Tuesday, August 4, 2009

Genting Highlands Part 10

Haiihhh...bila la nak habis entry holiday ni...lenguh jari dah ni...
Hehe...ni entry dekat2 nak habis dahhh.....legaaa... :-D
Keluar dari Dinosaurland, kami naik train pulak.....train ni laluannyer dalam area outdoor masuk ke indoor...keluar ke outdoor semula....
 
 
Cik adik ni sentiasa makan mamee...yg benarnyer mamee yg sama jugak....sepeket bukak seharian tak habis2 hehe....skit2 je dia makan... :-D
 
Haaa...benda pusing2 ni la yg hannah gaduh sangat nak naik selain SOLERO tu :-p
 
Tengah makan2 kat marry brown seperti biasa hannah tertido sambil duduk dlm high chair....nasib baik angkat riba dia tak terjaga....boleh mama makan dgn aman....ternganga macam letih sangat tu :-D
Lepas Hannah bangun tido kami naik antique car....
Pilot = Adam
co-pilot = ayah
Yg tekan minyak = co-pilot :-p
Baca peta ke cik adik??
Tak ingat la pukul brape ni...rasanyer dlm 2pm....kabus tebal dah...tasik tempat kayuh2 bot ala-ala beskal tu dah tak nampak apa...banyak menan takleh naik sebab cuaca tak izinkan....hubby teringin nak naik sungai rejang flume ride tapi ditutup sebab bahaya kan....
Letih ker?? Nak balik bilik??
Oleh kerana semua kami dah main.....kabus pun dah tebal....kami balik bilik dulu rehat2....malam nak keluar pulak...
TERbeli benda ni hehe....
Satu utk Hannah...
Satu utk eynda...
Malam keluar pulak nak pegi Snow World....
Sementara tunggu beratur nak masuk, Hannah layan Allie Barbie ni....
Kami satu family masuk dlm snow world....tapi eynda & hannah sekejap je kat dalam....
Kesian kat Hannah....kena pakai sweater tebal size S....jalan kedek2 macam penguin dah gayanyer.....tangan duduk dlm sweater sebab sweater tu paling kecik tapi masih besar utk Hannah....sempat la bagi hannah pegang snow....bila dukung dia rasa badan dia dah terketar-ketar, eynda bawak keluar tunggu kat luar sementara adam & hubby main2 snow...lama gak diaorg kat dlm ...bila adam keluar nampak dah keletihan...muka pucat...haaaa..tu la...main lama-lama lagi dlm snow tu...kalau snow yg betul2 cemana la gamaknyer kan :-D
Lepas tu kami dinner...then balik bilik la...masing2 ngantuk keletihan seharian kat outdoor siang tu....
Gambar2 snap kat burger king....
Jalan ke bilik...singgah kedai majalah jap...beli minuman utk minum dlm bilik....
Pas tu zzzzzzzzzzz...bangun pagi nak check-out dah......

13 comments:

shabiela said...

cutenya hannah tutup mata kt burger king tu.. x abis2 mamee dia.. he he..cutenya hannah ms jln sorg2 tu.. geram tgk dia.. eeiii..

m@ said...

uwaa...hannah lepas yer msuk snow ni..kenape aqeel x boleh..katenya umur 3yrs bru boleh.
syok2..comei betul hannah dgn sweter colourfullnya.

eynda said...

Sha...masa tu dia takmo bergambar...sebab tu dia tutup mata hehe....




Ma....lepas....akak pun tanya gak kat kaunter tu boleh ker....dia suruh ukur tinggi hannah...lepas hehe....

iNa said...

uwaaa....bestnye hannah dpt masuk snow world...
Nabila x lepas masuk sbb lom 3 years....huhu..sedey nabila...duk tgk je kt luar org main snow.......
mama nabila pon sedey gak x dpt masuk..ehehehehe...

best la hannah... :) ....dpt main snow...

Lady of Leisure said...

wah selesai jugak entri percutian kak eynda yer..
menarik sangat..

eynda said...

Ina...diaorg tak suruh ukur ketinggian ke? Kami kena ukur hannah...cukup ketinggian terus boleh masuk...




Lady...ada lagi hehe....part 11 pas tu habis dahhh.... :-D

iNa said...

kak eynda....
ina x pasan plak pat ukur die...
sbb mase nk masuk tue,terbaca kt board had umur 3 yrs...so,kitorg terus blah je...heheheh....xde plak tanye2 kt kaunter....ekekeke........

xpela...syok masuk snow world,b4 nie dh pnah masuk ngan hubby..tp nabila je la lum masuk2 lg........tggu next year..... :)

eynda said...

Ina...kami tanya sebab hubby akak tu pakai terjah je nak bayar tiket kat kaunter...akak le peringatkan...boleh ke masuk....budak jual tiket tu la cakap gi ukur...tak sempat nak baca kat mana had umur tu...kes teruja nak masuk tengok snow :-p Adam masuk dulu pun masa umur 4 tahun dah :-) Ehhh...ada baby kecik dari hannah tau dah masuk snow world malam tu...tak pakai jeket pun!! Pakai sweater dia sendiri...hubby cakap tengok la diaorg dari mana...dari negara sejuk...rasanyer filipina kot...kecikkkk je...

iNa said...

oooowh...
iyer ade baby lg kecit kak??
huhu.......
nyesal x p tanye kt kaunter dulu.....huhuhu.........uwaaa...

Abrahyn said...

i rasa kan cam nak jadikan screen saver je gambar hannah? blh tak mommy? email me 1 yg cute...

eynda said...

Ina...next time pegi sure nabila boleh masuk dah :-)




Abrahyn.....boleh...nak yg mana satu?? :-)

que_zul said...

best tul la eynda...rajin tul eynda wat ne pasal bercuti ni..

jalan ceritanyer teratur..pasti score subjek BM masa SPM...sy memang out part citer2 ni...kalo leh trus wat summary...kekkeke leh gituu....padan leh BM dpt teruk giler masa SPM...kwang kwang kwang...

eynda said...

Que.....BM masa SPM cemerlang dgn jayanyer hehe...actually tiap kali ada karangan mesti eynda terpilih utk baca karangan eynda kat dlm kelas.....eynda suka tulis cerpen sendiri dulu2....tapi sekarang dah kurang talent la....dah banyak guna bahasa rojak hehe....pelajaran lain jangan tanya haaaaa :-D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails