Saturday, July 18, 2009

SACC Mall ~ KianClassic

Lepas zohor kami pegi SACC....
 
Tujuan utama nak pegi kedai ni...KianClassic...
 
Takut mula2 nak masuk kedai ni....ntah2 ala-ala Signature Kitchen standardnyer.....tapi try jugak masuk jenguk....sebab dlm majalah Anjung Seri & Impiana banyak iklan pasal kedai ni...nampak lawa2 produk diaorg.....
 
 
Last2 kami mintak buat quotation....time tu jugak siap quotation tu hehe....kalau Mama Kitchen ambik masa seminggu nak buat quotation....sebab diaorg nak buat 3D punya lakaran....
Kami mintak quotation utk buat wet kitchen....dry kitchen.....built-in cabinet dlm master bedroom....anggaran dlm RM16K......hubby cakap boleh tahan sebab dia bajet RM20K utk semua tuh....
Tengah tunggu quotation dari Mama Kitchen pulak....
** Ralat **
Baru check dgn hubby...RM16K tu utk wet kitchen & dry kitchen tapi tak termasuk aksesories macam handle....system yg bagi sunyi bila tutup kabinet...rack2 dlm kabinet etc yer.....
Wardrobe pulak dlm RM5K-RM6K....

14 comments:

Anonymous said...

hi eynda..
wahhh besar juga ye bajet nk buat KC tu..
tidak ku tahu selama ini..
almaklumlah kiter dpt rumah dh siap KC..tak tahu harga pun..dh termasuk dlm harga rumah..
cantek2 la design KC skrg ni kan..
kiter nyer simple jer..hheheh
eh..eh..saper yg snap gmbr eynda & hubby tu?adam ke?
apa pun eynda tetap anggun dlm pic tu..
jumpa lagiii..byeeeee

sahira said...

ira pernah gak mtk quo kat kian.. 13k la jugak sekali ngan wardrobe.. sekali wat ngan member hb je.. kalu budget sampai 20k mmg marvelous laa

Bitt said...

kak nak tau kat mana tempat tu...ok la 16k kalo qoute semua...i qoute ikea kitchen cabinet sahaja we n dry dah 10k lom masuk delivery installation...tempat lain anggaran tu gak...nanti email ke kak ek...tq ;)

shabiela said...

kak, nnti dh siap tepek gmbo.. x sbrnya nk tgk..

CikChelsea said...

owhhh rindunyeee pada SACC mall..dulu time study mcm dah puas bjalan kat situ sampai dah terbosan2...bila dh lama tak g, rindu la puleksss~

btw, salam kenal sis ;)

eynda said...

Hai anonymous....senang la dah siap ada kc....kami pun kalau boleh nak cuba cari yg termurah & berbaloi....gambar tu adam yg snap....sebab tu blur je gambar tu hehe...



ira...kami masih cari kedai yg boleh bagi harga berpatutan.....IKEA pun belum survey lagi :-)



Bitt....akak pun plan nak survey kat IKEA pulak....RM16K tu belum masuk aksesories tau....basic je...



sha...ok tapi lambat lagi la... :-D

eynda said...

Hai cikchealsea...salam kenal :-) Selalunyer macam tu la kan hehe...

que_zul said...

16k tu ok la rege nyer sbb skrg ni material semau dh mahal2....masa sy wat kabinet tuk smua umah ni lebih kurang 40k...complete la..siap ngan oven dan dapur gas...

Anonymous said...

eynda..
apa citer terkini psl KC tu?nnt klu dh ada citer,jgn lupa tepek gmbr ye..
psssttt: eynda pakai produk muka apa skrg?bertambah cantik..kulit muka pun nmpk mulus jer..hehhehe..
jeles ai taww..hehehhe

eynda said...

Que....harga2 yg 2 company ni quote tak termasuk hood, oven etc lagi....menakutkan la tengok harga2 tu.....



Anonymous.....KC masih dalam projek survey harga terbaik & berkualiti :-p
Produk muka?? Eynda sesuai dgn skincare yg ada vitamin E buat masa ni...skincare eynda caca merba la hehe....macam rojak! :-p
Takde la halus mulus kulit ni...kalau tengok dekat2 banyak bintik hitam & jeragat tau :-(

Anonymous said...

eynda..
menakutkan ek tgk harga yg diorg bg?
plan nk buat kaler apa?
skrg ni pemes dgn kaler putih kan..
ala-ala english style..
eynda minat ke?

eynda said...

Hai anonymous.....memang menakutkan hehe...plan kaler2 gelap la...mahagony ker...dark chocolate ker...match dgn kaler cream ker...ntah ler...selagi tak jumpa yg berkenan & berbaloi...takleh nak decide kaler apa....konsep moden kot...english hubby takmo :-(

snowiffy said...

eynda, m kitchen n wardrobe dr KC SACC ni. mmg murah dr signature. jauh lebey murah n quality wise sgt ok cuma x la se branded signature n etc...neat jugak contractor psg :)

eynda said...

Yanie....ha'ah nampak kc ni kemas...banyak jugak pilihan :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails