Wednesday, July 29, 2009

Padan Muka Kah???

Gara-gara dalam kepala ni beria-ia nak tukar phone baru.....
Padan muka!
Henpon sudah masuk air :-(
Petang tadi bawak Hannah pegi playground...bawak beg kecik...letak kunci rumah...henpon....pas tu hannah lak nak bawak botol air dia....letak sekali dlm tu....
Bawak kamera jugak...biasa la kan mamarazi....tapi kebetulan kamera pegang kat tangan sebab nak snap gambar hannah.....
Sampai kat playground baru tersedar botol air hannah terbalik!
Air bertakung dlm beg tu...uwaaaaaaa.....henpon eyndaaaaa......sudah terendam :-(
Ketuk2 bagi air keluar....last2 takleh berfungsi langsung.....sedih betul....apa reaksi hubby nanti kalau eynda citer?? :-(
 
Nampak kan ada air dlm henpon....
Korek2 laci terjumpa henpon hubby yg lama ni....try masukkan sim card...jumpa charger....nasib baik boleh guna...hhmm..guna la yg ni dulu....sementara nak kumpul duit beli yg lain..oopppsss....jap lagi yg ni pulak rosak :-(
 
Memang mulut kita ni takleh cakap benda yg bukan2 kan...setengah orang tu dapat bayaran cash dari Allah....contoh eynda & hubby la...petanda kami ni kena cakap yg elok2 ajer...ceehhhhh :-p 
Tetiba rasa tak bersyukur pulak nak tukar itu ini padahal benda2 tu masih elok....better dari orang lain yg tak mampu nak dapat benda2 macam tu kan.....insaf sekejap :-(
Actually ikan2 yg mati 1st time beli hari tu pun hubby ada cakap sesuatu.....eynda dah pesan kat dia masa beli ikan yg baru...jangan cakap lagi macam sebelum tu....nanti ikan2 ni takmo hidup..... :-p

17 comments:

Anonymous said...

eynda..
alahai..hp masuk air pulak..
klu kiter,dh nangis golek2 ..
hp yg ada ni pun ada kalanya buat hal gak tp kiter still syg kat dia sbb very sentimental value gitew..
hubby belikan masa kiter peknen lagi..
hp eynda tu ada perasaan kot mcm beg hari tu?

eynda said...

Anonymous....eynda ni sampai tak ternangis dah....rasa meloya semacam je bila henpon tu rosak...baru guna tak sampai setahun tu...bukan takat beg & henpon je ada perasaan ni...kete eynda pun merajuk hari tu....

Anonymous said...

laaa..kete savvy cute tu pun majuk gak ke?
awatnya?
eynda habaq pa kat dia?nk tukaq baru ka?

Anonymous said...

o ye..
apa kata eynda bukak semua dlm hp tu bg kering..
kawan kiter hp baru dia jatuh dlm longkang penuh air..
dia bukak kasi jemur..
pastu amek hair dryer..
esoknya dia keringkan kat bawah matahari..
ermmm x sangka boleh guna balik..
cuba try test..

eynda said...

Anonymous....hhmm..apa lagi yg buat kete merajuk...pasai kete lain laaa hehe...ok jap lagi eynda bukak semua part henpon tu biar kering...tadi sim card pun basah...pucat eynda tau....tapi eynda takde hair dryer la...tak guna....esok eynda jemur kat matahari terus la....mana tau berkesan kan...thanks yer :-)

SyariLia said...

tak pe nanti ada rezeki beli lain le hp tu.. hehe

rizan&suzana said...

kak eynda..
ana lak hp sllu rosak sbb anak2 sllu baling ke lantai wooo..sampai tak larat HB asyik nak tukar baru je..mana la larat nak monitor 24 jam bebudak ni..tau2 je hp kita jd mainan..huhuhu

Mia-Ina said...

aduhai ciannya kak eynda

x sbr2 nk tahu respon hubby akak..menunggu entry seterusnya..haha

Lady of Leisure said...

penah jatuh henpon lam air masa study kat hostel dulu.. huhuhu..
dah la masa tu student, duit pun tarak.. tensen betul..

Mama Azlina said...

ya allah..camana boleh cam ni...tapi alhamdulillah...ada jugak penganti hp kalau tak leceh...mama dulu pernah hilang hp...yg mahal sony ericson...kena bebel lagi dari hubby..tak perasan hilang kat mana...then at last used nokia biasa-biasa punya...jadila...kalau tak de susah nanti...
take care k?

que_zul said...

hp kalo dh masuk air messti mengong...kalo repair pun, kualiti tk sebaik yg asal..

hati mesti rasa ralat kan..w'pun tk senagja mesti ada rasa 'alahai, apasal aku tk tgk dulu td'...

kalo bg tahu cik abe, jwpn pasti senang dan ringkas 'tk per, beli yg lain, habis citer'...

hehehe...

CintaKu Iman said...

alahai sayangnyer hp eynda tu.....tapi yalah eynda kekadang lau cakap jer mesti jadik..hehehe..lagi2 pasal kete...jgnlaa cakap nak tukar ke apa ker cepat jer merajuknyer..opsss!! topic kete lak...hehehee..semoga eynda dapat juga hp yg eynda suka ok???

mama idzareef said...

try bukak seme komponen dlm hp tu..then jemur bg air dia kering..dulu hp hubby fizz pn masuk air jugak cepat2 dia bukak then guna hairdryer keringkan seme..pastu ok balik..

Softtouch [Hanim] said...

ala hp masuk air ker..syg nya..tp bukan sengaja punkan..nak jadi bnda tu..
tulah pernah dgr jugak cite mcm sis ckp tu..
yelah ape yang kuar dr mulut kita ni kan umpama doa.

damiqula said...

kak eynda tak try gune hair dryer ke keringkan air tu?dulu sy buat kat laptop,jadi:p

Shariz said...

pujuk la hubby Linda beli iTouch ...hehehe....

Weekend ni pi holiday ke?

shabiela said...

haah kak, mmber sha siap mndi pntai.. hp dlm poket suar.. dh trsedar tu trus jemur.. sib leh pkai lg..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails