Tuesday, July 7, 2009

Berkhemah Dalam Bilik Tido....

Hari Ahad pagi, bangun tido siap-siap keluar breakfast kat luar...
Pas tu singgah Giant sebab hubby & adam nak gunting rambut...
Hubby beli khemah ni utk adam...sebabnyer...takmo adam melekat sangat depan pc haha.....macam mama dia :-p
 
Ni la hasilnyer....dekat 3 jam kami pasang khemah ni.....hubby kata yg ni la paling murah...pas tu takde tuliscara2 nak pasang!! Hampeh betul......macam la semua org memang dah tahu cara pasang khemah....kan...hehe....hubby lak jenis selagi takleh buat, selagi tu dia nak cuba.....ambikkk....berpeluh-peluh baru berhasil :-D
Gambar2 ni hubby yg snap masa eynda kat dapur...layaaaannnnn...gambar adam & hannah je :-)
 
Anak dara yg baru lega dari sembelit...see....betapa hepinyer Hannah ni...cemana la tak susah hati kalau dia tak sihat.....
 
Nak tiru abang adam buat peace....
 
Hubby kata apa adam buat semua hannah nak tiru....
Adam dgn toys dia...kesian sampai hari ni dok ajak gi tengok transformers kat cinema....bila la ayah nak bawak gi tengok ek....boleh mama & hannah cuci mata lagi kat shopping mall :-p
Haaaaa......gambar palinnnngggggg eynda suka!!
Sekarang adam dah tak tido atas katil.....dia tido dlm khemah tu hehe....hannah pun bangun pagi suka masuk dlm bilik adam & lepak2 dlm khemah :-)
Nanti boleh la nak gi picnic kat mana-mana...bawak khemah ni kan...hubby kata dia dah terrer pasang khemah tu :-D

24 comments:

ratna said...

comelnya hannah.. rambut curly2.

Softtouch [Hanim] said...

haah kan kalu pg picnic mana2 boleh bwk..xpyh nak pgi toilet nak tukar2 baju...bolehlah pinjam khemah tu lepas ni

Comel je 2 bradik tu

neezareef said...

bekemah dlm blk je ha...

ira_kecik said...

kak eynda..... comel la gambo yg last skali tu.....senangkan kalau dah ada khemah nak gi picnic dah senang dah....

JiEjAh_DeEn said...

eynda
berapa hengget ekk khemah tu?
mcm minat plak nak beli tuk adam..

ekekeke nama anak pun sama kita ni :D

que_zul said...

enyda, sok pindah umah, leh la buh khemah tu kat luar eik..
ptg2, anak2 leh main kat situ....hehe

-iLLa- said...

kak..suker btul tgk hannah neh..kalo jupe nk gomol2 bole x??ngeh3..

shabiela said...

comel jer hannah, tiru sume yg abg dia buat.. he he..

mama idzareef said...

so cute la dua beradik ni.. dorang tak pernah gaduh2 ye eynda? jarak dorang berapa thn yek?

psstt : eve pn selalu taknk poo poo.. bkn sembelit tapi dia suke sgt kepit montot tu if nak poo poo..so tak keluar ler mende alah tu...kdg2 smpi 3 hari..hari ke 3 if dia kepit jugak selalu saya masuk ubat titik je kat dalam susu dia (skilax name ubat tu..).. kejap je pastu sure dia poo poo sbb ubat tu buat dia sakit perut pastu konpem dia akan kuarkan..takde nk kepit2 dh sebab tak tahan sakit perut kan..hihi..

eynda said...

Ratna....tq :-)


Hanim....ha'ah selalu pegi bagan lalang dok nampak org bawak khemah....lepas ni kami lak pasang khemah kat sana hehe...


neezareef...nak buat cemana...rumah 4 segi takde tanah lebih nak letak khemah kekekeke....


irakecik...akak pun suka gambar tu :-)

eynda said...

jiejah....khemah tu harga RM60++...hubby kata itu yg paling murah :-D

Bitt said...

so cute...abg is pon suka tido dlm khemah tapi yg menjadi prob dia ajak semuaorg tido dgn dia dlm tuh...perhh siap suh papa dia letak kipas dlm tuh...hehhehe

eynda said...

Que...ha'ah...boleh la letak kat luar utk diaorg main-main :-)


illa...boleh nak gomol tapi ambik masa la hehe...kalau mood dia ok dia layan kita ok je...kalau mood tak elok terjerit-jerit kalau orang tengok dia...marah apa ntah ...

eynda said...

sha...dia ikut apa adam buat..sebab tu terhasilnyer gambar2 tu especially yg last tu....nampak macam ada org suruh posing gitu je padahal candid tu :-D


fizz....adam nak masuk 8 thn, hannah nak masuk 3 thn...gaduh2 jugak...sama-sama gaduh, sama-sama bermain...gaduh pun sebab berebut remote astro atau toys (toys adam pun hannah main). Hannah pun suka kepit2 kalau nak poo poo...sebab tu jadi macam sembelit...ubat tu bagus ek....kalau jadi lagi boleh la cari....dok pantau je pemakanan dia takut ada yg sebabkan sembelit...dia suka makan coklat kandos...dah stopkan...

Ella said...

eynda,
so cute ur kids..

geram tgk hannah yg comel..

hmm good idea, berkhemah dlm rumah..
tp harus mama dia yg kene setting and kemas semula..erk!! tu yg mls tu..hehehe

eynda said...

Bitt...so cute la abg is....semua kena join sekali ek hehe...

Abrahyn said...

eh...bestnyer...takyah pi jauh2...

eynda said...

ella...bab kemas2 tu biasa le mamaaaaa jugak yg kenaaa hehehe...


abrahyn....merasa la jugak tido dlm khemah kan...malam2 cuma pasang lampu tido yg malap tu....siap dgn ekon lagik hehe...nyenyak je adam tido dlm tu....kalau berkhemah kat luar takde la sejuk ekon tu :-p

ME said...

.. cutenya dua2 org main

Mia-Ina said...

aduhai..smpai masuk ke khemah ke tido dua2 tue..hehe

tp thrill gak ...buat khemah kat umah lak2..haha

Nana said...

hahhaa..sama macam irdina. skang ni dok tdo dalam "rumah" dia.tp bukan khemah, tempat mcm main pondok2 tu ape ye panggil...playhouse kot

Shariz said...

hehehe...seronok la Adam dan Hannah. tapi mmg betul la takde instruction pasang khemah tu. kitorg beli kat Giant jugak...jenuh nak pasang...hehehe...

Mama Azlina said...

ala comel nya abang n adik nie..teringat anak2 mama...cam tue gak..bila bukak khemah dlm umah...tak kira la..yg besar pun nak masuk sama...rasanya..mama punya khemah kecik lagi dari eynda punya...

eynda said...

ME....tq :-)


Mia...adam je tido malam2 dalam khemah... :-)


Nana...irdina pun suka tido dlm playhouse ek...budak2 ni daya imaginasi tinggi...playhouse tu macam rumah dia sendiri la kot hehe...


Shariz...ha'ah kan...blur jugak kami masa mula2 bukak peralatan nak pasang khemah tu hehe...


Mama...eynda sendiri syiok duduk dlm khemah tu hehe...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails