Thursday, July 23, 2009

Simpati....

Last night sembang-sembang dgn hubby....
Dia citer 2 orang member perempuan kat sekolah dia dulu sekarang tengah sakit...
Sorang menghidap kanser...hubby tak pasti kanser apa....tapi sekarang dah stage ke4...doktor dah takleh buat kimoterapi....
Sorang lagi kerap bleeding....keluar masuk hospital dah banyak kali...doktor tengah cari punca...tak peknen pun...maybe ada sakit lain.....
Dan mereka ni baru berumur 37 tahun...too young utk sakit kan...
Termenung eynda malam tadi...apa nasib kita masing-masing di hari depan...takde sape tahu....cuma kita boleh berusaha supaya terus sihat utk menjalani kehidupan seharian dgn orang tersayang....
Apa-apa pun kita doakan semoga kita dan orang sekeliling dijauhkan dari kecelakaan.....moga member2 hubby ni (pangkat kakak la...) tabah hadapi dugaan Allah.....harap kesakitan tak berpanjangan.....

11 comments:

Anonymous said...

sedih baca... semoga diorang tabah..
moga Allah tak menduga kita sedemikian. dan semoga kita semua dan keluarga kita diberi kesihatan yang baik, tubuh badan yg sihat...amiinnn...

-SR

mama idzareef said...

betulla eynda..kita pn tatau ape nasib kita mase depan kan.. so better jaga dr skrg... huhu.. nak start workout cam eynda jgakla... main point utk kesihatan kan.. :D

psstt : bile plan nak ke melaka tu.. cam best je a famosa tu kan..

Willie said...

Kesian. hidup dan mati di tangan Tuhan. Berbuatlah kebajikan selagi ada hayat kan?

ira_kecik said...

harap2 ira sefamily & kita semua dikurniakan kesihatan yg berpanjangan daripada Allah.... utk kwn hubby kak eynda tu suh la mereka tu berdoa banyak2 & tabah ngn ujian Allah nie.....

Softtouch [Hanim] said...

lama nya xsinggah cni...sedihnya baca cite tu..tu mungkin bahagian dia kan sis..bahagian kita xtau lagi..moga2 dipermidahkan semuanya..Amin

que_zul said...

sedihnyer baca kisah ni...kesian kan, muda2 dh sakit..

skrg ni mcm2 sakit ada tk kira usia dh...mungkin jugak faktor pemakanan dan persekitaran antara punca2 penyakit tersebut...

LIN ARIFF said...

huhuhu merenung hidup yg nak jdk dihari muka mmg tak terduga dik akal....cumanya kita redha dgn apa yg terjadik dan akan terjadi...setiap apa yg jadi ada hikmahnya walaupun kdg kala membawa khabar buruk utk kita....org kata idup ini sementara ....redahh jek selagi boleh hahahha

Bitt said...

ye la selagi sehat jaga kesihatan bila dah tak sihat tak bleh nak jaga ape2 lagikan....

shabiela said...

sakit ni dtg xkira muda ke tua.. harap2 kita sume diberi kesihatan yg baik.. aminn..

eynda said...

Anonymous....aminnnn :-)




Fizz....ingat senam utk sihat insyaallah jadi rajin hehe....tak tau lagi la genting atau melaka :-D



Willie...true :-)



ira...aminnn....dan semoga diaorg tabah....berat mata memandang berat lagi bahu memikul kan...

eynda said...

Hanim.....semoga kita tak lupa diri kan...bila2 masa Allah akan menduga kita....




Que...eynda pun pikir macam tu...faktor sekeliling...dan juga ketentuan Allah....sudah tertulis segalanyer....hanya Dia yg tahu nasib umat manusia....




Lin...selagi hidup kita guna peluang seelok-eloknyer.... :-)



Bitt...mintak dijauhkan semua tu kan.... :-)



Sha...betul...kawan sekolah akak meninggal masa beru tamat sekolah...tak sempat kawin pun...kesian dia :-( Sakit tak kira umur......

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails