Tuesday, August 4, 2009

Genting Highlands Part 11

Ahad pagi kami check-out dari hotel...nasib baik la ada express check-out so takyah tunggu giliran nak check-out kat kaunter...
Kabus tebal jugak pagi tu...dlm 11am....
Tengok ni...kena pasang lampu kete....kami tak bukak ekon pun sampai la ke Awana kat bawah tu...sejuk nyaman jek...kalau la Malaysia negara yg sejuk macam ni bestnyer :-)
 
Singgah kat area restoran mamak berhadapan Awana genting...plan nak minum2 dulu tapi dah malas pulak....snap snap gambar pas tu bertolak balik...
Jangan gelak yer...baju hari sabtu jugak eynda pakai hahahaha (gelak kat diri sendiri)
Bawak baju 3 helai....jumaat dah pakai dari rumah selai....sabtu pakai yg merah ni...pas tu satu lagi bf shirt pi pakai malam sabtu kat indoor masa masuk snow world....kebetulan singgah makan nasi kat kedai mamak dlm indoor tu...pepaham je laaa....balik bilik baju habih bau bawang bagai kekekeke.....takmo la pakai baju tu lagi....nasib baik la baju merah ni wangi semerbak lagi...maklum la outdoor pun macam dlm ekon....tak berpeluh langsung....pakai jugak la...
Psstt...korang tak citer kat sape...sape pun tak tau tu baju semalam kan gugugaga....
 
Adam kata Awana genting tu nampak senget.....macam "pitta tower" (Pisa Tower)
 
Sukaaaa dgn gambar ni....happy family :-)
 
Baru la nampak Hannah macam manja2 skit dlm gambar ni :-)
Citer pasal makan2 skit kat genting...
Teramatla mahalnyer....memang kena sedia duit banyak le utk makan2...
Semua harga double...
Jumaat malam makan pizza hut & mcd (supper)= RM130
Sabtu pagi breakfast = RM40
Sabtu lunch = RM80
Sabtu snacks eskrem & minum2 = RM30
Sabtu dinner & supper = RM80
Ahad pagi = free sebab buffet breakfast...adam pun diam2 diaorg kasi free hihi...
Ni eynda dah bundar2 kan total....kalau ikut hati nak snap je gambar resit2 hehe....mahal betoi...
Cakap kat hubby lengkali datang genting kita bawak maggi in cup je la haha....
Sebagai penutup citer holiday....walaupun bilik hotel habih ekonomi.....buffet breakfast pun macam kat foodcourt jek.....tak kisah la....janji dapat bilik utk tido....yg penting kita hepi kat indoor & outdorr.......memang puas sangat bercuti kat genting....akan pegi lagi satu hari nanti....harap2 setahun sekali boleh pegi.... :-)
~ The End ~

18 comments:

::i.e.r.a:: said...

dah abis dah.. eynda, syok sgt baca citer eynda & family g GH nih.. "happy family"....
rasa macam x sabar nak gi Genting...tp kena tunggu hubby habis race kat Sepang till end of dis month.. huhu :(

Layla said...

wah..best x eynda? ntah la bagi kita best sbb sejuk kot...walaupun kita tak byk main tp...budak2 suka kan..;-)

shabiela said...

pasni leh g lagi kan.. suka tgk gmbo n bc cerita akak kt gh.. nnti nk gi gak la bila amalin dh x buas (bak kata balqis).. he he..

Lady of Leisure said...

wah ada satu lagi, akhirnya habis n selesai jugak entri percutian kak eynda ye.. hehe..
anyway, best sangat baca, rasa macam terikut jer kak eynda gi genting..
sejuk ye tebal betul kabus kat sana..

liana said...

seronok ekh... mlm tadi tunjuk kat hby n3 eynda..ckp kat dia byk tmpt kita x pegi.. tulah dia ckp outdoor tak dpt pegi sbb ujan.. tak pe nx time bleh pegi.. tunggu aqil besar skit..

enjoy kali ni baca n3 eynda ;-D

iNa said...

mkn kt genting mmg mahal2...
fast food mahal sbb ade caj tax mcm2 kan......tue yg double.. :)

eynda said...

iera...thanks sebab enjoy baca citer2 eynda hehe...berkat rajin buat karangan bahasa melayu masa sekolah dulu la ni....cuma sekarang banyak bahasa rojak dah kekekeke.....takpe tunggu hubby settle keje dia tu...pas tu cuti2 malaysia :-)




Layla...best...macam takmau balik hehe....




sha...thanks....ha'ah tunggu amalin besar skit baru enjoy... :-)



Lady....at last hehe....ha'ah kabus tebal nasib baik hujan tak brape lebat pas tu sempat la naik semua yg teringin....hujan tu pun kejap je....



liana....kami pun nasib baik je sebab hujan skit tapi kejap je & tak lebat....hujan plak lepas kami habis naik menan2 tu....lengkali liana pegi harap tak hujan la.....tunggu aqil besar skit boleh bawak masuk snow world :-)



Ina...ha'ah mahal....nanti akak pegi lagi bawak stok maggi kekekek....

Mia-Ina said...

pepun percutian.....mmg kena siap duit..hehe..but jika kte bersama dgn insan2 tersayang...rs bahgia sgt..hehe

well..dh hbs ek story kak eynda...

eynda said...

Mia...betul :-)

Habis dah citer holiday akak....nak hilangkan letih bercerita....nak baca blog kawan2 pulak :-)

Shariz said...

mahalnya kos makanan kat sana. Adakah makin tinggi tempat tu makin tinggi harganya ? hahaha...tak adil kan....

Tgk mcm best la pi Genting. Shariz ni ntah brapa thn dah tak pi. rasanya last time pun sebelum kahwin....fuhh...lama jugak tu...

Next year masuk plan cuti2x malaysia la...nak pi Genting...bg yg kecik ni besar sikit...hehehe

damiqula said...

kak eynda,vacation memang banyak pakai duit kan.aritu dami pi genting,burger king pon doploh hingget.mahalnye.....

Softtouch [Hanim] said...

tulah sis rege sana mahal..naik berganda..yelah kos minyak n naik bukit lg..he he he
Tahun lepas masa duk smalam kat genting..mmg kami bwk bekal..sabtu mknlah bekalan. Kalu nk beli pun mknan2 yg kecik jer..ahadnya baru mkn kat situ..:)
ala sis bilik tu ok ape. yg pnting dpt tido kan. yg lain masa kat luar jer..sukalah kak eynda, sgt sedrhana orgnya...

eynda said...

Shariz...better tunggu yg kecik tu besar skit...dia boleh join enjoy kat sana...cian dia nanti terkedip-kedip mata tengok abang2 dia hepi main menan hehe....




Dami...ye la tu...harga double kan....




Hanim....agaknyer la kan nak bawak stok makanan ke atas kosnyer tinggi hehe...not bad la bilik tu...luas jugak sampai boleh letak extra bed & baby cot siap ada sofa lagik....dah cakap kat hubby...bilik tak grand pun takpe...kita tak duduk dlm bilik sangat....pasal makan2 tu je...cian jugak kat hubby sebab belanja RM banyak...tapi dia pun cakap memang dah ready duit mencukupi....ok la tu hehe...sekali sekala kan...next time ku bawak maggi kekekeke....tapi tu la...bila bercuti ni teringin nak makan macam2...konfirm maggi tu tak laku kikiki....

::i.e.r.a:: said...

eynda.. ttg reunion tuh iera sgt suka.. cadangan yg bagus tuh..tp masing2 mesti sibuk.. insyaallah one day kiter mesti buat gak.. kalau lah dapat kumpul kengkawan semua alangkah gumbiranya...yippieee...

mama idzareef said...

wahh..best pulak baca cite eynda ni..mcm bkn genting jer..hehe.. sbb mase fizz pegi aritu rase tak best sgt...maybe sbb tak ke outdoor kot..boring jln2 kat dalam je..lgpn sepanjang mase kitaorg pegi tu hujan je.. tak syok nak main kabus tebal..

que_zul said...

dh habis ker?..nak la lagi..citer lagi...kekeke

bmcm best jer tgk percutian eynda...

que_zul said...

kalo kat tmpt percutian ni, memang mahal2 makanannyer...

mak ayah sy pun terkejut minum ayor kelapa sebijik rm14....kekekkee..sy ckp balik, apa nk pelik, biasa la tuh...

eynda said...

iera.....yess...nanti kita usahakan reunion tu yer...bestnyer...



Fizz...next time pegi wajib masuk outdoor....harap2 tak hujan la kali ni kan :-)



Que...nak lagi?? Tunggu eynda pi holiday mana2 pulak la hehe...bila la tu :-p 4 tahun lepas tak perasan pulak kat harga makanan ni...maybe kali ni dah prihatin skit kot...lagipun nak jadikan bahan citer kat blog kan hahaha....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails