Tuesday, July 14, 2009

Tudung Syria

Entry ni eynda buat khas buat anonymous.....alangkah seronoknyer kalau eynda tahu siapa anda :-)
Anonymous said... sis..nak tgk tudung syria... :) kalau free la yea...TQ -SR July 13, 2009 12:06 PM
 
 
Ini la tudung syria yg eynda beli kat pasar stadium Ahad lepas....sehelai RM15.
Beli sebab tak pernah jumpa corak ni lagi...ada ke sape2 yg jual online corak ni??
Mungkin ada cuma eynda tak tahu...kan :-)
Sebelum ni ada beli sehelai kaler pepel tapi corak masa awal2 keluar dulu.....masa beli dulu mahal lagi...kalau tak silap RM24 ke RM25.....sekarang makin murah la tudung ni :-)
Ahad ni kalau pegi pasar stadium nak cari lagi hihi....
Sekian....selamat menjamu mata :-p

33 comments:

iNa said...

kak eynda makin cun... :)

Layla said...

cun la eynda....ke sbb tuan badan dia cun...terus tudung tu jadi cun..kena kat kita....haha dah mcm bibik la pulak...:-)

Topsy-Turvy Mum said...

MasyaAllah...Cantik sangat Eynda pakai tudung syria ni..teruja!

dianaibrahimali said...

eynda....diana tgk eynda okay jer pakai tdg ni or even yg ada awning tuh.....sbb....kalau org pakai senget benget mmglah nampak mcm bibik...kan???cuba kita pakai...jg kecantikan awning tudung tuh, mekap bagai.....yg penting pd diana...hidup semakin mudah dgn adanya tudung sarung nih....hooraayyy

eynda said...

Ina...tq...berkat makan jentayu siang malam kot hehe...



Layla....hey...tudung tu la cun...bila tudung cun sape pakai pun jadi cun kekekeke.....try la pakai :-)




Rox....thanks...jangan la teruja sangat....eynda kat luar ni biasa je.... :-D




Diana...thanks...eynda rinduuu sangat kat tudung ada awning/diy/ekin bla bla bla tu tau....tengok orang pakai...tengok org jual...lawa2....maybe ada setengah cutting awning yg tak sesuai dgn eynda kot...nanti nak try beli kat hajaba atau ariani....tengok ok tak dgn muka hehe...

liana said...

eynda ku perasaan sesuai pakai tudung jenis melekap kat muka.. cth cam tdg bawal, shawls, syria dan seangkatannya lah.. cam yg awning tu sebab jenis tinggi kat atas dahi tu kan tu yg nampak lain skit..tp tulah yg penting kita yakin dgn menda yg kita pakai hihihi..

psttt cunlah corak tudung syria tu... awat ku tak penah jumpa ekh hmm

Lady of Leisure said...

kak eynda seswai sangat pakai tudung syria.. dah kulit cerah, mmg nampak cam org syria dah.. :)lawa..

rambut nyer sanggul tu ikat tinggi2 lawa sangat.. masa study uia dulu, kawan2 arab banyak pakai tudung n ikat sanggul tinggi2, nampak cun sangat.,.

Anonymous. said...

cantik gila kak eynda pakai tudung ni. serius teruja, kalah anak dara camni! ;p

m@ said...

ha..mmg cun la..ma pun suka sngt tgok..kulit muka licin..:)
pakai gni kak..sesekali bertukar dr tudung bawal.

nona said...

kak eynda...jeles!huhuh jeles!kak eynda lh pkai tudung ni..kite pkai hahaha dh boleh byangkan..

sweets said...

cantek eynda...
licin nye kulit muka eynda
jelous ni...

Layla said...

hmm...muka eynda lak mcm arab2 sket kena lak dgn tudung syria ni...mmg walla....cantik...leh beli byk lg eynda sbb hari2 nak g amik adam ;-)senang & pantas....hmmm ariani n hajaba tu sure mmg kena sgt ngan eynda sbb awning dia just nice...

Softtouch [Hanim] said...

cantiknya sis...sesuai utk sis...cun gler...

Anonymous said...

eynda, camna pakai tudung tu camtu? saya pakai awning dia tu melepet je kat dahi.... takmo jadi muncung camtu....hsbnd kata mcm bibik....

eynda said...

Liana...ada betul gak apa yg mu cakap tu....haaa...design tu jarang jumpa kan...sebab tu la eynda beli hehe....




Lady....thanks :-)



anonymous....thanks....harap masin la mulut anony cakap macam anak dara tu kekekeke...perasan jap boley??? ~ joking :-p



Ma...akak memang tercari-cari tudung lain selain bawal....bawal selalu mesti boring kan....nak serba sesuai gitu :-)




Nona...try pakai dulu baru tau ;-)




sweets...thanks...kulit muka eynda takde jerawat tapi banyak bintik hitam & jeragat laaaa.. :-(




Layla....betul...ringkas & mudah... :-)




Hanim...thanks :-)

eynda said...

Anonymous.....eynda pakai yg sebelah jahitan sambungan tu letak kat tepi telinga...boleh bayangkan tak?? selalunyer bahagian jahitan sambungan kita letak kat belakang kepala kan...try adjust ke tepi telinga...sebab kalau eynda letak belakang kepala memang melepet skit....

Atau pun ada petua orang bagi, tetas jahitan sambungan beberapa inci, pas tu jahit balik asing2 so nampak terbelah....tak pernah buat lagi tapi nampak tutorial macam tak melepet pun... :-)

Orang lelaki ni normal kot kan...tak elok skit...bibik...tak sesuai skit...bibik...takde perbandingan lain agaknyer :-p

Lybeau said...

Yes Betul.... TERSANGAT LA TERSERLAH KECANTIKKAN MU EYNDA.... me like.... :)

neisya said...

tudung ni sesuai ngan eynda..

eynda makin putih la...:)

MAKCIK REHAN said...

Mai nanti MR plak pakai ini tudung, sila tengok.. rupa bibik ker..rupa mak bibik! kekekeke...

neezareef said...

best arr muke comey pkai tdg syria lawo je

Rinna said...

Waduh2..comey mu Eynda..pakai tudung tuh..betul laa cam anak dara je.. tak macam ibu anak 2 jerk.. :)

Bitt said...

cantik la kak eynda...aritu rasanya ade perasan org jual online tapi tak save link la...sowy...kurus la akak ni ape rahsianya...hehhe berminat ni

Fariena said...

lawa lak tgk you pakai...ina pakai cam x cantik lah..huhuhuu

Anonymous said...

eynda..honestly eynda pakai tudung syria better than tudung yg awning2 tu....-mamahakim- amirulhakim.blogspot.com

eynda said...

RL...tq... :-)



neisya....ha'ah alternatif selain bawal kan...makin putih ker...eynda rasa camera kat pc ni yg buat eynda nampak cerah kot hihi....nanti kita jumpa tau la haha...



MR....jangan lupa mekap glemer2 tau...mesti cun!



neeza....kontranyer eynda tak elok pakai tudung ala2 ekin tu...tak perfect jugak la kekekek....



Rinna...ye ker...alhamdulillah berkat workout & makan jentayu gold kot hihi...



Bitt.....memang ramai jual online..takpe kekadang akak bloghopping mesti jumpa link jual tudung ni :-) Kurus?? Kalau bitt kaji balik blog akak dari awal akak mula berblog...akak gigih workout pagi & petang 5 hari seminggu!! Memang obses! Cuma sekarang dah slowdown...kemalasan melanda hehe....takde makan pil2 kurus pun ;-)



Fariena.....eynda rasa sebab design syria tu cun kot...sebab kalau eynda pakai kaler cerah2....macam pepel yg eynda beli dulu...takde la elok cam ni pun hehe.....



Hai anonymous aka mamahakim.....thanks....eynda pun rasa macam tu la... :-) Nanti eynda jenguk ur blog yer :-) Salam kenal :-)

shabiela said...

sesuai akak pkai tdg ni.. cun giler.. biasa tgk org lain pkai melekat kt dahi..

kikin said...

cantiknya corak tu eynda. berkenan kin.

bagi kin, eynda cantik pakai tudung syria ni dr tudung ada awning. tapi terpulang pd eynda. ni bg mata kin la.

kin baru ada sehelai..tupun kaler coklat..ada update gamba yg farewell utk kin tu. masa tu sakit..demam sume. muka pun alahai kesian je..k eynda menten cun.

Anonymous said...

sis, hahahaaa... enjoy baca this entry. thanks yea buat satu entry utk soklan i.. sure, nnt kalau ada masa i introduce myself.

sis....u mmg cun laa pakai tudung syria nih. i pun sekarang tgh syok pakai tudung syria. last one jugak bought RM15. tp your tudung lagi cantek... berkenan sgt. rasa mcm nak pi jugak ke stadium shah alam ni...

kalau ada mana2 website jual tudung syria mcm ni..i pun nak pi beli jugak...

teringin nak jadi your 100th follower, but i've no blog to share

-SR

eynda said...

Sha...thanks :-)



Kin...thanks sebab kasi pendapat....maybe betul jugak... sebab ramai yg cakap gitu kan hehe...eynda ada problem takleh nak view sesetengah blog...termasuk la blog kin...sedih :-( Masih cuba klik2 semua yg takleh view tu...hopefully ok la nanti....geram sebab takleh baca hehe...



Hai anonymous...hehe...dok teringat macam ada hutang...sebab tu buat gak entry ni :-D Salam kenal :-) Harap satu hari kita boleh kenal satu sama lain....kalau ada plan nak bukak blog jangan lupa bagitahu tau ;-)

Shida said...

cantik tdung syria sis eynda..tuannye bertambah cantik lagi...

eynda said...

Shida...thanks :-)

que_zul said...

cantiknyer enyda..sesuai l pakai tudung ni..w'pun murah, nampak ekslusip giteww....

eynda said...

Que....thanks.... :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails