Sunday, July 12, 2009

Baju Baru Lagi :-p

Dah lama eynda tak posing ala-ala mannequin kan hehe...
Hari tu beli baju2 kat NICHII pun snap gambar baju kat hanger jek....masa tu macam takde mood nak posing....
Ni pun takde mood gak...tapi oleh kerana malam tadi takleh lelap mata...tengah2 malam eynda try semua baju yg eynda beli & belum pakai.....posing depan cermin then snap snap :-D
 
Beli semalam....atas bawah dari ZARA. 
 
Yang ni beli semalam gak....baju CLOWN hahaha....ntah naper eynda beli baju ni.....sebab tengok patung pakai cun....tak sedar pun patung tu kurus & tinggi muahahaha.....jauh beza dgn eynda....balik rumah pakai haaaaa...padan muka....tak tau nak match dgn inner kaler apa...sape2 ada idea?? 
Ok...baju2 dibawah ni baju2 beli kat NICHII hari tu...oleh kerana ada yg pujuk suruh posing2....kali ni eynda posing jugak la dgn baju2 tu....actually eynda pun rasa tak puas hati kalau tak posing dgn baju baru hehehe....
 
 
Yg ni terpaksa pakai tube kat dalam masa nak snap sebab terlalu luas lehernyer...
Sekian....sila jamu mata :-D

30 comments:

Topsy-Turvy Mum said...

cantik2 semua eynda....

yg eynda kata cam clown tu cantik ngan eynda..me prefer inner colour gelap/hitam..baru nampak detail baju tu ngan body eynda...

tengok eynda posing, tetiba rasa nak posing gak..hahaha

shabiela said...

kak eynda, lawo2 nya baju.. sume lawo.. suka....

dianaibrahimali said...

EYNDA...
i just love top to toe from zara tuh....bf shirt tuh so cantik on you and also the jeans...

yg mcm clown tuh i think better u match dgn dark/black inner...then will enhance the baju.....

Lady of Leisure said...

betul kak eynda, pakai dengan inner hitam akan enhance lagi kecantikkan baju tu.. :-)

MAKCIK REHAN said...

Wallaweyy... santek2nya baju! MR tak berani nk bagi nasihat bab2 pesen ni... Hazab kang jadinya :P Dlm byk2 baju tu, i soka baju yg V-neck leher luas tu.

sweets said...

cantek..suka tengok...
nk possing gak nanti...hehehe

Mia-Ina said...

fulamak kak eynda..byk nya baju...shopping sakan ke ni

hehe

bg mia 1 la..haha...gurau je

mia pulak dok shopping raye lani..

cr baju kurung, kebaya ke..hehe

nk pose gak mcm akak raya ni..hehe

aim kaka eynda...doakan

Shariz said...

cantik la Linda baju2x tu. Linda pun makin kurus je tgk. hokey la pakai baju lawa2x cam gitu :)

baju yg dari ZARA dan warna hitam tu cantik.

Nana said...

suka shirt zara n nichi yang first tu. cantek3...yang match ngan zara shirt tu jeans ka legging?

alamaktuan / meabadi said...

kak...

wah2..zara set top n bottom mmggggg kelass up to date Seyh!!!!.....

kak..ntah kenapa ME rimas pakai baju ade inner....lagi suka pakai yang mcm sweater tu sarung dari luar..cardigan ke apa namanya....

Fa'e said...

wah! byknye sopping....suke2...hehehe...

iNa said...

kak eynda...
uwaaa...
sabtu lepas ian g Nichii...nape ina x pasan baju yg num 3 tue??uwaaa....cntik laaaa..kenan tgk...............

Layla said...

cantik2...tuan punya badan lagi la cantik....fuhh eynda sudah kurus betul la....kita suka bj yg kena pakai tube tu...nice n sweet....plus d zara one.....mmg cun...:-)

nona said...

skinny jeans ke tu kak eynda?cantik.... nona tringin nk pkai suar cmtu..tp,risau nmpak xelok sbb peha besaw...hehe..
tp kak eynda pkai cun..

baju oren tu pun cun gk..

Dilla said...

i really like yang kaler putih tu..beli kat mana? saiz aper...labuh tak?

M said...

wahhhhhhhh cantik baju2 eynda. nak2 yg zara top.

CintaKu Iman said...

cantik2 baju tuh....i likeeee..

eynda said...

Rox....nanti eynda try pakai dgn inner itam.....posing la rox...looking forward tau :-)



sha...thanks :-)



diana...thanks....yg seluar tu legging bukan jeans....ambik gambar malam2 memang konpius pun bila tengok dlm gambar.... :-)



Lady...thanks...nanti akak pakai dgn inner hitam :-)



MR...baju2 mencah lawa2 per...ok la taste tu :-)



sweets....posing la..boleh eynda cuci mata pulak hehe...

eynda said...

Mia....yg baru 2 helai je...yg 3 helai lagi tu last month kot.....kot hehe...lupa dahhh...baju utk raya belum start beli...kurung kebaya nanti beli ready made je dekat2 nak raya...so takde la kes beli awal bila nak pakai time raya baju tu jadi ketat haha....



Shariz...bukan nampak berisi skit ke eynda sekarang?? hehe....shariz pun boleh pakai...yg penting kena konfiden & rasa selesa dgn apa yg kita pakai ;-) Tapi eynda pun kekadang beli tapi takmo pakai sebab rasa pelik...contohnyer baju no,2 tu haha...nak pakai ke tak?? (garu kepala)



Nana...itu legging cotton stretchable :-)

nozieyusof said...

salam hai eynda..

reach ur blog from wana's blog

i pon suke niichii sbb itu adalah kedai mampu milik sy plus dekat dgn ofc..

love to see u pose the bajus

heheh =D

eynda said...

ME Abadi...kelasss kaannnn kekekeke....akak pun suka pakai cardigan tapi kena tengok lengan gak...ada yg rasa tak selesa bila guna cardigan.... :-)




Fa'e....banyak tapi murah2 saje hehe....



Ina....baju pepel tu masa akak beli tinggal sehelai je...size M...pejam mata rembat....nasib baik try kat rumah muat....kalau tak kena let go la :-p Try tengok kat cawangan lain :-)



Layla.....thanks...tapi eynda bukan kurus betul....ilusi cermin tu je kekekek....



Nona....itu legging cotton yg strechable.....akak pun dah lama cari....peha akak pun besar tau....tengok dlm gambar pun tau kekekek....tapi kita pakai baju yg labuh2 la...tutup peha hehe...

eynda said...

Kak dilla...yg tu beli kat nichii....labuh tutup punggong....size eynda ambik L....eynda ni ada pakai size M, size L, free size...kalau ZARA semua size S.....cacamerba hehe...



M....thanks...baju M pun lawa gak la...kan kita ada baju yg sama muahahaaha....ZARA top tu dah sebulan eynda usha....ada kaler blue tapi merah lagi sesuai dgn eynda kot...hubby tengok kaler merah terkejut dia kekekek.....



Cintaku Iman.....thanks :-)




Salam kenal nozie....hai.... :-)
Ye eynda pun suka NICHII, baju2 affordable dan sesuai dgn gaya eynda..... :-)

POSH76 said...

i like BF shirt tu...hehe

damiqula said...

hi kak eynda,

lawo nye baju no 1 tu.pakai ngan skinny jeans ek?

dami tak bulih pakai skinny sebab kaki badak gile,sedey!!!

eynda said...

Posh....dah lama usha kat ZARA tu...kali ni kena beli gak hehe...puas hati! :-p



Dami...hai... :-)
Itu akak pakai dgn legging cotton yg stretchable....dami pun boleh pakai la...akak pun peha gajah tu haha...kalau nak skinny jeans size2 kita ni cari kat Dorothy Perkins yg selai RM99 tu...banyak size besar....akak ada beli sehelai :-)

que_zul said...

wow..byk nyer shopping baju.cantik2 lak tu..org badan cantik, memang sennag cr baju..mcm sy ni, adeihhhhhhhhhhhh...kdg2 sakit jiwa aiiiiiiiii...hehe

eynda said...

Que...murah2 je tu....mana ada body cantik...problem kat peha ni dari dulu lagi....lebar hehe....dulu2 lagi la...berlinang air mata masa shopping sebab yg berkenan semua tak muat...gumuks :-p

m@ said...

x pasan n3 ni la..kak ma suka num 1..legging + bf shirt..ma suka dressing gtu now..n baru je beli bf shirt kat nichii hehe..
bju nichii cun2 kan..ma kalau nk beli bju pun terjah nichii saje.:)

que_zul said...

memang sakit jiwa kalo baju2 yg kite suka tk muat...huhuuuuu...

eynda said...

Ma....hubby akak pun suka akak pakai cam tu especially bf shirt lepas tengok lisa surihani pakai dlm tv...dok tanya bila akak nak pakai cam tu hehe....



Que...betul....takmau jadi macam tu dah...traumaaa hehe...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails