Monday, August 17, 2009

Shopping Raya.

Weekend lepas kami start shopping utk raya.....
Dengan harapan puasa nanti boleh relaks2 takyah kelam kabut kat shopping kompleks lagi...
Tapi nampaknyer tak sempat habis shopping daaaaa.....
Ni je yg sempat beli....nampak je beg plastik banyak....tapi barang kat dalam tu sikit je tau :-D
Hari sabtu di SACC Mall.
Hari Ahad di One Utama.
Barang2 dalam beg plastik tu biar lah rahsia hehe...
Buat suspen skit sebab utk raya kan...kalau tunjuk nanti kurang serinyer...ye tak... :-)
So boleh cuci mata masa kami posing2 di hari raya nanti la...tungguuuuu..... ;-)

15 comments:

Lady of Leisure said...

lady masih belum soping raya lagi..
tunggu bulan posa nanti.. baju kurung slalu beli yg dah siap..

haritu dah beli baju kurung tapi last week dah pakai gi kenduri, so tak aci dah wat baju raya kan.. hehehe...

eynda said...

Lady....akak pun beli ready made....tiap kali upah tailor ada je yg tak kena...so beli yg readymade senang.... :-)

Azmiezas said...

kita dah shopping awal2 ari tu...malas nak shopping last minute...nanti org ramai...baju budak2 dah disembunyikan...awal-awal...kalau tak,..nanti...
semuanya nak di pakai...x sempat tunggu raya....

Some1...somewhere...somehow... said...

kak...
padini concept sale sampai bila ek..? n..baju utk kids yg 70% cecantik x..?

Topsy-Turvy Mum said...

aiiseyyy..jeles tul tgk org shopping utk raya...

dah ler tahun ni tak balik raya...sob..sob!!

Ella said...

bestkan shopping raya..
I baju anak dah beli..tinggal tambah satu dua helai kalau ada berkenan lg.
dah shopping baju anak senang,
tinggal baju daddy dia saja..

mummy dia takde mood shopping raya tahun ni.

que_zul said...

hubby pun kata nk shopping awal2 tuk raya, kunun2 nyer awal bulan lepas la...tetiba sibuk2 lak H1N1...dia aplagi, tk mo pi la tmpt2 ramai org...smpi la ni, tak shopping apa pun lg...

eynda said...

Azmiezas.....lagi awal yer...kena sorok ek...anak2 eynda lak jenis tak kisah...tak suruh pakai, tak pakai le diaorg :-p




yra...tak sure lak sampai bila..masuk padini sebab nak cari jeans adam...yg gegirl tak sempat tengok la tapi yg less 50%-70% nampak cam lawa2....(masuk padini dekat nak balik...kelam kabut)



aiseymen...tak balik raya ke? Tak boleh la kita nak salam-salam ek :-D Shopping kat sana lagi best!




Ella...best...cuma tahun ni kami berpikiran waras skit...beli setakat nak pakai je.....last year beli terlebih-lebih sampai tak terpakai....ella takde mood nak shopping raya..pembawakan ke hehe....

eynda said...

Que....hubby pun cakap ahad lepas....ok jom kita shopping bagi siap semua pas tu duduk diam kat rumah....tapi mana sempat 2 hari tu nak shopping semua hehe....memang cuak bila kat shopping kompleks....tapi berhati-hati la...guna hand sanitizer /dettol wipes selalu sebab dok pegang merata kan....

Softtouch [Hanim] said...

sy belum soping raye lagi..biasanya masa bulan pose,baru terasa keriahannya..mmg mcm tu tahun2 sblum ni....:)

:: PU3'z :: said...

kiter dah beli
itu pun baju utk 1st raya
ingat nak tambah lagi sepasang
kat mana cantik dan murah ekk
nak cari yang ready-made jer
senang dan puas ati

shabiela said...

xsbr nk tgk isi dlm tu.. sha pon bli skit2 jer.. thn lps beli lbh2 smpai x trpkai..

eynda said...

Hanim...akak selalu buat cam tu dulu...tahun ni je prepare awal... :-)




PU3....eynda beli ready made kat D'Rias je...banyak pilihan...



shabiela....nanti tengok gambar raya hehe...suspen kan..alaaa...tak glemer sangat la...biasa je... :-) Suka simple2 ;-)

Lady of Leisure said...

betul tu kak eynda, tiap kali hantar tailor ada jer yg tak kena, rugi betul, kadang tu kita dah berkenan giler dengan kain, hantar tailor buat tak elok plak.. nak pakai pun rasa tak best kan..

skrg ni lady prefer beli yg dah siap.. puas hati.. banyak pilihan..
hehe..

eynda said...

Lady...tu la...last year akak beli kain punya la mahal...sekali kasi kat tailor tak puas hati...nak alter dah dekat raya....pakai sehelai je raya pertama....lagi satu sampai sekarang tak pakai....sekarang prefer yg readymade...memang dah tau ngam dgn body :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails