Wednesday, July 29, 2009

Baju Dari Katalog....

Jom cuci mata....
Ni la himpunan katalog2 baju yg bikin eynda juling mata....
Maybe ada yg pernah order dari katalog2 ni kan....
Pendapat eynda....ada bagus & ada yg tak bagus...
Kalau beli yg murah2..risiko dapat baju yg materialnyer nipis sangat...atau jahitan tak cun....boleh la takat pakai kat rumah ketika memasak...harus tahu...memasak pun kena menten vouge hokey... :-D
Kalau kita beli yg harga mahal skit contoh RM30++...RM40++....RM50++.....material agak bagus....jahitan pun kemas gak...macam yg kita beli kat kedai2 kat luar tu....atau online....
Eynda pernah terjumpa baju yg serupa sebijik sebijon dgn baju yg eynda beli dari katalog kat satu butik....material & design sama...kecuali direbrandkan....harga mark-up RM20-RM30 tau...maybe dari kilang yg sama kan :-)
Lagi satu...beli baju dari katalog risiko ukuran baju la...nasib baik kedai ni ada sistem tukar ganti dlm masa 14 hari....so balik rumah kalau try, tak puas hati, boleh hantar balik disertai resit bayaran...pas tu ganti dgn order baju baru....
Ni katalog terkini kat rumah eynda...
Antara gambar2 baju dlm katalog...kalau boleh semua eynda nak snap hehe...sukaaaa....
Kalau boleh semua jugak eynda nak beli...tapi badan ni bukan badan model...nasib baik sedar diri :-p
 
 
Yang pepel tu eynda ada...tapi kaler kelabu :-)
Sape2 body macam model boleh pakai gini.....rugged kan.. :-)
Ni baju2 yg macam eynda beli kaler pepel...yg nak tukar tu...ikut body....tak selesa la nak pakai ketat2....bukan body cun punnn.... :-p
T-shirt ni pun kiut-kiut....
Murah2 pun cantik kan...owwhh yer...kalau jadi ahli....setiap baju ada diskaun 20% :-)

17 comments:

Anonymous said...

sis eynda, mcmn nak dptkan catalogue2 ni?

-SR

Lady of Leisure said...

aduh sakitnya mataku nengok baju2..
ada berkenan baju yg kaler coklat tu yg tangan 3 suku tu..cantikk.. uwa... nakkkk....

eynda said...

Anonymous....yg ni kat shah alam seksyen 13....kat tmn kinrara puchong pun dulu ada...sekarang tak sure ada lagi ke tak....area lain tak sure...haa...kat sungai petani pun ada...selalunyer dlm satu kedai ada banyak katalog...diaorg jadi ejen jualan langsung...kat seksyen 13 ni avon ada...nutrimetics ada....lelain cadar...aksesories...semua dlm satu kedai....keahlian seumur hidup RM20 kalau tak silap...lama dah jadi ahli...lupa hehe...

Shariz said...

nanti nak pinjam catalog, boleh tak? hehehe...kalau boleh, nanti suruh Adam H bagi masa nak main dgn Adam A :)

shabiela said...

kak, sama la catalog kita.. xjumpa ke bf shirt? nnti sha amik pic yer..

shabiela said...

oh ya, sha pon kalo nk beli kena hati2.. hr tu bli suar dpt kt adik.. bli baju dpt kat emak.. hu hu..

que_zul said...

cantik2 nyer baju2 kat katalog tu...mil abg sy ada juga jual baju dlm katalog..tp tak tahu elr ada ker saiz sy ni..makin ngembang jer badan..huk huk..sedey...

liana said...

hoho nasib baik area kajang/bangi ku tak pasti ada ke tak..kalau tak jd pelanggan setia tiap bln heheh.. skang ku suka baju korean style.. nampak cun.. rasanya kat umah byk baju online dr baju beli kat kedai..

mama idzareef said...

eyndaaaa.....santekkk2 laaaaaaa.... nak order jugakk cemane... huhu..

Mia-Ina said...

mari kte bershopping ...hehe

pepun...mau check kewangan aaa

jgn hutang dah ye,.

eynda said...

Shariz...eynda suruh adam h pass esok ek....




sha...bf shirt yg berkenan ada satu je...kaler hijau lumut...ok jugak boleh pass2 kalau tak muat kan hehe...



Lady...nak ke?? Eynda order, lady bayar la hehe....eynda boleh poskan tapi kena sedia risiko takut baju tu lady tak berkenan lak kalau nampak depan mata :-)




Que...dlm katalog2 ni sesetengah baju bersize XL & XXL pun ada tau :-)




Liana....korean style memang cun...body macam liana boleh pakai apa saje :-)




Fizz....kalau nak eynda boleh orderkan...tak sure kat penang ada ke tak....tapi tu la...eynda takut fizz tak berkenan bila dapat baju yg betul hihi....



Mia....bagus pesanan tu hehe...apa-apa pun jangan berhutang kalau tak mampu kan...tapi takat harga2 baju kat katalog ni takyah la berhutang....sedia cash je hehe...akak memang tak guna cc kalau shopping....hubby suruh guna cash....cc buat emergency case je.... :-)

ratna said...

cantiknya baju2 dia. cam ner nak dpt katalog tu? berminat pulak.

Mama Azlina said...

cantiknya baju..tapi rasanya...utk size mama takde kot...mmmm...bila leh kurus nie..sebab bila stress aje ..start makan...

shabiela said...

kak, yg ijau lumut tu kan.. sha igt nk bli.. he he..

Bitt said...

wahh kak eynda banak tul pilihan ni...tapi mcm mana nak dptkan catalog tu? kena register mana2 ke?

Anonymous said...

broadcast Bariatric Surgery kill Electric Blankets faxrobert Furnace Filters iclei Vending Machines intact Kitchen Cabinets firefighters Slipcovers emissions Polar Heart Rate Monitors asciicache

Anonymous said...

i honestly love your posting way, very interesting.
don't quit and also keep creating for the simple reason that it just truly worth to follow it,
excited to looked over even more of your current web content, thankx!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails