Thursday, July 9, 2009

ASTRO Dah Okkkkk.....

6pm tadi technicians ASTRO datang. Sebelum kasi masuk rumah suruh diaorang baca report number dulu. Sama dgn yg eynda catat baru bagi masuk rumah hehe....
Kelam kabut cari henpon....nak snap gambar....penting ni.... :-p
 
 
Cibuk je anak dara ni...
 
Hahhh...dah siap bukak decoder godek-godek....decoder lama yg hitam tu diaorg try kat ruang tamu memang takde problem. Sah2 decoder kat ruang tamu tu yg rosak.
 
"Mama...take picture..."
Sibuk nak posing berlatarbelakangkan 2 mamat tu......
Dah okkkkk...alhamdulillah....hubby takyah berebut tengok Astro dgn Hannah dah dlm bilik tido hehe.....eynda tak kisah...sebab eynda ada tenet...cuba kalau tenet takde....hari tu 2-3 hari streamyx buat hal pun dah mandom jekkk... :-p
Penyebabnyer rosak.....mainboard/powerboard rosak....kena ganti baru....bayar cuma service utk technicians tu aje RM50. Sebab yg kena ganti tu diaorg akan claim kat Astro....kalau tak kena lagi RM120 kot...tulis kat resit tu....

8 comments:

Lady of Leisure said...

hehe.. kak eynda ni buat kan lady teringat pesanan lady pada customer setiap kali nak hantar technician.

kene remind customer:
-supaya mintak tech bacakan report number dulu sebelum kasi masuk umah, kalau report number tak sama jangan kasik masuk
-pastu make sure tech pakai tag, yg mana no tag tu sama ngan ic depa.
-pakai pakaian astro dan naik kenderaan yg ada pelekat astro.
-setiap pembayaran make sure tech keluarkan resit, takde resit jangan wat pembayaran..

wakaka ni lah antara dialog femes dan wajib dipesan kat customer.

Mia-Ina said...

bgs kak eynda..pnh hati2x

yeye..dh leh tgk astro..

JiEjAh_DeEn said...

eynda
sama lak kita rosak decorder.
last week kita buat pun kene RM50 jek sbb kalau main board rosak depa tgh ada promotion kan?
free saje :D

eynda said...

Lady....exactly! Eynda siap tengok baju diaorg kaler apa hehe....memang CS tu dah pesan.....pas tu lepas technicians tu balik dapat panggilan dari sape ntah...boss diaorg kot...tanya sape yg datang (nama) check brape mamat2 tu caj....apa yg rosak....buat spotcheck kot :-D



mia....mestiiiii....tak berani la nak bagi orang masuk rumah tak tentu hala kan....tu pun pintu memang terbukak...pegang phone, pegang kunci rumah hehe......


jiejah...sama problem ek....eynda tak tau pun ada promotion apa-apa...cuma dioarg bagitahu ada warranty 3 bulan kalau rosak dlm masa tu boleh ganti free...sama la kot :-D

Nana said...

kak eynda..cutenye hannah pakai baju tu....suke kite tengok.cute & sexy..hahahah

eynda said...

Nana....masa baru beli baju tu dulu, labuh paras bawah lutut tau....sekarang dah nampak macam baju tak cukup kain je hehe....selagi boleh pakai.... :-p

shabiela said...

budak cute ini suka brgmbar yer.. cute jer.. xthn nya ngn mamat tu pon nk brgmbar.. he he..

eynda said...

Sha...terlebih ramah plak hannah dgn mamat2 tu...siap nak pegang bahu bisik2...isskk...cepat2 akak tarik suruh buat benda lain kekekek...haru...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails