daaaa :-p




Que...camno?? Biar dulu la :-p Utara hujan masa eynda balik tu non-stop....sehari je panas, ahad...




ina...ha'ah akak & hubby sekampung....bawak kete kalau takde trafik light dlm 15 minit je kot hehe...





iera...ye...dia la yg paling rapat dgn eynda kat sebelah family mama...




ibh....memang seronok :-)




Ixora...dia jeles betul...habis baju akak dia tarik hehe...




shabiela....dia manja terlebih ni...rasanyer kalau ada adik waktu terdekat pun dia akan jeles...kecuali dah 4-5 tahun baru ok kot...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails