Monday, July 13, 2009

Pasar Stadium Hari Ahad

Dah lama eynda tak pegi pasar stadium.
Masa pegi dulu bawak hannah kecik lagi.
Gara-gara tengok Mi Ummi Feesa beli solar flower kat situ RM10, semalam sanggup bersiap dgn anak2 awal pagi, lebih kurang 8.30am kami dah ada kat pasar stadium hehe...
 
Bestnyer......rindu pasar ni....nasib baik cuaca pun ok...tak panas.....
 
Beratur beli murtabak tebal. Ada jugak orang yg takmo beratur....tak perasan ada tertulis kat atas tu "sila beratur" gamaknyer....
 
Ada jual crocs.....satu tempat ni je eynda jumpa....tapi sayang la size Hannah takde yg eynda berkenan...nak DORA kaler pepel atau pink...RM35 je sepasang.....dlm tenet jual RM60 kan... :-)
Antara makanan yg kami beli.....
Laksam dah masuk perut hehe...kelaparan.....tak sempat snap gambar.....
 
Nasi kerabu utk lunch eynda :-)
Murtabak tebal...seketul RM3.50...
Tapi hubby prefer yg biasa tu...sebab yg ni macam tepung & telur je banyak...isi daging kurang.
Lunch adam & hannah....pepagi sampai kat pasar diaorg makan kopok lekor....dari dulu gitu....
Lunch utk hubby...nasi dagang...
Gulai ikan tongkol....
Beli makanan cepat2 pas tu terus merayau kat bahagian baju2 pulak....
Rambang mata!!
Beli tudung syria sehelai sebab design yg beli tu tak jumpa kat mana-mana (eynda tak pernah perasan kot) harga RM15.
Usha tudung2 bawal....gred A RM35 jek? Biar betul!
Tudung bawal RM10 berlambak.....nanti nak beli..sukaaa...takpe la kain apa pun....janji boleh pakai selesa dgn eynda....kan.. :-)
Tudung DIY/ekin pun banyaaakkkk...jadi jakun jap eynda haha...
2 helai RM10 pun ada...tapi material biasa2 je la....
Maxi dress pun banyak....RM49 sehelai tapi bila pegang kain tak macam maxi dress yg mahal2 tu la....material murah....ok la atleast semua org mampu beli kan...
Eynda beli solar flower 2 bijik....satu utk hannah kaler pink....eynda punya ladybird tapi ada bunga....
Sampai kat rumah, dua2 jadi hakmilik Hannah....bila sampai petang dua2 dah hacusssss...Hannah siap buang dlm tong sampah tau!!
Nasib baik sebijik RM10....next week beli nak kena sorok satu dari Hannah :-p
Pendek citer....eynda suka pasar stadium! 
Macam-macam adaaaaa....:-D

12 comments:

M said...

saya yg pernah duduk sek 13 lebih sepuluh tahun pun tak nah gi pasar ahad ni muahahhahaha..hannah ni cam anak saya hancuss barang!

ehem ku dah jawap tag mu wahai puan eynda...kelakar k

Anonymous said...

sis..nak tgk tudung syria... :)
kalau free la yea...TQ

-SR

MAKCIK REHAN said...

Dari dulu tingin nak pi. Tapi bila ajak PS, dia buat muka pelik. mcm org hilang akal nk bgn pepagi buta, start keter dari rawang ke sh alam kata dia. huhuhu...mencik tawwww.... semlm PS beli butterfly solar utk mencah rm20 kat rawang. bgn tidur pagi2 ni yg tu dia cari dulu. terpaksa kuarkan balik dari keter bagi dia main. tak lama la nampaknya riwayat kupu2 tu...:P

Willie said...

BEstnye. MEsti byk brg yg mampu kita beli kan? Wish i were there.

Softtouch [Hanim] said...

sy pun suka pasar stadium tu. pernah pg sekali jer..tu pun masa blaja kat uitm dulu...mmg kene pegi pagi2 kan..rindunya ngan pasar tu...

POSH76 said...

nasi kerabu tu my fav....hehe...aku pun dok usha nak beli solar2 tu..kiutkan..hehe

eynda said...

M....jom la kita date shopping2 kat pasar stadium haha....



anonymous...nanti free eynda buat entry tepek gambar tudung syria ye....macam syria yg lain jugak cuma design eynda tak pernah jumpa kat tempat lain :-p



MR....dulu2 pegi dgn hubby....tapi sekarang dgn anak2 je....biasa la dgn hubby tempat sesak2 ni dia tak brape suka....tapi dia suka pasar2 nih sebab banyak makanan hehe....



Willie....yes....banyak barang murah :-)




Hanim ....kalau nak pegi sekarang mesti keluar awal kan...jauh jugak kan...



Posh....eynda pernah makan nasi kerabu hari2 sampai satu masa orang sebut nasi kerabu pun dah mual kekekeke....

neezareef said...

sedapnye murtabak tebal tuh

Nana said...

dah lama tak g pasar stadium ni...mmg best gile g sini. dulu masa dok sec16 every week g, semata2 nak makan kuey teow kerang kat situ.next week nak g la...heheh.

eynda said...

neeza....sedap la jugak...kira nak beli pun kena beratur panjang hehe...



Nana....macam-macam ada kan...next week pegi nak beli yg lain pulak la :-p

que_zul said...

kt sini ada gak pasar camtu..kat pasar tiram..hari khamis jer...memang jual murah2 nyer..tudung2, kire harga runtuh la...tp, kena tgk material dia la...yg jual pun kbykannyer org kampuchea....baju2 pesen ct tu, yg tgn gelembung2 tu, rege rm40 jerk....

eynda said...

Que...ha'ah kan...memang murah tapi kena tengok kualiti gak....tapi ada gak yg lebih murah dari kedai2 & kualiti sebijik :-) Kena pandai survey kan :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails