Saturday, June 27, 2009

Diary Hari Sabtu (Baru 1/2 Hari)....

Seperti yg diceritakan dlm entry semalam...
Today kena ikut hubby gi hantar kete dia ke pusat servis....
 
Bawak coklat sebab coklat boleh menenangkan jiwaaaa.....nak bawak kete nih....
 
Ada macam muka susah hati tak??
 
Eynda tunggu depan PTPL sementara hubby gi hantar Adam ke sekolah...ada Open Day....
 
Ok la kan...80km/j....kete hubby dekat je kat depan kete eynda....jalan pun tak sesak :-)
Tapi nak ke pusat servis ada satu roundabout...adoi....terpaksa la berlagak macam terrer....nasib baik berjaya melalui roundabout itu hehehe....(malu betul..)
Yessss!! Dah sampai!! Alhamdulillah :-)
Jamu mata tengok kete baru sementara hubby kat kaunter....
Anak dara ni pagi2 dah makan mamee....dia tak sempat nak makan apa-apa kat rumah...kelam kabut bersiap.....
Kat luar cermin tu area servis kete...saje je ambik gambar...kan hobi hehe...
Muka pagi-pagi..... :-p
Apa yg Hannah korek tu...?
Ok dah settle kami pun bertolak balik ke shah alam...terpaksa la duduk kat belakang sebab kat kerusi depan ada baby chair...Hannah mimpi la nak duduk dlm baby chair kalau eynda kat belakang....eynda pakai seat belt tau :-D
Singgah restoran Singgahan Rasa kat seksyen 13....makan nasi lemak...ni la gaya eynda makan nasi lemak...takde timun...takde kacang...takde ikan bilis....ni pun telur goreng dah habis...kalau tak, tak layan la telur rebus tu hehe...ambik rendang daging...nasi banyak kan....sebab share dgn Hannah :-)
Tapi Hannah makan tak sampai 5 sudu suap....maka eynda la yg habiskan sepinggan nasi lemak tu :-p (time tulis ni adam ada kat tepi...dia baca pas tu dia komen "gumuk la lepas nih!!" kekekek.....ikut suka mama la :-p)
Yeayyyy...suruh hubby belanja basuh kete kat car wash sementara bersarapan :-p
Perasan tak tweety bird tu terbalik?? Eynda tak perasan...tapi Hannah yg komplen tweety bird dia terbalik ... :-D
Cun lagi kete ni...beli Nov 2005. Tengok la milage hehe...
Mana hala tuju seterusnyer??
Sekolah Adam...
Kena ambik report card...ambik number giliran...dapat number 21...time tu yg jumpa cikgu baru nombor 9....
Kami lepak2 kat kantin sekolah dulu....lama sangat nak tunggu....kami keluar minum2 kat kedai depan sekolah....10.30am hubby hantar eynda balik rumah dulu sebab hannah macam letih jek....dekat 12pm baru settle jumpa cikgu. 
Result Adam boleh la tahan. Banyak kena improve lagi.....banyaaaakkkkk kena improve....nak kena pulun lagi...buat masa ni tengah cari cikgu yg buat home tuition...dah jumpa....akan start tak lama lagi...
Dlm 12.30pm pusat servis call cakap kete hubby dah siap....
Lepas zohor hubby suruh hantar dia kat station teksi dekat2 giant....Adam pun ikut sebab nak naik teksi (kes jakun)
Eynda & Hannah singgah Giant tapau lunch kat foodcourt....
~ The End ~

11 comments:

shabiela said...

haah kan, coklat leh tenangkan jiwa.. pasni kena bli coklat gak la.. he he..

Fariena said...

wah bestnyer nasi lemak tuh w/pun x de timun...hehehhe

E-Marlin said...

sis eynda takut bw keta ke? hehehe...
dulu2 masa zaman bujang, saya ni minah rempit ketala.....hehehe... tp bila dh kawen...setahun sekali bw keta, itupun berpeluh2...hahaha...

-iLLa- said...

kak eynda,ptpl tuh dulu tpt kiter study..kira skg msu laa..ehehee..

sesemutku said...

pstt...kerana hubby kena la iron tudung kan??? ahakss...xdak can dah nk main sarung2..ye dak..eeekkeke

Cikgu Ibrahim said...

Syukur kepada Allah kerana telah selamat dalam perjalanan.
Pandu Cerma Jiwa Selamat. Kata iklan, ingatlah orang tersayang.

eynda said...

Sha...akak memang ready stock coklat je...sebab akak ni suka nerves buat apa-apa pun :-p Memang lega la skit....bagus makan coklat ni :-)


fariena....kalau snap guna kamera digital lagi nampak sedap kot...masa tu guna henpon je sebab malu orang tengok :-p


erna....sama la...akak dulu 12am boleh drive sorang2 lagi....pegi mana pun lebih suka guna jalan biasa....highway tak main la sebab suka potong lori haha...sekarang ni pelik la...7pm dah takut bawak kete.....berani bawak dekat2 je...padahal hari2 bawak kete :-p


illa...ye ker...rasanyer nanti ptpl/msu tu akan pindah kat area tesco extra....



Mut...hehe....kena tambah inisiatif la kalau nak jalan2....bagus jugak...eynda jadi rajin skit :-p


Cikgu...terima kasih...alhamdulillah syukur ...walaupun bagi setengah orang tempat yg dituju tu dekat je...pejam mata pun boleh sampai hehe...tapi bagi eynda , eynda terlampau fikirkan keselamatan anak2 yg naik kete dgn eynda...sebab tu jadi perangai macam ni :-)

Mr. Mrs Zaidi Diaries said...

Eynda i ada kat Sekolah Seksyen 13 tu sign Report kad my nephew sebab mak ayah dia pi anta rombongan nikah kat Perdaan Felda jadi i jadi wakil sign Report kad.

eynda said...

Wana...ye ke?? Eynda kat situ sampai 10.30am...sebab lepas tu hubby hantar eynda & hannah balik dulu... :-)

Mr. Mrs Zaidi Diaries said...

ooo i ada situ dari kul 8pagi balik kul 9.15 pagi.. hah lamo gak nak tunggu giliran..

eynda said...

Wana..owwhhh awal tu...eynda sebab kena ikut hubby gi pusat servis kete dia...kalau tak hantar adam 7am dah tercegat kat situ kot hehe...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails