Wednesday, July 15, 2009

Citer Pasal Makanan.....

Citer pasal makanan 2 in 1.......
Gara-gara teruja baca entry ina aka mama nabila pasal cheezy chickaroni, kebetulan hari ni pegi giant beli barang dapur...
Singgah KFC tapau chezzy chickaroni laaaa :-p
 
 
Hhmm...yummyyyyy....penuh dengan cheezzzzzeeeeee....
Oleh kerana eynda peminat macaroni & cheese, eynda takde masalah nak telan cheezy chickaroni ni hehe....
Tapi takleh selalu la makan....makin chubby lak nanti :-p
Pas tu malam tadi hubby balik dari keje, dia citer...
Minggu ni dia training 5 hari...asyik makan jek...company siap ambik catering...
Semalam diaorg makan spagethi.....tapi makan dgn kari ayam! Kari ayam tu pekat macam yg kita makan dgn roti jala tu....sedap katanyer....
Dia suruh eynda masak macam tu hari ni utk dinner.....
So eynda cuba bayangkan cemana rupa makanan yg hubby citer ni???
Ini la hasilnyer....
 
Kari ayam.
 
Spagethi Kari Ayam :-p
Ok la....macam makan mee kari la jugak.... :-)

9 comments:

iNa said...

patut la tersedak td....
ade org sebut name rupenye....hehe...
dh try kak...ekekek....
leh tahan gak sedap kan????
yummyyy... :)

kari tue mcm kuah kite mkn roti jala tue kan....pekat...
mkn ngan spagheti eh.......
mcm sedap je kn...

kak eynda pndai masak.. :)

liana said...

ingatkan laksa johor jer guna spagheti.. rupanya kari ayam pun guna spagheti..campuran mknan timur barat hehehe

Bitt said...

ye ke baru tau ni heheh sebelum ni makan laksa johor spagheti jek..hehhe

Mia-Ina said...

sedap ke makaroni tue..klu cheezy wedges tu pernah la rs...hehe..

amboi kaya menu lak kak eynda ni..hehe

Lady of Leisure said...

kak eynda, nampak sedapnya kari ayam pekat tu.. ada kentang lagi...
uwaaaaaaaaaaa... terliur ni....

que_zul said...

nampak sedap kari ayam tu...mcm mee kari la pulak..mil sy, kalo masak laksa johor pon suka guna spagetti....sedap gak..mcm rasa mee kuning pun ada gak...

Softtouch [Hanim] said...

haah kan mcm kari ayam jugak cume guna spageti..sedap nmpak spagetti kari tu

eynda said...

Ina...tersedak ke? hehe...ha'ah sedap jugak tapi sikit laaa :-p Kari tu pekat macam yg makan dgn roti jala...dah lama tak masak kari...nasib baik skill masih ada hihi....




mia...pernah makan macaroni & cheese tak? Rasa lebey kurang je...try la :-) Alhamdulillah sejak rajin memasak akak dah kaya menu kekekeke....




liana...ha'ah mula2 dengar macam pelik...caterer tu la kreatif hehe...



Bitt...sama la....laksa johor tau la makan dgn spagethi :-)




Lady...kalau dekat boleh akak pass sepinggan :-D



Que....kalau mee kuning sesetengah org takleh makan kan...nanti kembung perut...tapi spagethi ni takde kembung2 la...itu bagusnyer...pas tu cepat kenyang...sepinggan kecik dlm gambar tu eynda dah kenyang...sebab ada lauk ayam, kentang & carrot tu sama hehe...



Hanim...bila2 ada lebihan kari try la makan dgn spagethi..... :-)

shabiela said...

nmpk sedap, tp kalo yg mcm kenny rogers tu x sedap.. sama tak ngn kenny rogers?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails