Tuesday, July 7, 2009

Hannah Sembelit....

 
Cian Hannah....
Hari Ahad lepas Hannah sembelit....heran jugak coz jumaat ok je...sabtu dia tak poo poo....hari ahad dah macam kronik jek...pagi ok lagi...petang ahad dia dah nangis2 sebab takleh nak poo poo...sedih dengar dia nangis2 gitu...eynda pun dah trauma...
Bawak pegi UMRA....tapi yg ada kat situ gynae je...pesakit pun semua tengah peknen hehe...
 
Ada small pond...hannah suka..."mana fish..." hannah kalau nampak pond je cari fish la...
 
Ada akuarium....eynda tak perasan pun...hannah la terlompat-lompat tunjuk ada fish....
Abang adam buat hal sendiri :-p
Ni 1st time hannah gelak2 sejak nangis2 nak poo poo....lega eynda tengok...tapi on & off dia akan nangis sebab rasa nak poo poo tapi takleh keluar...cepat la doktor...kesian tengok hannah ni....
Tiba jugak giliran kami jumpa doktor. Nurse panggil "puan hannah" hehe...ok je la...
Doktor kata nak tickle2 dulu tapi kalau tak keluar gak poo poo, kena guna ubat masuk montot....
Nampak gaya kena guna cara ke2...eynda cakap siap2 kat doktor, eynda tak sanggup tengok...doktor suruh tunggu kat luar...eynda suruh hubby tunggu Hannah...nasib baik ada hubby..eynda ni lemah semangat skit :-(
Hannah memang melalak kuat time tu....kesian...
Dalam masa 5 minit lepas tu hannah poo poo....terus dia nampak macam lega....eynda lagi la lega....ye la..dari dia start nangis2 kat rumah, eynda takleh buat keje lain sebab susah hati...hannah pulak takmo eynda jauh dari dia....
Muka budak merenung masa depan hehe...
Legakan dah poo poo...mama tahu hannah letih.....
Doktor bagi serbuk minuman prebiotik.....letak dlm air masak je...
Lepas tu kami pegi minum2 kejap kat restoran berdekatan...Hannah dah hepi...siap nyanyi2 lagi....alhamdulillah....

11 comments:

POSH76 said...

sakit2 pun tomei...geram aku tngk...

M said...

hannah ni betul2 carbon copy eynda! nak2 gambar pertama. ingat apa jadik kat eynda semalam rupanya streamyx down..rindu ahh baca citer eynda hehehe..aiyoo dah jadik blog stalker :P

Topsy-Turvy Mum said...

Cian Hannah yg comel kena sembelit...

Akmal takut teh o pasal buat dia sembelit sampai 1/2 jam dlm toilet..hehe

Nana said...

sian hannah..skang dah ok kan...jom mamam byk2 lagi.

Lybeau said...

Eynda ...hannah ni cute ler ... i want to eat her.... kesian dia sembelit... last matin sembelit umur dia 2 tahun....meneran sampai peluh and merah muka....
he he he...sonseses

MAKCIK REHAN said...

Aisyah pon ada masa poo poo dia keras. Sambil meneran, sambil nangis. Tapi Alhamdulillah buat masa ni tak penah sampai bawak pi klinik. Dia teran sendiri jugak sampai kuar. Sama la, babah dia yg kena attend dia masa dia poo poo keras. Mama dia seram. hahahaha!

que_zul said...

hannah maintain comei w'pun tgh smbelit..hahaa...mirza pun penah sembelit..dia meneran smpi kat najis dia ada darah sket..risau gak tgk..nasib la pastu normal balik...

shabiela said...

sciannya sicomel ni..sib baik anak2 sha smbelit ok lg.. xde la smpai ke klinik.. biasa kalo 1 hr x poo poo, sha buatkan susu cair skit dr biasa, xlama pastu trus mmbuang..

Bitt said...

sian hannah...sib baik dah ok..manyak minum air masak yer hannah...;)

ME said...

syiannya hannah

eynda said...

Thanks semua....tak terreply eynda hehe...terharu....Hannah so far dah lega dari sembelit....eynda pantau apa yg dia makan & paksa dia minum air masak banyak2 :-) Harap2 takde la sampai kena ke klinik lagi....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails