Sunday, July 19, 2009

Nando's Peri-Medic

Sebelum balik dari SACC tersinggah kat Nando's....
Ambik brochure delivery...sebelum tu tanya dulu staff kat situ, area rumah eynda diaorg buat delivery tak?
Adaaaa....setakat Bukit Jelutong....
Ok...mula2 hubby plan nak tapau siap2....tapi sebab dah boleh deliver ke rumah, kami balik dulu la...
Dalam 7pm eynda call....45 minit lepas tu sampai la Nando's yg kami order....
 
 
Suka tengok packagingnyer.....
 
Kiddies Plate...
 
Hubby order 1/2 chicken with 2 sidelines (peri corn & fresco salad).
Chicken tu banyak sangat so hubby suruh eynda potong separuh dari chicken tu...simpan utk esok....
Eynda order 1/4 chicken with 2 sidelines (fresco salad & grilled vegetable).
Tapiiiiii....malam tadi balik dari SACC eynda demam balik....so tak lalu nak makan...paksa diri utk makan gak...so eynda ambik ayam hubby yg dia suruh simpan tu...makan yg tu je dgn sidelines yg lain....1/2 chicken eynda simpan utk hari ahad.....
Terpaksa letak sos tomato sebab hubby pilih sos extra hot peri-peri....nasib baik la bahagian isi tebal...kurang la rasa pedas menyengat tu....
Eynda cakap kat hubby...sementara duduk kat sini order2 la selalu Nando's...
Nanti dah pindah Cahaya SPK takleh dah....diluar kawasan delivery hik hik....

9 comments:

UnGu VioLet said...

salam perkenalan dan salah ziarah.. blog walking, terjumpe blog nie.. nice blog!!

boleh menambah kenalan blogger.. ade masa, jempt ke teratak Ungu Violet.. salam ukhuwwah..

Bitt said...

la demam ke kak...makan ubat n banyak rehat ek...owh bleh delivery ek nando's best nih hehehe

Abrahyn said...

eynda dok kondo mana kat shah alam...i pon slalu pi SACC tuh...me like nandos more than kenny's...ayam dia lagi tender n juicy... :P hish, teringin la plak...

que_zul said...

demam ke eynda??..cian dia....demam sbb diet ker?...

enyda, pedas ke nandos tu?..sy rasa, nandos ni langsung tk pedas....hehe..atau lidah sy yg tebal....hehehehehe

Mama Azlina said...

wah bestnya mkn nandos..BTW, SaCC tue apa?

minum banyak air kaY!...cuaca tak elok nie...

Nana said...

ye la akak..mcm kite dah duduk kat SU3 ni tak merasa la nak delivery order..hehehe..

kondo yang kat kelab golf tu nnt sewa kan ke nnt?

eynda said...

Ungu_Violet...salam kenal...thanks yer sudi jenguk blog ni.. :-)



Bitt...ha'ah demam ngada-ngada hehe...alhamdulillah dah baik lepas makan 6 biji panadol (jumaat + sabtu)..Nando's tu kena check kawasan delivery jugak...tak semua tempat diaorg buat delivery...



Abrahyn....kondo kat seksyen 13....eynda dah lama tak makan kenny's....



Que...ha'ah demam lepas naik elliptical 45 minit haha....ntah la naper...hubby kata maybe sebab tak makan nasi masa diet...pas tu tengah period pulak pi gigih workout macam nak pengsan....nando's kan ada banyak sos...yg lain2 ok tapi yg order ni extra hot peri2....bahagian luar je pedas...dlm isi tak pedas sangat hehe...



Mama...SACC = Shah Alam City Centre...shopping kompleks tu :-) Cuaca tak menentu kan...kejap jerebu..kejap panas...kejap hujan.....



Nana....tu la...pindah sana takde dah delivery....kondo ni kami sewa je...nanti pulangkan balik kat tuan dia la :-)

que_zul said...

eynda, sy kalo berdiet ni, masalah pening kepala jerk la...sbb tk makan sgt kan...skrg ni liat tul nk bersenanm...hehehe..kemalasan melanda

eynda said...

Que....ada try makan 5-6 kali sehari tak?? Kalau buat cam tu insyaallah tak pening kepala....macam eynda rasa kenyang selalu...so nak makan yg berat2 pun tak mau hehe...bersenam tu normal la kot...memang payah nak rajinkan diri... :-p

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails