Monday, July 20, 2009

Dia Buat Lagi....

Pagi semalam eynda tak jadi pegi pasar kat stadium....
Bangun tido pun dekat 9am dah...hubby sengaja takmau gerakkan eynda.....
Nasib baik cuti solat hihi....
Sebabnyer....
 2.30am Hannah bangun lagi.....
Mula-mula melalak suruh bukak astro...
Pas tu melalak suruh "goyeng fries"....
 
 
 
Ajak tido takmo....nak bagi nenen pun dia takmo....boleh pulak main dgn toys dia....
 
Siap ajak mama sembang....mama pun "hhmmm...hmmm..."
Mata tak larat nak angkat dah...ngantuk lorr...
Ni muka baru lepas melalak sebab tengok mama terlelap....ingatkan ok la nak lelapkan mata jap sebab tengok dia main-main dgn toys hepi jek....
Tetiba "uwaaaaaaaa....mamaaaaaa....mamaaaaa...habih dahhh...habih daahhhh...." (ayat standard dia kalau melalak...)
Terkejut tau...macam kena cubit je gaya dia melalak.....
Melalak sambil tunjuk kerusi meja pc!!!
Ok laaa...mama on pc....boleh jugak la hilangkan ngantuk.....
Last2 tertido jugak.....dgn sendirinyer tanpa nenen....
Angkat letak atas tilam dia pun dah tak sedar....nyenyak dah la tuuu....
5.03 baru eynda boleh lelapkan mata...nasib baik la hari ahad....
Malam tadi konon2 nak lewatkan time tido dia...biar dia tido 12am ker...kot2 la tido sampai ke pagi sebab letih berjaga....hhmm...8.30pm dia dah tertido sendiri...cemana tu.....2.30am tadi bangun lagi tapi nasib baik tak melalak....tapi mata tu dok tenung eynda je tunggu masa mama nak terlelap siap la muka nak melalak...nasib baik la sejam je pas tu dia tertido balik...
Bila la mama nak merasa tido nyenyak ... nak bermimpi pun dah payah sekarang hihi...

15 comments:

sesemutku said...

sama kes ank kita no2 nie..sejak baik demam nie..lgsung xmo pisah..pantang begerak sket nangis mcm apa..msk toilet jap..dia kat luar nangis cam kena letak iron kat badan..huh..apa la jiran2 pk...

Topsy-Turvy Mum said...

ni sama cam Adnan dulu2 masa umur cam Hannah..bangun kul 2 pagi mintak bukak VCD tgk Barney and friends.

dah 8 tahun ada 3 anak ni..ada la merasa 2 tahun jer tido nyenyak sampai pagi kot..

Willie said...

Kiutnyer anak u. I really love her hair.

que_zul said...

eynda, jumaat lepas mirza tido kul 6ptg, bgn kul 4pg...pastu kitorang bw kuar pi mcD...hehe...balik kul 6pg..pas solat subuh, tido ler smpi kul 10pg....time2 mcm ni memang payah ler nk tido lena....tunggu anak2 besar sket, baru leh tido dgn jayanye....

cute sungguh la hannah....baru bgn tido pun cute....dia lapar tak eynda?...mirza ni, kalo dia lapar, susah nk tido...

Softtouch [Hanim] said...

boleh plak yer dia bgn dr tido..mama dia pun kene bgn sekali..anak sy bila dia demam baru mcm tu..xpelah sisi..ikutkan jer..

♥♥relyza♥♥ said...

lor...dah bape lama hannah camtu sis??
hannah mmg copy paste muka mama dia ekkk
ihiksss

hannah kena tido macam biasa ekk malam ni. sian mama tak cukup rest

Bitt said...

dia banyak tido siang ke kak? letih kan kalo berjaga memalam ni, mcm mana la mama dia tak sakit..siannya

shabiela said...

tembam la pipi hannah.. bulat jer.. geram nk picit.. he he..

eynda said...

Mut...jadi manja terlebih lak kan....hehe...




Rox....eynda tak pernah tido nyenyak sejak ada anak...sampai sekarang pun adam masih bangun masuk bilik eynda...takleh biar, kena bawak masuk bilik dia balik...ayahnyer tido mimpi ntah sampai mana dah ahaha....




Willie...thanks :-)



Que...syok jugak ek boleh makan mcd hehe....kat kampung dulu pernah sekali bawak hannah keluar jalan2 tengok lampu @ 2am sebab dia asyik melalak takmo tido....



Hanim...ok la kalau macam tu......hannah ni macam dah jadi habit la...

eynda said...

relyza.....seminggu dua ni baru jadi....sabar je la hehe....




Bitt....dia kurang tido siang....pagi kalau tido dlm 1/2 jam...petang pun gitu....malam yg berjaga ni, siang tido tak sampai 1/2 jam....ingatkan dia letih la malam...rupanyer bertenaga je bangun sembang2 huhu....



Sha...pipi tembam sebab sehari berkotak-kotak dutch lady coklat dia minum hehe....pipi je tembam...body dia tak la tembam sangat...makin slim ada ler :-p

Abrahyn said...

comel la your hannah nih...geram i taw! kiss kiss for her ye... :D

eynda said...

Abrahyn....thanks...ok nanti eynda kiss kan bagi pihak ek :-p

IxoR@ said...

Comel la anak sis...suka tengok rambut dia...original! Tak yah bikin kat salon rambut....

;D

Shida said...

sis,sama la kita..yg first tu dh tdo tp bila sedar mesti ke bilik shida..yg 2nd plak satu mlm ntah berapa kali bangun..mata dia segar plak tu..kita yg tak thn..bapaknye sedap jer wat tahi mata..huhuhu..tension..

eynda said...

Ixora...thanks....takyah susah2 gi curlykan hehe...jangan direbondingkan pulak udah ler :-p




Shida...haaa...sebijik senasib la kita haha....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails