Friday, July 24, 2009

Diet & Workout ~ Day 6 (23/7/2009)

Hari ke6 macam tak banyak makan....
 
Bangun pagi ~ ACV + 500ml air masak.
 
Breakfast ~ Gardenia wholegrain 2 kpg + tuna mayo 1/4 + white coffee.
 
Snack ~ Tak lapar cuma rasa nak minum.
HL coklat tak tau brape ml...habiskan yg tinggal dlm kotak...lupa nak restock masa beli barang dapur tadi :-(
 
Lunch ~ Sup sayur sawi + carrot + tofu lembut + glass noodles.Dugaan betul nak pilih makanan kat giant tadi...nampak yg "lazat2" je hehe...last2 pilih sup sayur...tu pun yg jual tu explain lagi kat eynda...ni semata-mata sup tau...tak banyak isi....eynda nak jugak...haaa...semangkuk penuh sup tu...kenyang tau...
Snack petang ~ masih tak dapat nak makan...minum yogurt drink 250ml.
Dinner ~ Dragonfruit sebijik.
Workout ~ elliptical 30 minit.
Total green tea = 2 liter
H20 = 1.5 liter
(Tak termasuk minuman lain)
** Masih tak dapat tido sebab tunggu hannah...dia tertido @ 8pm....suda bangun 12am tadi....kurang tidur jugak akan memberi effect kepada proses penurunan berat badan :-(

6 comments:

comey_lote said...

sian betul kak eynda...hannah memang pesen dia ke bangun tgh2 malam cenggini? tabik spring la kat kak eynda (dan org lain) yang boleh tahan tgk ,akanan2 yg bermacam2 kat food court/pasar malam kat mesia tuuu

mama idzareef said...

adeii bilala nak jd rajin jg kesihatan cam eynda ni.. fizz kalo bab makan main bantai je.. air masak pn mals nk minum.. pastu mula la byk problem..jerawat la..kulit tak cantik la.. bontot besar la..huhu..sedar diri tp malas kan..tak dapek nk nolong hubby ckp..;p

nape hannah selalu terjaga memalam..siang2 dia nap lama ke eynda?

ira_kecik said...

kak eynda, congrats for u sebab leh bertahan sehingga harike 6, keep up a good workout.... ira nak follow tapi bila la....tunggu ira jadi fulltime housewife la.... kalau keja nie, ada jer benda nak makan....huhuhu...

eynda said...

Mrs....Hannah tu baru je buat peel cam tu...sebelum ni kalau terjaga, bagi nenen dia tido balik...sekarang geleng kepala je takmo nenen...suruh on tv.....last2 tertido sendiri.....tadi dia tido 3am....



Fizz.....fizz dah slim...slowly la belajar minum air masak banyak2...bagus utk kulit :-)
Siang2 Hannah tido 2 trip...pagi & petang tapi kekadang pagi je...petang dia banyak main2 dlm rumah...tido tak lama pun...1/2 jam gitu...dia cepat terjaga kalau dengar bunyi bising siang2....

que_zul said...

enyda, tgk org berdiet cam senang jer...bila la sy nk ikut cam eynda ni...eynda dh turun berapa kg?...

hannah mcm mirza jugak..tido siang 2x..waktu mlm, kalo angin dia terpusing sket, tido lambat la..kalo ikut time dia, kul 10 dh msuk tido...

eynda said...

QUE....eynda susut skit je....tak sampai 500gm...cuma badan rasa ringan & clean sebab makanan kebanyakan healthy kan...ok la dari hari2 makan lemak & minyak hehe.....pas tu jeans dah loose skit...cincin kat jari pun dah pusing2.....eynda malas nak snap berat sebab sikit benar...memang dah jangka...ambik sebulan dua gak nak nampak scale berubah....pasal hannah ni...malam2 eynda macam trauma dah tau...macam mimpi ngeri je bila dia bangun melalak takmau tido...sebab dia tak bagi eynda terlelap uwaaaaaa....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails