Sunday, July 12, 2009

Mama Kitchen & OU.......

Semalam lepas breakfast kat rumah kami keluar menuju ke Mama Kitchen jap....
Mintak quotation utk kitchen cabinet & yg seangkatan dengannyer...
Dalam sejam je kami balik rumah terus....siap2 lepas zohor keluar menuju ke One Utama pulak.
 
Hubby & Adam gi tengok Transformers kat cinema. Eynda & Hannah jalan2 kat OU new wing je....
Sudah lapar....teringin nak makan Cinnabon....turun LG.....
Tapi teringin bagels lak...
 
Belikan Hannah fries......
 
Seronok la anak dara ni terlepas dari kena ikat kat stroller hehe....
 
Ambik yg set 1 bagel + ice-blended coffee....RM9++
Yummyyyyy.....tak cukup sebijik tapi tahan nafsu dari tambah lagi hehe....plan nak beli bawak balik...6 bijik RM15 kot!! Mahal dari Big Apple!
Tapi tak beli pun...sebab ingat nak tunggu hubby & adam habis tengok movie, nak balik baru tapau....tapi dah tak turun LG.....lengkali la....
Muka puas hati dapat tengok Transformers.....dah berminggu-minggu dia tanya ayah dah beli tiket ke belum....hubby kata bawak la minggu ni dah letih telinga dengar soklan adam :-D
Pas tu jalan2 kat old wing....turun LG ada kedai apa yer...yg jual barang2 utk rumah....wardrobe...gate la...pokok2...bla bla bla....ada cafe...singgah dinner siap-siap...
Assam Laksa...sedap tapi pedaaaaasssss!
Hubby cakap eynda tipu....suruh dia rasa satu sudu dah keluar peluh kat dahi kekekek.....
Tak habis pun eynda makan...sayang terlalu pedas....nak habiskan pun tak sanggup...
White coffee....
Adam share dgn Hannah....rendang daging tu hubby & eynda share hehe...
Nasi lemak hubby order...lauk ayam 2 ketul...kenyang dia....
Pas tu kami balik rumah....owwhhh sebelum makan2 ni kami jalan2 shopping2....nanti eynda citer di entry lain :-)
Sekarang hubby dah suka pegi OU....sebab parking kete kat basement One World Hotel. Senang cari parking....kalau parking kat OU selalu dia stress berebut parking dgn orang hehe....

9 comments:

nur ilham said...

ermm..meleleh air liur tengok asam laksa tu!..sedaaapnya..

MAKCIK REHAN said...

Of Mama kitchen : My biras buat kat sana. Sgt puas hati kata dia. Haritu dia rekoman gak kat MR, tetapi memandangkan bajet kami adalah sgt hazab..kekeke..maka terpaksa buat2 tak dengar jer rekomen dia tu :P

Kedai jual brg2 umah tu jusco home center kot kak. Rasanya la..sbb dlm tu memang ada kafe yg laksanya bau semerbak. Pedas ehh? teringin plak nk merasa. haritu ajak PS singgah mkn dia tkmo sebab tak daya nk kontrol mencah yg super active kat dlm mall :(

Of Hannah : Tiap kali pandang muka budak Hannah ni dlm blog akak, buat saya teringat kat si Mencah idung kepek saya. Part rambut serugum tu yang sama tu kot :P Si Mencah teramatla pantang kalau kita nk sikat rambut dia elok2. Hannah kira ok gak mau bersepit, bertocang bagai...

oh, sungguh panjang komen ku ini. mentang2 sedang bersenang lenang dihujung minggu. kekekeke...

Bitt said...

kak eynda pindah mana??? same2 la tengah sibuk cari quote kitchen cabinet la ini la itu la...hehehhe...nanti share2 la ;)

sahira said...

sedap nyer laksa..awat x join tgk wayang..hannah xsuka yerk..

survey betul2 pasal kc eynda.. tp kalu wat kat mama kitchen ok kot..sama la cam rehan budget nyer pasal..lain yg nak lain yg jd..

nona said...

kak eynda..nona pg one utama gak tht day..
hehe...

eynda said...

Nur Ilham.....memang sedap... :-)


MR...
~ Member hubby pun rekomen mama kitchen tu...hubby pun dok cuak ni takut jadi puluh2 ribu..dia kata silap kita tak pegi parking savvy je kat depan kedai tu hehe...kot la dapat murah :-p

~ ha'ah...jusco home centre...akak ingat HOME tu je yg lain blur kekekek...sedap assam laksa tu tapi pedas la bagi akak yg selalunyer tahan pedas hehe...kalau makan kat tempat lain so far tak pedas cam tu....

~ Ye la rambut diaorg lebih kurang je...tapi mencah tu kulit putih macam kapassss....Hannah sejak tengok barbie & citer princess2 la dia makin suka melaram....sampai ayah dia pun dah geleng kepala hehe...

eynda said...

Bitt...area shah alam gak...shah alam 2....kalau ada info2 best akak letak sini :-)



Ira...tak konfiden lagi bawak hannah tengok movie...lagipun transformers macam hannah tak suka je...plan tu nak survey banyak tempat lagi la utk kc....tapi hubby prefer 1 stop centre utk semua cabinet dlm rumah....senang citer....tengok la kalau jumpa lagi kedai yg bagus...mintak quotation lagi hehe...



Nona ...patut la nampak macam kenal....dating2 hehe...(awassss....perangkap samar....)

iNa said...

sedap nasi lemak tu..
terliur..hehe

eynda said...

Ina...hubby akak cakap sedap :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails