Friday, June 26, 2009

Cemana Boleh Dapat Lesen Kete Nih?

 
Kawan-kawan sekelian....
Esok pagi2 dlm 7am eynda kena ikut hubby eynda...dia nak servis kete...
Eynda bawak savvy...ikut belakang kete dia la...
Lepas hantar kete dia kat pusat servis, dia balik dgn eynda....dia la yg drive savvy tu....
Tapi dari shah alam nanti, eynda yg bawak savvy tu....pusat servis tu kat federal highway....
Doakan keselamatan eynda masa bawak kete ek....
Kan eynda cakap...eynda ni penakut...nak bawak kete jauh2 tak berani....
Walaupun ni bukan kali pertama ....setiap kali mesti rasa macam pertama kali gak...
Tersangat nerves hokey....
Korang jangan la gelak kat eynda...serius ni....pernah hari tu drive dari pusat servis tu...dup dap dup dap jantung eynda tau...tapi sampai area Subang Parade tu dah rasa lega sebab selalu jugak la drive sendiri pegi Subang Parade....otomatik rasa tenang kekekeke....
Entry ini ala-ala membuka pekung di dada la pulok... :-p

10 comments:

Cikgu Ibrahim said...

Salam kenal dan semoga dapat berkongsi maklumat untuk kemajuan diri dan bangsa.

Softtouch [Hanim] said...

cutenya n3 ni sis..nerves2 gitu bila nak drive ke kwsn yg kita x biasa...hati2 ye esk..

uMMisYa said...

hehehe..tergelak sya baca..sabor jer lah eynda ni..Tak per..bawa pelan2 yer..dalam 30km/j..hehehe..jgn marah eynda sya gurau..moga selamat esok ..amin..doakan sya gak tau..sbb esok sya nak gi terjah penipu tu..doakan sya selamat g JB & balik sini

POSH76 said...

aiyoo drive pun takut kaaa...hehe...tekan jer minyak tu...hehe

Mr PenyuBiru said...

naper tak suh kucing tu je drive. hehe

mama idzareef said...

yg penting eynda relaks je okehh.. kalo pikir sgt takut tetiba kerete dr blkg dtg dgn laju pastu potong eynda sure terpanik plak..panik tu la yg blh mengundang kejadian yg tak diingini.. cheewahh dgrla tips dr F1 racer nie.. ekekke..

psssstt : sy pernah drive dr kl ke penang berdua ngan idzareef aje..yg ptg kene confident.. mase tu keraskan ati je..sib baik eve tido je sepanjang pjalann..kalo tak haru jugak.. ;p

nona said...

hehe...kak eynda..nona hari2 lalu federal highway tu dr klang ke UM.
tp besok xlalu.tak dpt bertembungdgn kak eynda...heheh

eynda said...

Cikgu Ibrahim...salam kenal..eynda dah jenguk blog cikgu...Bahasa Melayu salah satu matapelajaran kegemaran eynda masa sekolah dulu...bila masuk blog cikgu terimbas kembali saat2 persekolahan dulu....(tetiba rasa macam budak sekolah.....malunyer blog ni guna bahasa rojak2... :-p)



Hanim....cute ker?? Hehe...hubby pun gelakkan akak tadi...nak pegi pun syarat ada jalan2 tertentu...takmo lalu kat roundabout kekekek (satu lagi kelemahan akak :-p)



Sya...mesti ada yg gelak kan hehe...nak bawak 30km/j takut nanti masuk dlm radio pulak esok federal highway jem teruk gara-gara sebuah savvy :-p Nak pegi cari penipu tu ye...moga semuanyer selamat.... :-)



Posh...eynda jadi cam ni sejak lahirkan hannah....rasa tak selamat drive time bawak anak...tak tau naper jadi cam ni...nak buat apa la utk kuatkan semangat balik...dulu b4 kawin bawak kete merata...pas tu duduk puchong yg sesak tu pun relaks jek...tetiba jadi penakut nih...



Incik PenyuBiru....Kalau la boleh kucing tu jadi driver hehehe...so cute la kucing tu...:-D



fizz...kagumnyer boleh drive jauh2...dgn eve pulak tu....betul la kan...kena relaks...jangan pikir bukan-bukan...



Nona....nasib baik hehe...akak nerves sebab jarang guna jalan tu...kalau hari2 guna maybe dah tak rasa apa kot.... :-)

shabiela said...

kak, sama ngn sha.. kalo jln x besa lg la.. nmpk je gini tp penakut.. he he..

eynda said...

Sha...nasib baik ada geng hehe...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails