Monday, July 13, 2009

Rutin Baru....

Tetiba je hari ni cuaca berjerebu....
Padahal Ahad cuaca cerah je....pagi2 mendung sejuk je...
Hari ni cuaca agak teruk...keluar rumah je bau asap...
 
Nampak stadium shah alam?? Kelabu......
 
Boleh nampak jauh nun berjerebu...
 
Padang golf pun nampak obvious bejerebu...
Takde keje sambil bawak kete snap gambar haha...patut la pemandu lain marah kat eynda :-p
Tak le...masa ni depan belakang takde kete...tu yg berani snap gambar :-p
Ni citer lain pulak :-D
 
Ibuk-ibuk yg sedang menunggu anak keluar dari sekolah....termasuk eynda....
"Mama...number one....number one...."
Good girl....paling takut bawak Hannah gi ambik Adam, dia akan tidak duduk diam....so far alhamdulillah dia tak merayau sangat....main2 kat bus stop tu je....
Abang Adam hari-hari keluar dari sekolah mesti beli eskrem....suruh dia habiskan dulu baru masuk dlm car....
Actually today eynda gi ambik adam kat school...selalunyer jiran yg ambik (car pool). Tapi today anak dia tak pegi school.
Dan baru tadi jugak jiran eynda bagitahu, mulai esok anak dia tak pegi sekolah tu dah...sebab nak masukkan ke sekolah swasta...
Hhmm...eynda kena ambik adam la mulai esok...takpe...Hannah pun senang nak handle dah....tak jadi masalah nak gi ambik adam....
Cuma......
Eynda rasa eynda tak cukup baju la kekekekekekek.....
Tetiba je rasa takde baju nak pakai utk ambik adam kat school.....padahal nak tunggu kat luar school tu 15-20 minit je....giler ke haper perasaan macam ni??

16 comments:

que_zul said...

nak ambik anak pun, harus pakai baju lawo2 yer ibu-ibu...hehehe

Willie said...

Di tempat aku tiada jerebu. HEhehe

eynda said...

Que...of cossss...imej itu penting hehe.....tapi eynda ni jenis selebet gak... :-p




Willie.....bertuah u....sini selalu berjerebu...semalam tunggu adam kat sekolah, balik rumah tekak hidung otak semua rasa penuh asap!

M@L@ said...

salam eynda thanks sudi dtg kedai saya... utk size 16.5cm sama dgn size 6-7 awak nak yg mane 1.. nanti saya simpan kan utk awak...

eynda said...

Mala...nanti eynda email yer...thanks... :-)

M said...

eynda ooo eynda nanti kalau pindah adam go same school ke? saja tanya..

Layla said...

eynda, apa lg...shopping baju n tudung.....;-) kat kl pun jerebu teruk gila......

eynda said...

M....oleh kerana ujung tahun baru nak pindah, adam habiskan dulu persekolahan kat sini la...tengok cemana...if dapat bukit jelutong ok jugak....kalau tak ulang alik le eynda jadi drebar ...jauh kan...kena mintak tambah elaun nih kekekeke....




Layla....haaa...macam tau2 pulak....baru je beli baju sabtu lepas...ni kalau hubby tau mau telinga eynda dipulas :-p

nona said...

hehehe..kak eynda samela mcm nona..asek pk xde baju nk pakai..padahal baju berlambak..

neezareef said...

adam blk skolah dpt reward aiskrim ya...

Lady of Leisure said...

kelassssss kak eynda, walaupun amik anak sekolah dan walaupun kita surirumah, kene maintain vogue.. kan?

go kak eynda go.. :)

eynda said...

Nona....tu la...hubby cakap wardrobe tu macam nak runtuh dah...masih cakap takde baju nak pakai :-p




neeza....hari2 dia bawak RM4. Dia simpan RM1 utk beli eskrem masa balik school :-)



Lady....owwhh yess...harusss hehe....

shabiela said...

kak, kalo surirumah, ms kuar haruslah melawa, bila lg kan.. apa lg, shopping kak, jgn x shopping..

eynda said...

Sha...tahu takper...bila lagi nak melaram kan...pakai elok2 kat rumah pun masuk dapur habis bau masakan melekat kat badan hehe....tapi tak semestinyer kat rumah selebet walaupun kekadang akak selebet ngalahkan bibik :-p

Bitt said...

perasaan yg sama la kak eynda...hahhahaha ask terasa kurang baju jek...hahhaha

eynda said...

Bitt...hahaha....akak nak dengar la perempuan mana yg cakap baju dia dah cukup banyak.....mesti tak cukup punyaaa :-p

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails