Friday, June 26, 2009

Bloglist? Followers? Sejauh Mana kah??

Contoh bloglist & followers....bloglist tu cukup la takat tu eynda crop ek...jenuh nak letak semua kat entry ni hehe...
Dah lama eynda terpikir...
Panjangnyer bloglist.....ramainyer follower.....
Tapi adakah kita akan selalu update dgn setiap entry dari bloglist kita?
Dok follow-follow blogger ni....betul ke kita follow setiap entry diaorg...atau setakat parking /promote blog kita jek?
Ini jawapan dari eynda.
Eynda suka bloghopping. Sebab eynda suka mengenali bloggers yg lain....banyak perkara yg eynda belajar dari blog member2 lain....selain seronok baca entry2 korang....
Banyak blog yg eynda follow...setakat ni dah ada 91 blog!!
Tapi tak semua ada dlm bloglist eynda....masih dlm progress nak letak semua blog2 tu dlm bloglist.....
Eynda cuba sedaya upaya update dgn setiap entry kat blog2 yg eynda listkan....walaupun ada yg eynda baca hanya sekali lalu je...atleast eynda baca la jugak kan hehe....seboleh-bolehnyer setiap entry eynda nak tulis komen...tapi belum tahap sesempurna itu hokey kekekeke.... 
Apa yg eynda mengarut pagi ni pun tak tau la....dah lama pikir benda ni tapi nak citer tak reti hehe...
Apa-apa pun eynda nak ucap thanks sangat2 pada yg sudi follow eynda.....Eynda hargai sangat2....yg belum follow tu sila follow tau...kalau tak...korang akan menyesal (intonasi ala-ala iklan syampu rambut)
Yg eynda linkkan dlm list eynda....memang rutin harian eynda akan baca setiap entry korang...sampai rasa tak terbaca...tapi nak baca jugak...sebab eynda suka baca :-D
Dari AM till PM masuk balik AM sampai PM bersambung-sambung tak kira masa & hari eynda baca blog korang tau...haaa...punya la nak bodek kekekek...
To followers ~ Luvs korang...muaahhhssss....
To member2 dlm bloglist ~ keep on blogging....muahhhhhsss jugak...
Notakaki : Tiada kena mengena dgn nak pancing pengundi tau..oppss...pancing follower kekekek....sekadar luahan hati eynda....

19 comments:

ME said...

Salam. Dah lama follow, Me suka baca your blog tapi tak pernah tinggal jejak. Nice blog, simple & relax.

Azimah@Melati said...

eynda.....ku suka baca..tapi tak suka tinggal kesan...eheheh jeles tengok orang ramai follower nieh..

kalau tak tinggal kesan camne kita nak berkenalan kan....lepas nie kene tinggal kesan lah...

eynda said...

Salam ME....thanks sebab sudi tulis komen :-) Baru la dapat jejak link awak...eynda ada check dekat follower tu tapi takde link ke blog ME...naper ntah....so sekarang eynda dah boleh view blog ME :-) Salam perkenalan :-)



Mah....gitu...eynda pulak kalau boleh semua tempat nak tinggal jejak hehe....suka sangat tulis komen kat blog orang...tapi takat yg larat je la hihi....betul...tinggal jejak supaya orang kenal kita....eynda sure tuan punya blog tu akan lebih happy mengenali pembaca2 blog dia...kan.. :-)

POSH76 said...

aku keep track follower aku...aku suker jer...cam cogankata aku...u follow me..i follow u...kalu tak follow bye bye...hehe..tu style akulah..everybody have their own style...

tapi aku mmg suka komen & dikomen jugak...win2 situationla..hehe
tapi kalu aku jer nak bertenggek kat blog dia...dia takdak respon...kirim salam haha

JiEjAh_DeEn said...

aku suka membaca , so no hal la bab follow memfollow neh.

M@ said...

kak..ma jarang jd follower org ni..nanti ma follow akk k..meriahkn blog akk lg:)

MAKCIK REHAN said...

wowowowwo...ada bau2 'blogger tegar' dlm entry ini :P sudah mula membincangkan tentang follower, blogroll dsb.

sebagai PMT (hanya mereka dan keluarga mereka yg paham kan kak :P)u have such a 'persona' in your writings!

yup, lets keep on blogging babeh!

sesemutku said...

wasssehhh...ketinggalan plak arini yeee...hehehe..
i follow u..u jgn follow i..nti masuk longkang..ekekeke

iNa said...

sy sokongggggggggg kak eynda....
(pssttt..sokong2 ni x dpt ape2 ke???)..

hehe..

eynda said...

Posh....eynda tak kisah kalau orang tak follow pun...kekadang eynda yg terajin nak follow orang...dah habit baca blog orang kan kekekek....tapi kalau orang follow eynda memang eynda follow balik la....baru adil...



Jiejah...u follow..i follow...jom sama2 terjah stadium melawati hehe....



Ma...bab follow ni hak kita...nak follow ke tak...kita je yg boleh decide...so pikir2 la dulu b4 jadi follower akak (ayat apa nih??) Thanks ma...ma tak follow akak pun...akak tetap follow ma bukat takat kat blog...dari forum dulu haaa.... :-D



MR...aduuuhhh....what to do?? Sudah tegar...addicted suda ...angau pun ada jugak kat blog ni haha....TQ MR....tak layak dah kot title PMT tu..gelak muahahah....hahahah...semua ada dah dlm blog ni :-D PMT kena sopan santun...lemah lembut.... :-p



Mut...u follow me...i follow la u...u jatuh longkang....jatuh la sorang2 kekekeke....



Ina...sokong aje dia ni....macam tau2 pulak dok mintak2 ni....nak apa? coklat 2 biji seposen boley??

Softtouch [Hanim] said...

he he he...luv kak eynda jgk...tp setakat ni dlm folower n bloglist sy, sy masih bc n tggalkan jejak..Sy raselah sis..he eh ehe.

M@ said...

ehheh kak..betul tu..bkn paksaan..sumtimes tak jd follower pun hri2 duk bace n masuk blog tu..kekadang follower ni juz nk bnykkn box tu je.yg penting ikhlas kn:)

nona said...

blog kak eynda ni,ari2 kite bace tau..
tp aisehhh..cmane leh tak jd follower ek?lupe....sory2..
pasni jd follwer ek..
tp kn,blog akak mmg best..sbb byk gmbar..sronok bace n cuci mate..

eynda said...

Hanim....akak kekadang ada gak blog yg akak follow tapi segan nak tinggal jejak....especially blog2 yg dah femes hehe...




Ma....akak ni kan pelupa...kalau tak jadi follower konfirm tak ingat link blog orang hehe...malas la nak bookmark2 kat pc...kemudahan dlm blog kan dah ada :-D


Alaaaa...nona...takpe...nona tak jadi follower b4 ni pun akak dah link kan blog nona kan... small matter :-) Pasal banyak gambar tu.....akak sendiri boring tengok blog akak tanpa gambar2 hehe...

Anonymous said...

Online Pharmacy for Cialis, Levitra, Tamiflu, Viagra. Get Cheap Medication online. Buy Pills Central.
[url=http://buypillscentral.com/news_en-us.htm]Purchase Cheap Viagra, Cialis, Levitra, Tamiflu[/url]. canadian generic pills. Top quality medications pharmacy

Anonymous said...

Today it's instead particular to trust divergent medical companies get Viagra now, outstandingly those who present their meds online.

Anonymous said...

ehh.. interesting text ))

Anonymous said...

я так считаю: спасибо. а82ч

Anonymous said...

The excellent answer

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails