Tuesday, June 30, 2009

Jangan Buang Sampah Merata-rata!

Gambar ni eynda ambik ketika berdiri di tepi kete eynda kat basement parking rumah.
Apa yg menarik dalam gambar ni?
Zoom skit...
 
 
Sampah!!
Perkara ni dah lama berlaku....dulu parking ni hubby guna. Sekarang kami bertukar tempat parking sebab tempat parking hubby ni tak kena tempias hujan....takde habuk2 yg mencomotkan kete eynda...pas tu dekat dgn lif :-p 
Memang best!
Yang tak bestnyer ada manusia yg suka buat sampah kat tepi parking eynda. Bukan baru jadi...sejak hubby guna parking ni dulu lagi....
Apa masalah orang ni ek?
Padahal tong sampah ada kat tempat basuh kete yg hanya beberapa langkah je dari parking tu....pas tu kalau nak balik ke rumah, tepi lif pun ada tong sampah....
Tapi tepi kete eynda jugak yg dia nak buang sampah2 dia!
Rugi eynda tak snap gambar beberapa hari sebelum kejadian ni....sebungkus plastik sampah orang tu letak....
Orang selalu kata...kalau anak buat perangai tak senonoh, lihat la mak bapak dia...
Kalau orang dewasa suka buang sampah macam ni...nak tengok sape ye? Hehehe....
Itu adalah bungkusan barang yg dihantar dgn poslaju....ada address & nama kat situ....eynda ada snap simpan....tapi eynda takmo paparkan nama dia kat sini....eynda pun tak kenal orang tu...kete sebelah eynda ker.....kete yg parking jauh2 ker....logik ke parking jauh2 pas tu datang buang sampah kat tepi kete eynda berulang kali?? Adalah tidak logik!
Eynda berdoa semoga satu hari nanti eynda nampak dgn mata eynda sendiri...dan orang ni jugak akan nampak eynda memerhatikan dia semasa dia membuat operasi membuang sampah ni hehe....

8 comments:

ME said...

.. nasib baik kertas je .. buatnya ada paperclip etc ..

nona said...

no sivic minded...huhu

eynda said...
This comment has been removed by the author.
eynda said...

ME....nasib baik kertas...kalau yg bungkusan plastik macam2 adaaaa....air kotak...bungkus coklat...junkfood...



Nona....tu la...heran akak sebab tong sampah ada merata-rata...

sheila said...

kat rumah kite pun sama gak..

mcmlah susah sgt nak bawak sampah tu turun lift pastu buang kat tong sampah besar tu..nak jugak tinggalkan kat tepi pintu lift..

eynda said...

Sheila...kes macam tu pun kekadang ada kat sini....dah le unit eynda dekat dgn lif...sakit mata eynda tengok...sape la punya keje...kekadang dengar cleaner dok merungut...

que_zul said...

sib baik kertas..kalo sampah2 basah ker..adeih...sy pun hangennnnnnnnn...hehe

eynda said...

Ha'ah..kalau ada bungkusan pun nasib baik la takde bau busuk....hehe....macam nak letak tongsampah sebijik la kat parking eynda :-p

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails