Monday, June 29, 2009

Entry 3 in 1 (Hari Ahad)

Mari kita jalan-jalan setelah berpenat lelah main masak-masak di dapur....
Perut pun dah kenyang...kalau lepak kat rumah je sure main tido-tido di siang hari pulak....
 
Eynda ada tudung baruuuuuu....
Sila klik kat gambar utk lihat dgn jelas....penjual tu kata tudung bawal latest design. Gred A....RM59 ke RM69 (sudah lupa pulak) tapi dapat kurang RM10 dari harga normal. Kalau penjual tu tipu, tertipu la eynda :-p
Kalau ada sape2 yg jual tudung bawal ni online let me know yer....rasa macam nak tambah koleksi :-) Kalau takde, eynda gi beli kat tempat hari tu jugak la.... (mana tau kot2 yg online lagi murah...)
Ok...destinasi di hari Ahad....Houz Depot di Kota Damansara.....
 
 
Nasib baik boleh bawak stroller...takde la berpeluh-peluh nak kepung Hannah....
 
Mimpi apa ntah hubby gi beli pokok ni....rindu kat pokok2 dia dulu kot....semua pokok lama mati sebab kena virus apa ntah...bela ikan, ikan pun kena virus.....mati jugak...ala-ala virus H1N1 jugak la nih...
Tapi hubby kata try je jaga pokok ni...kalau mati pun RM12 jek....jangan la pokok tu dengar...kalau dengar pun doakan semoga pokok tu tak paham ..kecik hati pokok tu nanti...
Pas tu beli solar lamp....ada banyak design...kami pilih yg ni sebab Hannah suka butterfly....beli satu je tapi boleh tukar2 kaler.....cucuk kat pasu pokok yg satu-satunyer bertahan sejak pindah dari Puchong....kuat semangat betul pokok tu....
Nanti ada rumah bertanah boleh cucuk banyak2 kat laman rumah...malam2 sure happening....time raya takyah pasang pelita....
Kat sebelah Houz Depot tu kopitiam...Adam tu turun je dari kete tak sempat masuk Houz Depot dah sibuk tanya....nak makan kat mana nanti? Aikk...baru je lunch kat rumah...dia memang hobi makan kat kedai...macam sape yer... :-p
Ok hannah takyah guna baby chair la...sebab dapat duduk kat kerusi panjang gini....sejuk hati tengok dia duduk elok kat kerusi tu...
Malangnyer kejap je sejuk hati eynda....lepas tu dia duduk tak diam...turun duduk bawah meja...berdiri atas kerusi pas tu dok kacau orang kat belakang...last2 mintak jugak baby chair....padan muka hehe...
Adam nak makan nasik lemak....share dgn hannah....eynda rasa skit....sambal sedap tapi pedaaasss....habis satu gelas lemon tea adam minum....tak cukup tu...ais ketul pun dia telan :-D
Macam tak tau pulak....of cos eynda order white coffee yg sejuk...mula2 nak order ice-blended tapi hubby kata tak original la...ok la...ice coffee satuuuuu...
Suruh hubby order yg pelik2 skit...yg tak pernah makan lagi....roti bakar yg roti kaler coklat tu dah pernah makan...kali ni tambah order, ambik roti bakar dgn jem blueberry....jem tu sedap sangat...kalau diaorg jual jem dlm botol memang nak beli...ada ke jual? Eynda nampak kopi je berkotak-kotak display kat situ....tak tanya la pulak...
Balik rumah ikut jalan Sungai Buloh....kat situ kan tepi2 jalan banyak kedai jual pokok & buat lanskap...tak plan pun nak stop kat situ...tetiba nampak dari dlm kete satu kedai tu macam kedai akuarium...bila dah turun kete tengok2...ehhh...ni bukan kedai akuarium...ni kedai buat lanskap....alang2 dah turun masuk je la...
Yg ni kalau tengok depan mata cun...basic saja sudah RM8K ...dlm gambar ni kureng maklum la guna henpon...tak berani guna kamera digital sebab kat situ ada gambar kamera yg dicross silang pangkah....actually banyak tempat yg kami pergi ada tanda tu tapi biasa la....jurugambar yg tegar :-p
Takut2 pun sempat kami posing kekekek....
Singgah lagi satu tempat....sebab hannah suka elephant!
And unicorn!
Saje snap tanpa tujuan...
Yg ni konsep bali....
Jenuh layan Hannah nak tengok elephant & unicorn.....kalau korang perasan, hannah pakai dress yg dia pakai malam sabtu...sebab hubby kata tak berpeluh pun...boleh pakai lagi...so pakaikan ajer...
Lepas tu kami balik rumah la....hajat nak singgah Cahaya SPK tapi sampai kat sana dah 6pm....guard sudah tak bagi masuk...

10 comments:

Willie said...

Suka la lampu tuh...solar lamp eh...aku ni pasal cari brg utk landscaping memang malas. penyakit malas yg susah diubatui. hehehe...

Emma said...

Kenal jer kedai tu hehehe..

hannah kalau masuk high chair leh diam ke? Najla tu kalau masuk highchair, dia panjat terjun haha..

Adam tu sama ngan Nureen, asal masuk kete dah pakai lawa2 "mama, kita nak makan kat kedai yer?"

anak sapa laaa tu?

hahahah..

::i.e.r.a:: said...

eynda...
Betul kata hubby eynda, Hannah boley pakai lg sekali dress dia tuh coz iera pun sama, kalau suar jeans bukan takat sekali 2 or 3 kali...hahaaaaa... lagi byk kali lagi sedap pakai...
So Hannah boley geng ngan aunty iera k.. :)

syanis said...

cute la solar lamp tu...

Rinna said...

Wah seronoknya jalan2 carik makan..:)

sf said...

solar lamp tu camne? dia cam glow in the dark ke? hari sabtu/ahad ingat nak amik gambar pastu tulis blog ala2 eynda..hahahaha lupa terus.

neisya said...

bestnya dapat view pic....kat ofis tak dapat tgk....boleh baca je....huhu..

comel model tudung bawal tu...eheh

Nana said...

kak eynda...beli kat mane tudung tu...cantekkkk banget..nak jugak...

dulu ms mula2 masuk umah pun jenuh dok carik landskap yg suit ngn umah..at last dapat jugak...kat kota damansara tu jugak..nnt free2 nana msk dlm blog kolam ikan koi kat umah..simple je

buaya said...

salam ziarah..
dijemput menjadi follower sy yer..

http://www.buaya-merah.blogspot.com

eynda said...

Willie....solar lamp kecik je...kami ni agak teruja sebab akhirnyer nak duduk kat rumah bertanah...sebab tu la jalan2 tengok barangan lanskap hehe....


Maria....tak kenal tak tau laaa hehe...dekat je...hannah kekadang duduk diam...kekadang dia suka berdiri dlm high chair...kena la mama dia sebelah tangan guna utk makan, sebelah tangan pegang kaki dia, takut jatuh...adam memang cam tu...budak2 agaknyer metabolisme tinggi sebab tu asyik lapar je...yg metabolisme rendah ni pun asyik nak makan je apa citer ye :-p


iera....hannah boleh geng....adam takleh sebab dlm 4 org kami, pakaian dia la yg paling banyak setiap kali basuh & lipat....kekadang pakai 1/2 jam dah takmo pakai....


syanis....tu la beli pun sebab nampak cute :-)


Rinna...memang best JJCM....sebab hobi eynda pun makan-makan hehe...


SF...solar lamp ni ambik energy dari matahari....bila gelap otomatik lampu menyala....ada bateri dlm tu rechargable....alaaa...naper lupa...syiok baca aktiviti harian orang hehe...



neisya.....ofis takleh sebab suruh buat keje la tu :-p Model tu kontrol cun terlebih....cuba tengok gambar candid...menakutkan hehe...


Nana...beli kat gerai2 dlm giant tu....gerai kat pintu masuk yg jual durian....gerai tu je yg jual...gerai lain tak perasan pulak....nanti tepek la lanskap kat rumah tu dlm blog...akak suka ikan koi tapi hubby suka ikan kecik2 pulak...


buaya merah...nanti eynda jenguk ur blog :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails