Friday, June 5, 2009

Restoran Nasi Ayam Radix

 
Masa kat kampung SIL ajak dinner kat luar...dia nak belanja sempena apa ntah...kenaikan pangkat kot...(eynda ni kekadang macam mengelamun skit bila orang sembang2 so gini la..tak tau punca hihi)
Mula-mula cakap kat dia...pi la beli bungkus2 kat pasar malam dekat rumah tu then hidang kat rumah je...makan kat rumah selesa skit...takut makan kat luar nanti hannah mood tak elok, tak enjoy le food hehe....
Tapi SIL cakap makan kat rumah dia tak best...nak makan yg best2...kat restoran...okkk...pikir punya pikir nak makan kat mana...tetiba dia kata ternampak restoran nasi ayam radix....baru tahu ada restoran tu...kalau yg fried chicken tu memang dah tau sebab tepi jalan besar (nak beratur beli ayam je 1-2 jam baru dapat beli..huh...)
So malam tu kami dinner kat restoran tu la....boleh tahan...restoran melayu...ada ekon...mula2 tak ramai pelanggan...makin malam makin ramai....adam , hannah & SIL makan nasi ayam...MIL order chicken chop....eynda & hubby order fried chicken yg set 2 ketul....kami dok sok sek sok sek ayam radix ni kecik banget...mesti tak kenyang....tamak betul, belum start makan dah pikir nak order lagi....nasib baik tak order tambah hehe....kenyang jugak rupanyer....boleh tahan ayam goreng radix ni...takde lemak langsung...perut pun tak sebu....coleslaw pun kurang lemak.....
Eynda & hubby order kopi ais radix...Mai Sechawan hehe...sebutan kena sengau2 skit macam iklan tv tu :-p Suspen gak nak minum kopi tu....ntah herba apa ada dlm kopi tu....nasib baik boleh telan....ok jugak takde la bau kuat sangat akar2 kayu dlm kopi tu....
Tanya SIL, brape total kena bayar?? RM40++ jek....campur dgn tepung ayam goreng yg dia belikan utk eynda baru RM50++ (tepung tu RM13) baiknyer hati SIL...eynda cakap2 je pasal tepung goreng tu....tetiba dia belikan....ingat utk dia...dia kata dia tak masak pun kat rumah hehe...
Boleh la pegi lagi....tapi area tu macam sunyi skit...malam2 agak takut....berhadapan dgn restoran tu bangunan kedai yg dijadikan hostel pekerja2 bangla..isskk...malam2 ramai lepak kat luar2 tu....nak pegi makan baik bawak hero jugak...kalau anak dara pegi sendiri kena hati2....
On the way balik rumah MIL, lalu kat Radix Fried Chicken Restaurant lebey kurang 11pm....masih penuh dgn pelanggan...wow...bisnes maju gitu...bagus... :-)

4 comments:

JiEjAh_DeEn said...

kg kat mana ?
& kat mana rest tuh ?
hehehe mana tau leh singgah gak :D

liana said...

kopi radix yg merah tu sedap eynda.. so far ku ni addicted dgn kopi boleh telan lah yg ni.. katanya restoran ni nak bukak kat bangi.. tak sabar ler nak merasa heheh

Softtouch [Hanim] said...

hai sis eynda..sy teringin nak makan RFC tu tap kat KL belum ade lagi..ayam dia organik kan?lebih sihat dr ayam kfc

eynda said...

Jiejah...
Kampung kat sungai petani...restoran ni dekat2 area Laguna Merbok...


liana...
Eynda pun peminum kopi yg tegar hehe...semua jenis kopi eynda boleh minum tapi kalau yg 1st time nak minum tu memang suspen skit hehe...tapi memang sedap pun kopi tu :-)


Hanim...
Akak pun 1st time makan kat situ...nasib baik la kat kampung akak, kalau tak macam orang lain gak tertunggu-tunggu bila nak boleh pegi situ hehe...ada kenalan akak pegi penang, sanggup pegi sungai petani gara-gara nak makan radix fried chicken :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails