Monday, July 20, 2009

Tunggu Duit Turun Dari Mana-mana....

 
Semalam pegi Rattan Decor kat Kampung Subang.....gambar tak snap sebab macam takde mood....tapi boleh tahan cantik jugak perabot kat situ...
Pas tu kami singgah Mama Kitchen nak tengok quotation yg dah siap....
Bincang...bincang...bincang.....last sekali dapat anggaran harga utk wet kitchen...dry kitchen....built-in wardrobe utk master bed room....dekat RM50K!!!!
Ni dah termasuk aksesories & ada lagi barang2 free bakal dapat kalau buat booking...
Hhmm...kami balik rumah discuss dulu la....
Mahalkan ...
So malam tadi anak2 tido awal...eynda & hubby bincang2....maybe ada perubahan plan lepas ni....apa yg kami nak buat ni maybe boleh selamatkan duit dari membazir gitu je....RM50K...macam2 boleh buat tu hehe....
Apa yg kami nak buat ye.....nanti dah ready eynda citer hihihi....

18 comments:

que_zul said...

50k, hmmm..agak mahal jugak...nk renovate umah ni, tk leh terburu2..kena cari pelan...

JiEjAh_DeEn said...

50k ?
mmpppp kalau mmg dah ada bajet ok je kot , tp mmg agak mahal laa :D

M said...
This comment has been removed by the author.
Mrs. Aiza (Nis) said...

mahalnya eynda 50k, dah boleh wat extension rumah bagai kan. Ada dgr kata mama kitchen servis tak berapa bagus, baik survey tempat lain. Nis pun nak pindah gak ni..tapi my budget very the ciput..hehehe

Softtouch [Hanim] said...

mahalnya sis..tekerjut sy baca.. tapi kalu ada duit ok jer..tp still mahal jgk..sy pindah pun takde pun semua2 itu..budget sy sket jer..perlahan2 sy buat..he he he

babyluv_ayang said...

better survey kat tmpt lain dulu...mana lah tau ada yg more cheaper...tapi kalau dah mmg budget disediakan mcm gitu...rasanyer tak jadik masalah...hehehheh....

Anonymous said...

kita suka baca blog eynda, walaupun berduit, umah besar tapi humble sgt..... bertuah hubby dpt eynda....

Dilla said...

50k just for kitchen n wardrobe..mahai sangat la eynda...with sum of money boleh buat extension umah giler2 besaq...wat landscape lagi best...rasa quatation untuk 15k yang eynda g kat SACC mall tu lagi reasonable ... xpe sis..jangan terburu2....survey lagik...k gud luck

M said...

eynda n hubby masih ada masa just kena rajin tanya sana sini. all the best! akan tunggu chap/citer eynda seterusnya..

sahira said...

mahai la kot eynda..survey la tempat lain..kalu 50k utk extended sekali ok la.. pasal byk lagi brg2 nk beli..lampu..kipas..aircond.. grill..mmg bole pengsan kalu bab umah nih.

neezareef said...

mahal tu kan..kena tanye2 amek quo la

Bitt said...

50k utk itu sahaja tak berbaloi rasanya kan...

Rinna said...

Hmm..try laa survey tempat lain..mungkin dpt yang lebih murah dan dapat jimat duit 50K tuh..

eynda said...

Que....betul...nak kena survey banyak tempat lagi....



Jiejah...eynda sendiri rasa mahal hehe...



Nis...ada org kata bagus ...ada org kata tak bagus kan....tapi masa tengok lakaran 3D pun hubby cakap macam tak logik skit susun atur perabot hehe....



Hanim...kami pun terkejut gak...sama la akak pun cakap kat hubby takyah la beli semua sekali harung atleast kurang rasa beban....tido atas tilam dulu pun takpe nanti2 beli la katil haha....

eynda said...

Fara....kalau yg banyak duit takpe la buat RM50K tu...kami kalau buat kabinet RM50K, benda lain KIV dulu la haha....



Anonymous...thanks..terharu...tapi kami hidup sederhana je...tak kaya pun hihi....



Kak dilla...bayangkan kalau eynda duduk kat SP...RM50K tu jadi cemana la rumah eynda kan hehe....



M...ha'ah every weekend kena bergerak cari bahan utk rumah....banyak masa tapi tak terasa pun..kejap je nanti dah siap rumah (nerves plak tetiba)



Ira...betul kan...malam tadi pun buat list dgn hubby...banyak lagi benda kami tak survey...makin bertambah jumlah $$$ ...mana nak korek duit hehe...



neeza....ye kami nak survey tempat lain lagi la...banyak lagi kedai KC kan...

eynda said...

Bitt...memang tak berbaloi....



Rinna...ha'ah...maybe tempat lain lagi murah...

Shariz said...

Linda, try cari kedai2x perabot yg tak berjenama, boleh dapat murah sgt. Rasa2xnya mama kitchen ni mahal sbb brand jugak kut...

tapi takpe...slow2x buat..byk lagi tempat boleh cari :)

selamat ber'survey' :)

semlm Adam H kata, "mama tunggu org Mama Kitchen hantar gambar (lebih kurang gitu la dia kata)"...hehehe...gambar apa agaknya...hehehe

eynda said...

Shariz.....tu la kan...banyak tempat lagi boleh cari...
Pandai je la Adam H tu...gambar apa...padahal pegi mama kitchen tu dah tengok gambar lakaran KC dah hehe....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails