Tuesday, June 30, 2009

Jentayu Gold

 
Beli petang semalam kat RY Saloon dlm Giant Shah Alam.
400ml RM99.90 tapi less tinggal RM98.
Kalau makan pagi & petang tahan 2 minggu.
Tengah rajin meh nak listkan bahan dlm produk ni :
1) Goji
2) Soya Kolagen
3) Gamat
4) Lobata
5)Buah Zaitun
6) Ekstrak tumbuhan laut
7) Minyak kelapa dara
8) Pegaga
9) Sengkuang
10) Ekstrak beras
11) Blackcurrant
12) Blueberry
13) Epal
14) Susu Kambing
15) Rancang Besi
16) Rancang tembaga
17) Kayu Sepang
18) Dukung anak
19) Ibu kunyit
20) Gambir
21) Pinang muda
22) Akar sirih
23) Akar inai
24) Serai Wangi
25) Cekur
26) Buah keras
27) Buah delima
28) Kacip Fatimah
29) Sanggul Fatimah
30) Rendam Fatimah
31) Manjakani
32) Sirih
33) Akar serapat
34) Rempah Gunung
35) Kurma ajwa
36) Kismis
37) Habbatus Sauda
38) Za'faran
39) Halia
40) Madu tualang
41) Nenas batu
42) Bunga mukmin
43) Mas Cotek
44) Senduduk Putih
45) Misai Kucing
46) Lemuni
47) Kaduk
48) Akar Hj Samad
49) Rempah ratus
50) Temulawak
51) Bunga Pakma
52) Sedap Malam
53) Jarum mas
54) Galak tua
55) Kunyit hidup
Kat kotak tu tulis 53 jenis ramuan botani....tapi naper dlm list eynda ada 55 jenis ek? Hehe...
Eynda dah pernah guna sebotol Jentayu yg biasa (250ml) tapi makan tak ikut arahan le...ikut mood...selang 2-3 hari baru minum....semalam ingat nak beli stok baru la...dah letak kat kaunter tetiba nampak Jentayu Gold ni....tanya harga...tu diaaaaaa.....tapi SA tu kata kalau ambik yg ni memang dah lengkap...takyah ambik supplement lain dah...semua ada dlm sebotol ni....begitu teruja....eynda pun try la sebotol...terketar-ketar gak la tangan nak bayar hehe...
Balik rumah tunjuk kat hubby...dia teka harga produk ni RM100 :-D
Hubby kata tengok packaging pun dah boleh agak harganyer...bukak botol, bau aduhaiii...wangi semerbak...bau blackcurrent...apple...macam nak minum terus sebotol...nasib baik pekat macam scott's emulsion tu....eynda rasa kalau bukan utk wanita saje, hubby eynda pun nak minum gak kekekek...
Eynda cakap la kat hubby...eynda nak makan sehari 1 sudu je....tapi hubby suruh ambik 2 sudu sehari ...wah!! banyak duit bini awak 2 botol sebulan...sila sponsor yer...
Dah start malam tadi & pagi tadi...plan nak ambik sebulan ni 2 kali sehari...pas tu kalau jadi kedekut eynda makan sehari sekali je la hehe...
Kebagusan produk ni??
Eynda akan citer di lain entry....mana nak ada tindakbalas....baru 2 sudu masuk dlm badan ;-)

12 comments:

Maharani said...

mcm best jer.... kira kalau mkn benda ni xyah nak amik kolagen ker, apa benda semua la? best tu!

gigih nyer... taip ingredient semua. syabas bette!!

Rinna said...

Wahh banyak betul rempah ratusnya..yer.. tentu bagus nie.. boleh diamalkan.. Jgn lupa yer Eynda..bagi tau apa2 perubahan ok.. :)

eynda said...

Tom...mengikut SA tu begitu la....akak pun cuma guna produk ni je...yg lain semua stop sebab nak tau keberkesanan produk ni....dah le mahal...better buktikan sesuatu wahai ubat....



Rinna...ada bahan2 dlm tu yg eynda tau memang bagus diamalkan coz dari kecik mama & sedara mara dok guna bahan2 tu....hopefully bagus la produk ni...

sf said...

eynda mintak tak diskaun? sf kalau gi sana mesti mintak.

kita tunggu review eynda nak gak tau elok le tak

eynda said...

SF...eynda mintak kurang....dari RM99.90 dapat le RM98. Kedai tu macam payah skit la nak mintak kurang....ok nanti eynda citer apa yg best pasal produk ni....kalau best la hehe....

Mimie Hamdan said...

eynda... tommy nak tau gak benefitnya... nnt bgtau eh...

eynda said...

Tommy....insyaallah.... :-)

M@ said...

bagusnya kandungan dia..
ma pernah jumpe jentayu ni tp x amik tau pun..elok kakeynda beli:)
kak dh cun..mesti hasilnya lagi superb!

eynda said...

Ma...1st time akak nampak bahan2 dia rasa WOW! Banyak betul bahan kan...better superb la dah beli mahal2 ni kekeke....nanti akak kasi review tapi lambat skit kot....nak pantau dulu :-)

Bitt said...

hi, i tengah survey2 pasal suppliment owh bagus ek this type... for men? ade suggestion?

eynda said...

Bitt...kalau tengok bahan2 dlm produk ni...yg terbanyak pernah eynda jumpa la...sepatutnyer bagus produk ni...tengah tunggu testimoni sendiri hehe...utk lelaki tak sure la pulak...hubby eynda lebih tumpu kat vitamins...banyak sangat produk kat pasaran kan...

Millomocca Danique said...

macam sedap..
anak dara boleh mkn gak ke kak???

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails