Saturday, June 27, 2009

Ada Apa Dalam Bilik??

 
Gambar pagi ni...ceria je kan??
Padahal malam tadi tengah tido elok2...dia terjaga...melalak macam kena cubit...terbatuk-batuk nak muntah macam kena cekik!!
Heran la...mula2 geram jugak...kita ngantuk...pagi nak kena bangun awal kejar pusat servis kete punya appointment & abang lak ada report card day....
Lama jugak dia melalak....mata sampai bengkak...mata macam takut2....kejap2 dia tunjuk ke arah katil eynda...situ ada pintu masuk bilik jugak....
Dok tanya dia naper dia cry...dia takmo jawab...last2 dia cakap "pakuutt...pakuutt..." sambil dok tunjuk arah katil eynda tu la....(pakut =takut)
Haiihh!! Lain macam je ni...ada nampak apa-apa ke??
Hubby lak terjaga sebab hannah melalak kuat...eynda suruh hubby tido kat ruang tamu dulu....pas tu eynda start baca ayat kursi....bersambung-sambung eynda baca...mula dia tenang...tapi pas tu melalak lagi....eynda terus lagi baca ayat kursi tanpa stop...ntah brape puluh kali eynda ulang pun tak tau la....eynda hembus2 kat ubun2 dia....pas tu urut2 belakang badan dia & betis dia...last2 sekali hannah sampai tertido.....lega eynda....
Apa yg berlaku malam tadi pun tak tau....ada 3 kemungkinan :
1) Adam balik dari main lewat petang dekat nak Maghrib....eynda memang selalu tegur adam jgn balik lewat...kat rumah ada baby...korang paham-paham la kan time maghrib nih....
2) Hubby balik lewat la jugak malam tadi pas tu dukung hannah....hannah pulak pi cium pipi ayah dia...bukan takat cium...hannah jilat pipi ayah dia hehe...eynda tegur la jugak....ayah baru balik belum mandi takyah la sampai jilat.... :-p
3) Masa dia terjaga tu tv dok terbukak pas tu ada gambar arwah MJ yg hitam putih...kot la dia terkejut kekekeke....(eynda tido lewat)
Atau ada sebab saintifik yg lain menyebabkan Hannah melalak teruk malam tadi....ntah la....
Owwhhh yer....korang ingat tak citer eynda pasal eynda terdengar bunyi loceng rumah @ 2am?? Malam tadi time hannah melalak tu eynda ada la bukak pintu bilik...ternampak jam tunjuk 2am....pas tu beberapa hari sudah adam takleh tido...2 kali terjaga datang kat eynda, dia kata dia mimpi hantu...eynda tengok jam ...2am jugak!! Hehehe....kebetulan agaknyer :-)
Apa-apa pun kepada Allah la kita bermohon...moga dilindungi dari segala gangguan atau keburukan....

13 comments:

ME said...

Budak suka nangis tengah malam ambik air (lagi bagus kalau ada air zam-zam) basahkan mukanya ...kalau berterusan bawak2lah berjumpa ustaz

Softtouch [Hanim] said...

bdk2kan mmg nmpak bnda halus ni...kita je xnmpak..kesian hannah

Mia-Ina said...

betul gak2..hanya budak je yg selalu nampak..kte ni x pulak..hm,nape ek?

Anonymous. said...

Mungkin adam balik masuk rumah terlupa bagi salam kot hehe :-)

Emma said...

kebetulan, malam tadi najla tgh sedap2 tdo tetiba jaga dan nangis kuat2 beriya teresak2 tapi takdak air mata..hangin kejap...sua nenen baru senyap ;-)

nona said...

alololo hannah...
jgn pakot ek...
ciannn hannah ye..

Some1...somewhere...somehow... said...

kak...ni musti 'budak guli'...ke budak bola golf tu ajak main...hehehe

eynda said...

ME...thanks bagi petua...tak teringat pulak pasal petua ni...air zam-zam memang ada kat rumah....dulu hannah pernah melalak macam ni jugak time bercuti kat bukit merah...masa tu dia umur 3 bulan...eynda memang basahkan badan dia...baru la dia boleh tido nyenyak....



Hanim...ha'ahkan....baby memang nampak semua tu...


Mia....tak nampak pun takpe...takut hehe...


Anonymous...haa...selalu adam bagi salam...petang tu akak lupa la...dia bagi salam ke tak..selalunyer akak suruh dia langkah masuk rumah kaki kanan...pas tu terussss suruh dia mandi cuci badan dulu...tu la..adam ni tiap2 hari akak pesan jangan balik time maghrib...alasan dia, dia tak tau jam pukul brape...hhmm...



Maria...hannah takmo nenen langsung masa kejadian tu...selalunyer dia cry, sumbat je mesti sambung balik tido....susah hati sangat malam tadi...



Nona....hehe...pakot Hannah tu bukan pakot biasa2 :-p


yra..."budak guli" hehe...isskk...takut la kalau betul apa la yg hannah nampak kan...kesian dia...

eynda said...

yra...ehh..."budak bola golf" la hehe...

uMMisYa said...

kalau anak terjaga & menangis tengah malam, baca 3 Qul pastu tiup kat tapak tangan..usap dari atas kepala kebahagian badan belah kanan dulu..pastu baca lagi 3 qul usap dari atas turun kebahagian tengah badan lak..then ulang lagi baca 3 qul hembus kat tapak tanga usaplak dari atas kebawah bahagian keri badan lak..insyaallah..

eynda said...

sya...thanks bagi petua...sejak hannah melalak tu eynda trauma malam2 mesti tunggu je kot2 dia nak melalak lagi...nasib baik takde...

syanis said...

adeh...tetiba rasa seram

eynda said...

syanis...eynda pun seram gak tapi buat2 berani hehe...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails