Tuesday, July 7, 2009

Durian

Dok baca blog kawan-kawan, semua dok makan durian...
Lama dah plan dgn hubby nak beli durian tapi asyik kiv je ...
Akhirnyer sabtu malam lepas kami dinner makan durian aje :-p
 
Ini kulit durian :-D
 
Ini isi buah durian.
Beli 3 bijik. Banyak ni je dapat....
Sebab...
 
Banyak yg isi keras.....belum ranum....masa kopek skit time nak beli tu kena kat isi lembut....bila balik rumah bukak jadi gitu lak...penjual tu tak pandai pilihkan atau dia  tipu kami? Takpe la semua dah masuk dlm perut...alhamdulillah....
Eynda dah buat serawa durian malam tadi....hubby makan dgn pulut...eynda makan cicah roti jek :-)

7 comments:

Lady of Leisure said...

kadang mmg depa tipu, kita suruh penjual pilihkan, tapi balik rumah buah keras n tak sedap..
thats y lady slalu kalau nak makan durian, suru org jual tu kopek kat situ jugak, n makan kat situ jer sampai habis..
lagioun tak leh nak bawak balik, sebab kucing lady tak leh bau durian, dorang suke sangat makan durian, dulu ada kasik jugak, tapi skrg tak lagi, takut depa panas, maklum la sentiasa berjaket.. hehe.. bulu panjang..

lady suke makan durian udang merah, dengan D24.

sedapnya, harus malam ni ku ajak husband g mamam durian..wakaka..

Softtouch [Hanim] said...

mmgkan kalu beli durian ni kan, baik suh dia kopek bg kita tgk... kdg2 dia kopek sket, tang tu je yg elok, yg lain xelok pun..

Ari tu pun sy dah beli durian sbb sana cni crita psl durian smpai sy pun mngidam jgk..he he he

shabiela said...

sedapnya durian.. kebun pil x mnjd lg.. bln 8 kot.. dh suruh hb bli, trliur tgk durian.. hu hu..

hr tu bli sebiji rm10, isi mmg mabelesss.. biar mahal asal sedap..xde satu pon rosak..

que_zul said...

mlm sabtu lepas baru makan derian..memang ebst..smua manis2 belaka..pendek kata, puashati la..hubby beli 8 biji...bw pi umah mil..makan sama adik ipar dan biras..mlm tu, kenyng mkn derian jerk....alhamdulillah...

Shariz said...

sedapnya...Shariz suka sgt durian. last 2 weeks baru makan durian. Hubby beli kat Puchong. nasib baik semua elok dan sgt manis, lembut dan sedap. hmm...esok nak suruh hubby beli lagi la...hehehe...

maira said...

eynda, hari yang maira kepiningindurian tu, malam tu g cari kat puchong, beli 3 bijik, sebijik je ok, lagi 2 keras...:(

pastu jumaat lepas, beli kat pasar tani putrajaya, alhamdulillah, 3 bijik elok jer... terubat kepinginku... tengok blog eynda, maira rasa nak makan doyan lagilaaaaaaaa......... huwaaaaaaaa

eynda said...

Lady...cutenyer arri & molly suka makan durian hehe...akak takleh makan kat gerai2 lagi memandangkan hannah yg agak aktif ni...mesti nak lari sana sini...takleh enjoy makan durian betul2 hehe....sama laselalu beli D24 :-)



Hanim....tu la banyak blog dok citer pasal durian...terus teringin kan hehe...



Sha....hubby akak beli tu RM40++ 3 bijik....tak elok sangat pun...takmo beli dah kat situ ...



Que...syioknyer makan ramai-ramai... :-)



Shariz....kami beli dekat2 giant opposite apartment tu....tak best la kat situ :-(



Maira...tu la kalau silap pilih tempat jual, dapat durian tak elok kan....beli la lagi :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails