Monday, June 8, 2009

Melawat Cahaya SPK Lagi

Petang semalam lepas lunch kat KFC, terus gi tesco extra beli barang skit...lajak ke Cahaya SPK...apalagi...tengok rumah le :-D
Dah 70%-80% siap rasanyer.....yg teres superlink nak serah kunci bulan ni....semi-d bulan sept. 
 
Gambar kat tengah tu...yg tepi corner lot yg pertama tu la rumah kami...tak mampu le nak beli corner lot yg tanah besar tu....lepas tengok construction, saje2 singgah sales gallery. SA offer pegi tengok show unit...ok je la dah takde keje hehe..
Dengar SA tu citer kat bakal buyer depan kami atas buggy...harga semi-d dah jadi RM699K!!
Kami kat belakang sengih2 jek sebab kami antara 1st buyer dulu...harga masa tu dlm RM485K je :-)
 
Atas buggy menuju ke show unit...Adam wajib duduk kat depan....
 
Kali ni Hannah naik buggy tak melalak...selalunyer melalak takut ntah apa-apa....
 
Ni kat ruang tamu show unit....kecik je ruang tamu....hubby tengok gambar ni dok perli..."laaa...dia sempat lagi tu posing..." hihi...biasa le cik abang ....blogger :-p
Perhatikan pipi eynda....ada satu dot dot tu...bukan tahi lalat tau...kesan hannah cubit pipi eynda ntah naper dia geram sangat sampai dgn kuku dia tekan kat pipi eynda....terus jadi cam luka...hodoh betul...
Hubby kata start weekend ni dah boleh window shopping barang2 yg nak beli utk rumah baru...yeaaaayyy.....bestnyer...siap pesan kat eynda, eynda kena jadi jurugambar snap benda2 yg menarik utk dibeli :-D
Tak sabar nak start aktiviti baru nih... (senyum sampai ke telinga)

10 comments:

Dilla said...

ha elok ler tu...bila eynda nak pindah nanti bgtau...dah dekat ngan puncak perdana dah tu...boleh kita kuar shopping sama2 ka...ishk kak dilla ni x abih2 ngan shoping kan...eynda buleh pengsan patah kaki kalau ikut kdilla shopping...

umah tu nanti leh design english stail...nampak sejuk jer....very stylish kan....kakdilla suka sangat english deco nih....

nanti mb kakdilla kena jugak move tu puncak...hubby abih PhD nanti mb kena transfer uitm sana...so i have to carik umah area sana gak...insyaalah kalau kdilla dah complete master... ingat nak pursue another job... nak minta lecturer kat uitm gak...bule keje sebumbung ngan hubbyku....

shabiela said...

wah, dh nk siap umah akak.. lawo design dia.. hrga pon lawo.. nnti dh siap amik gmbo lg erk..

eynda said...

Kak dilla...eynda pun suka shopping/window shopping cuma takde peluang & takde geng je hehe...mai la pindah sini...boleh pi shopping sama2 :-D Rasanyer deco eynda nanti ala2 resort/hotel/bali kot...sebab hubby tak minat english deco...


Sha....lepas ni lagi kerap la pegi situ...berangan nampak bumbung pun jadi la :-p

JiEjAh_DeEn said...

leleh air liur tgk rumah eynda :D

sesemutku said...

wahh...cantiknya...tdq x lena nie..hehhe...
nti jgn lupa snap bnyk2 tau..leh jamu mata

eynda said...

jiejah....rumah tu nampak dari luar macam besaaarrr....tapi actually tu kembar 4 tau...dapur masing2 melekat tapi ada dinding ler :-D


mut...memang tidoq tak lena sebab lepas ni duit nak keluar macam air paip huhu...

iNa said...

cntik umah akak.. :)

eynda said...

TQ ina :-) Nanti dah pindah insyaallah datang le rumah tapi takde pool le hehe...nak mandi pool kita gi club house ;-)

iNa said...

ha..tul..bile la dpt jumpe kak eynda n hannah comei nie..

eynda said...

Insyaallah satu hari nanti mesti jumpa.. :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails