Monday, July 13, 2009

P.S. I Love You.....

Malam tadi layan movie sorang2 lepas tidokan Hannah.....
Hubby tengok tv kat ruang tamu...nasib baik hehe...kalau tak melepas la tengok citer ni...
Ada yg dah pernah tengok kot....eynda baruuuu tengok semalam :-p
P.S. I Love You.....
Romantik....Sedih...Lawak...Gembira...
Semua ada....
Yg pasti malam tadi eynda terlalu beremosi masa tengok citer ni...nasib baik hubby tak masuk dlm bilik....kalau tak, malu la tengok eynda meleleh-leleh air mata :-D
Sape yg belum tengok....best tau citer ni....
Hubby Holly meninggal masa usia 35 tahun akibat brain tumor...
Nampak real lakonan Hillary Swank sebab eynda boleh rasa perasaan kehilangan insan tercinta...tu yg sampai meleleh air mata hehe...
Ada part lawak...walaupun lawak atlast terselit rasa sedih....nangis lagikk...huwaaaa....
 
 
Lepas Gerry meninggal, Holly selalu terima surat dari Gerry...selama setahun!!
Rupanyer sebelum meninggal Gerry dah plan semua supaya Holly tak selamanyer bersedih...dlm setiap surat Gerry suruh Holly buat macam-macam....beli lampu tido...beli baju bling bling....pegi karaoke...pegi vacation (siap beli tiket ke Ireland~ kampung Gerry)....suruh Holly buat apa yg dia minat (Holly merekacipta design kasut) & banyak lagi la.... 
 
Sehingga la Holly terima surat terakhir dari Gerry....dalam masa setahun tu Holly berkenalan dgn 2 pemuda....pemuda pertama akhirnyer menjadi kawan yg aneh hehe....pemuda ke2 adalah orang Ireland kebetulan pemuzik dlm band Gerry dulu! Ending menunjukkan Holly & ibunyer bercuti di Ireland di mana Holly bertemu semula dgn William (lelaki Ireland ) yg kenali semasa vacation yg pertama....
Akhirnyer Holly sedar dah setahun Gerry meninggal, Gerry semakin hilang dari ingatannyer...
Sangat sedih hokey.....
Bawah ni trailer citer tu....jaga-jaga ada adengan yg 18thn ke atas skit hehe....
P.S.  Saat tulis review citer ni pun mata eynda bergenang air mata...ceitttt.....

19 comments:

Lady of Leisure said...

sedihh.. :(
nak g beli dvd ni lah...
.
.
.
.
.
.
.
masih sedih..
kalau tengok mesti lagi sedih kan..
:(
pernah nampak dvd ni kat kedai, tapi tak tepikir nak beli..

Anonymous said...

huwaa...saya pon tengok crita ni semlm..awal2 lg dah booking tv..mula2 buka crita,hepi ja kn..pastu nangis sampai habis crita..memang best crita ni..huwaaa

Willie said...

Eh..not bad la.

Sedih sedih gak. Tapi kategori romantik komedi kan?

Yg best nya, ada lisa kudrov. My favourite actress. Dan lawak nya ada org nama macam jeffrey Din pulak. Hahah

CintaKu Iman said...

eynda..cam best jer...rugi lak x tgk.....nak carik vcd ni..

Nana said...

kak eynda, kite dah tengok citer ni last year. mmg sedih sangat. hubby beli dvd ni sebab dia kata citer ni sedih dan dia tahu kite suka citer2 macam ni...

eynda said...

Lady....eynda pun pernah nampak dvd citer ni tapi dok pikir mesti citer cinta biasa jek...tak sangka lak citer sedih sangat....




Anonymous.....kan....sama la...mula2 ingat hepi jek...romantik...tetiba jadi sedih...sampai ending pun rasa sebak masih ada....walaupun maybe dia akan bercinta dgn william tu...



Willie.....ha'ah ada lisa kudrow...start minat dia sejak tengok Friends la hehe....kategori romatik komedi gak ni sebab ada lawak2...tapi for me yg teruja citer2 cam ni tetap rasa sedih banyak....girl hehe....



Nanie...try la cari CD....kalau kita duduk sorang2 tengok citer ni memang terasa tau.....




Nana....citer ni dah lama kan....dah masuk TV baru akak tengok hehe...actually banyak lagi dvd hubby beli tapi akak jarang ada masa nak tengok....cth 27 Dresess...hubby beli lama dah, akak tak tengok...tapi tengok masa dah tayang kat tv kekekek.....sedihkan citer PS i love u ni.... :-(

M said...

uwaa saya tak samggup tengok citer ni..baca review enyda pun dah berair mata....

transformers robots in disguise la yg sanggupku tengok:P

que_zul said...

tk pneah tgk citer ni..mcm menarik jer...kena tgk gak ni....skrg ni susah nk tgk tv betul2..time anak dh tido, hubby lak suka layan sport chnl..hmmm.....

eynda said...

M....rugi tau takmo tengok hehe....transformers?? Boleh geng dgn Adam la gitu :-p

eynda said...

Que....eynda pun jarang dapat tumpu betul2 kalau tengok movie dgn anak2...ni sebab semua dah tido...mula la tengok citer pun macam kita ada dlm movie tu jugak hehe....eynda rekomen kalau que nak tengok movie ni.... :-)

ashikin said...

kak, kita pon tgk dah cite ni. nangis tgk. sedih sgt cite ni. ishhhh!~

eynda said...

ashikin.....sape yg tengok mesti cakap nangis2 hehe...maknanyer normal la akak nih :-D

Mia-Ina said...

i/allah glamour lak dgr kisah entry ni...katne mia dgr tajuk cite ni..klu dpt,nk cr la dvd ni...

ha, kak eynda tgk sorang2 ek...haha, hubby tul2 x perasan ke? hehe...mata tu x leh tipu tau kak eynda..mesti hubby akak suspect ni

haha..kantoi pe!

eynda said...

Mia....kat kedai cd/dvd mesti ada jual....ntah le hubby perasan ke tak...sebab lepas tengok citer tu akak tido terus...tak sedar bila dia masuk tido pun haha...bangun pagi standard arrr mata ni sepet, merah sembab semua ada :-p

Softtouch [Hanim] said...

nak cr lah jgk...mcm best jer...thanx sis sbb bg review psl cite nie...

eynda said...

Hanim....akak tak pernah bagi review movie...kali ni sebab akak rasa best la tergerak hati nak buat entry... :-)

mimie hamdan said...

tommy baru baca surat tue dah bergenang air mata... klu tgk full mau terbalik aku... tommy nie nampak jer brutal, tp hati sensitif nie.. hehe... citer kartun pun tommy leh nangis... aduhaii...

eynda said...

Tommy...hehe....lagi teruk dari eynda la kalau tengok katun pun cry :-p Eynda rasa nak pi cari dvd citer ni simpan buat koleksi....sebab tak semua citer berjaya buat kita terkenang-kenang jalan citer kan....

Mr-Zam said...

waaah cite ni best sgt2.. touching story~ huwaa ;(

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails