Sunday, June 7, 2009

Suatu Petang Di Hari Jumaat

 
Hannah & "tok biyam" (tok yam) nak pegi mana tu??
 
Good girl Hannah...tak kacau mama pun...baca buku...boring2 tok yam bawak turun kat cafe makan & minum....
Mana mama???
 
Mama gunting rambut...cuci rambut....last minute buat decision, kaler rambut jugak.....eynda suruh tukang gunting rambut tu ikut style macam dlm gambar tu....tapi rambut eynda belah tepi laaaa...tak jadi le camtu....pas tu rambut kaler dark mahagony...tak nampak pun....kaler gelap...tapi member datang rumah, dia cakap kalau kena cahaya baru nampak...ok la kalau tak obvious sangat....semua cajnyer hanya RM115 hehe...murah betol...
Eynda buat kat salon dlm condo ni je...tetiba pegi management ofis, ternampak salon tu...baru teringat laaaa dlm condo ni pun ada salon...yg pikir nak pi jauh2 buat apa....
Kalau tengok salon tu memang la tak konfiden elok ke tak elok cara diaorg buat keje...tapi alhamdulillah...eynda puas hati....
Tak jadi la nak buat rambut macam fazura tu...sebab kena perm kalau nak permanent....sayang rambut hehe....
Adam cakap "fuiyoooo...mama sexy macam model!!" 
Dengan poyonyer eynda jawab "haaaa...baru nak tau...selama ni mama nyorok bawah tempurung jek " kekekek....ntah paham ke tak adam tu apa yg eynda cakap :-p
Hubby pulak tak perasan pun eynda gunting rambut...ceit...maybe potongan tu lebih kurang macam rambut eynda sebelum ni...hhmm..takpe la...janji diri sendiri rasa kelainan....baru rasa bertambah konfiden ;-)
Eynda tak bawak kamera...bawak henpon je...snap guna henpon sebab tu gambar kelabu asap....

7 comments:

Dilla said...

kak dilla pun lama tak kaler rambut...last sekali masa tengah peknenkan aryana...dah dekat 2 tahun dah....ingat nak highlight jer rambut...tapi xdan nak wat....entah bila ler nak freenyer...sejak asyik dok tergila2kan tudung ariani n hajaba ni..bab2 rambut terlupa ....banyak habiskan duit untuk collection tudung....tapi baru2 ni ader gak p rebonding rambut....sebab rambut tebai..hangat gila....

eynda said...

kak dilla....eynda highlight rambut last year...kali ni kaler biasa je...rambut kak dilla memang lurus dari zaman sekolah dulu kan...tebal lak tu...bestnyer borong tudung banyak2 :-)

Dilla said...

hihi ingat tak zaman kat convent dulu...masa time tu asyik gedik nak kaler rambut jer kan... pagi sekolah pakai tudung (sebab kena paksa)..pastu mai atvt petang trus bukak tudung.... kak dilla n geng ingat lagi kena marah ngan ustazah sebab kaler rambut...hihihihi zaman gedik2 ngan kak ina dolo2....tapi skrang dah tobatt....hihihihi

eynda said...

Eynda lak zaman sekolah suka perm rambut sampai rambut rosak bercabang :-( Dah keje baru belajar kaler2 rambut ni hehe...

shabiela said...

kak eynda, nk tgk gmbo rmbut. mms ker, pm ker.. sha sejak kawin xpernah kaler lg, rebonding jer 2 kali.. hb x bg.. kalo kaler curi2 aci tak? he he..

eynda said...

Sha PM email add kat CARI. Nanti akak email...malas nak upload kat flickr/photobucket :-p

noor asyikin said...

ha jgn lupa pm gamba kat kin jugak ok..haha..nak tgk.tq

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails