Sunday, July 19, 2009

Only Mee....Cupcakes....Chocolate Moist Cake.....

Tajuk kasi yummyyyy hokey...
Weekend takde diet2....(baru 2 hari diet dah berhari raya).
Sampai2 kat SACC masing2 dah kelaparan...ye la 2pm baru keluar dari rumah...lambat la lunch...
Kami try makan kat Only Mee pulak.....
 
 
Anak dara ni bangun pagi awal....ajak tido dlm 11am takmo....orang bersiap nak keluar dia boleh tertido kat tilam dia...bila bangun agak moody la....
 
 
Minuman sampai dulu....watermelon juice utk adam....ais kacang tu eynda punya....mula2 nak order cincau tapi nampak gambar ais kacang teringin pulak...hubby order hitam putih (cincau + soya)
Makanan dah sampai....nasi ayam adam share dgn hannah...
Ni eynda punya...tak ingat nama menu....tapi ada perkataan wantan la hehe...
Ni hubby punya....tak ingat nama menu gak...ingat ada tulis ginseng jek...
Pas tu hubby order dim sum....share dgn eynda ler...anak2 tak makan pun...
Hubby gelak jer bila eynda cakap eynda makan banyak hari ni....takpe la layan bini yg demam ni kan :-D
Adam asyik main benda tu...pusing laju2...dapat kat hannah dia pun ikut macam adam buat...sabar je la...dlm kedai tu kami je ada hihi....
Sape ntah ni :-p
Muka seronok sebab mama puji pandai ambik gambar (padahal masih blur....ambik hati anak ler...hehe)
Ok perut dah kenyang...jom kita jalan2 cuci mata pulak....round2 setiap floor kat SACC tu...masuk kedai baju....errkk...berkenan 2-3 helai tapi lupakan ajer....tak boleh dilayan nafsu shopping nih!!
Kat ruang legar bawah tu ada pameran utk wedding.....
Saje je cakap kat hubby nak tengok cupcakes...hubby pulak suruh beli...so cute....sekotak tu RM12....
Pas tu hannah & eynda suka makan chocolate moist cake....satu bekas RM15...beliiiii...hubby bayar semua kikiki......
Ni share dgn hannah....
Ni kisah hannah.....tiap kali keluar, balik je nak masuk kondo hubby mesti ambik hannah duduk atas riba dia....konon2 hannah la bawak kete...anak dara tu apalagi....seronok giler...tengok la aksi dia....
Muka kosentrate bawak kete....
Sengih....
Last2 ambik coklat dia...ni muka malu sebab kami usik dia...bawak kete mana boleh makan coklat....malu konon....siap bangun berdiri lagi....
Ni dlm kawasan kondo je tau...kalau kat luar takleh la...bahaya...nanti masuk paper glemer ala-ala Britney Spears bawak kete sambil riba anak pulak :-p

10 comments:

liana said...

wahh esok nak gi SACC leh try nihh sbb ada dim sum hikhik... Aqil mcm hannah suka sgt duk kat riba hubby time drive.. biasanya time nak drive masuk porch heheh.. sekangkang kera tu pon dia dah pueh hati..budak2 kan hii

sesemutku said...

pssttt...cantik ar tudung abstrak tu...kenan ii...bli mana? hihihi

shabiela said...

cutenya hannah malu2 gitu.. he he.. menu akak tu cedapnya.. kek coklat tu buat sha trliur.. nyum nyum..

que_zul said...

cantiknyer tudung yg eynda pakai tu....nampak sedap la kek cekelat tu...mintak sket boleyy?...hehehe

mirza pun sama ngan hannah..bila dh smpi kwsn umah, mula la duk atas riba ayah dia..kunun2 dia la bw kete....hehehe

Mama Azlina said...

ala..comel nya si hannah ni...boleh la geng ngan fara...

~CPM honey_nurhaliza~ said...

eh cop2...eynda dok shah alam ke?? hanny slalu trun sana tau...ermmm lg satu nk tnya eynda umo bape ek??

eynda said...

Liana...boleh tahan la dimsum kat situ...mesti muka aqil hepi je dapat bawak kete kan hehe...



Mut...tudung tu eynda beli kat gerai dlm giant shah alam...ada satu gerai ni eynda suka beli baju/tudung kat dia...tudung abstrak tu sehelai RM20 :-)



Sha....hannah sekarang pandai buat senyum malu2 hehe....weekend selalunyer menu marbeles la...tak diet haha...



Que...thanks....kalau dekat boleh eynda bagi sepotong kek tu hihi...cukup tak sepotong?? :-p
Agaknyer standard kot budak2 ni suka bawak kete kan ...berimaginasi :-D




Mama...Fara pun comel...eynda suka tengok dia :-)



Hanny....ye duduk kat shah alam...selalu hanny pegi mana kalau datang shah alam...mana tau boleh terserempak ke hehe....umur...haa...jom teka :-p

Softtouch [Hanim] said...

dah lama xpegi sacc, dulu keje kat SA selalu jgk..CUtenyer cup cake tu.design dia cantiklah..
Sama ngan anak sy bila dah masuk kwns rumah kami, danish mesti nk duk kat riba abah dia...cutenya hannah malu2..geram..rase nak cium2 jer

ME said...

I pun suka makan kat Only Mee. Next time try curry mee dia, Chinese style .. sedap.
Skrg dah tak kerja SA pun sanggup pergi SACC weekend for curry me

eynda said...

Hanim...akak pun suka cupcakes sebab kalerful deco atas tu hehe....giler cupcakes plak sekarang :-p Semua kids memang suka bawak kete dlm imaginasi mereka kan :-D




ME....ramai pulak yg ex-office kat SA ek... :-) Curry mee situ sedap ek...nanti boleh la try :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails