Wednesday, June 24, 2009

Tak sabar nak makan!

Hari ni teringin nak makan lauk yg rasa masam-masam skit...tapi bukan tomyam...
So dapat idea nak masak ni...
 
Ikan masak asam (guna air asam jawa)
 
Baki kacang botol yg buat ulam hari tu banyak...eynda prepare sambal belacan then chiawwwww (bunyi tumis kekeke) buat sayur goreng....
 
Pas tu rebus telur masin...sorang sebelah dgn hubby....
Adam request nasi putih & telur dadar je malam ni....hari2 pun dia boleh makan macam tu....heran...nak ajar dia makan lauk pauk lain dia takmo....so hannah share dgn abang je la...hannah ni nasi makan 2-3 suap jek....kalau mama yg makan 2-3 suap kan best....dah lamaku jadi slim kekekeke....
Opppsss....nak kena naik elliptical 20-30 minit sebelum makan hihi....

8 comments:

Mia-Ina said...

bgs nye mama eynda..

teruskan minat memasak2..hehe

Mysunshine Gift Shop said...

giveaway from mysunshine gift shop. come visit our blog www.mysunshine2u.blogspot.com

nona said...

besnye...main masak2...

POSH76 said...

sodapnyer...

shabiela said...

sedapnya kak eynda... kacang botol kegemaranku.. heheh..

eynda said...

mia....dah boss suruh duduk rumah kena la rajin memasak hehe...


MySunshine Gift Shop....noted :-)


Nona...ha'ah main masak2....campak2 je dlm kuali hehe....


Posh....boleh la takat nak makan dgn family :-)


Sha....akak pun suka kacang botol....ingat semalam nak buat kerabu kacang botol tapi macam tak kena je dgn masak asam tu hehe...

Shariz said...

Terliur Shariz tgk masakan Linda. Tgh2 mlm buta ni syiok2x baca blog org, tiba2x berbunyi la pulak perut ni lepas tgk masakan Linda...hahaha...

eynda said...

Shariz...bila la eynda boleh masak2 pas tu kita2 aje yg makan ye hehe...selalu takde masa nak gather2 :-p

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails