Tuesday, July 28, 2009

Diet & Workout ~ Day 8

Seperti biasa...bangun pagi minum 500ml air masak + 1 sudu besar ACV.
 
Breakfast ~ gardenia wholegrain 2 kpg + tuna mayo 1/4 can + juice 250ml.
 
Snack ~ snack bar + 500ml green tea.
 
Lunch ~ oat 5 sudu besar + sambal kicap + daging dari kari & green tea...
 
Snack petang ~ nescafe
Dinner ~ yogurt + epal + pear (potong2 campur semua dlm mangkuk)
Workout ~ Nan ado (semalam macam akal fikiran bercelaru gara2 satu berita dari kampung......sampai terlupa nak workout..)
Total H20 = 2 liter
green tea = 2 liter

6 comments:

SyariLia said...

hai kak eynda.. Lia pun nak diet samalah lepas ni..

ratna said...

cekal betul you berdiet. saya ntah bila bole diet mcm ni.. selalu hancur lebur jer azam nak diet tu.

mama idzareef said...

pssstt..eynda.. smlm br g beli green tea boh..hehe..nak start workout la ni..hehe..

ermm..fizz tgk eynda minum byk giler kn..4liter sehari.. tak kerap ke toilet ye?

out of topic : hannah suke makan buah tak?eve langsung takmo la..juice pn orange je dia nak lain tolak.. sayur pn kalu makan nasik sy selit2 bg dia tak nampak..kalo nampak konpem takmo..

eynda said...

Lia...jom sama2 kita jaga badan :-)




ratna...eynda ni rajin bermusim....satu hari nanti mana tau dah tak ambik kisah benda2 cam ni...tapi seeleok-eloknyer jadikan rutin harian la baru bagus...utk jangka masa panjang :-)




Fizz....dah beli yer....eynda minum 4 liter tu of coz la kerap gi toilet hehe....pikirkan toksin keluar eynda gagahkan jugak....tapi tengok keadaan kalau nak keluar pegi mana2 eynda kurangkan dulu minum....dah balik rumah cover semula....hannah tak suka makan buah...dah try dia masih takmau....ambik masa macam abangnyer jugak kot....sayur pun kena masuk dlm nasi lenyek2 skit...dia tak perasan la...

Layla said...

eynda, apa rasa oat dgn kuah kicap tu? ok ke? kuah kicap letak cabai semua tu ka?

eynda said...

Layla...kalau tekak eynda ni ok je...resepi dari geng diet kat bft dulu...ramai yg ketagih makan oat gini hehe....try la yg letak ikan bilis...cili padi blend dgn bawang putih, perah asam limau...letak kicap....simpan dlm fridge anytime boleh makan dgn oat + ikan bilis....kukus sayuran skit....macam brokoli steam hari tu eynda lumur minyak bijan & garam skit....eynda guna oat yg peket merah instant tu...ada org guna peket biru...kena masak dulu yg tu...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails