Wednesday, May 13, 2009

Segmen Imbas Kembali ~ Wedding Day!!

Hari ini mari kita mengimbas kembali kenangan lama ye kawan-kawan.....:-p
Terbalik lak gambar ni...patutnyer nak letak yg bawah tu kat atas...malas nak edit hehe...
 
Gambar tengah cium tangan tu masa hari akad nikah...huh..tak suka betul dgn mekap hari tu...nyesal sesangat....upah mak andam mekap...balik dari kedai andaman tu eynda buang skit mekap2 tu...muka eynda jadi tepung gomak...lipstik merah menyala...uwaaa...sebab tu tepek sekeping je gambar hehe...tak suka la... 
Ni kenduri kat rumah hubby....yg sambut kami kat luar tu BIL yg sulung & wife dia....yg dlm bilik tu mama eynda :-)
 
Ni pulak kenduri kat rumah eynda..aiyaaakk...lupa tepek gambar dgn hubby...takpe la...dia takmo publisiti murahan kekekek.....mekap kat rumah eynda & hubby ni eynda suka....natural je mekapnyer....sampai sekarang eynda berangan kalau la muka menten cun gitu je sampai sekarang muahahaha......dah 9 tahun daaaa....sekarang dah kedut sana sini :-p
Tengah berangan, pernah cakap kat hubby....anniversary yg ke10 nanti nak ajak hubby posing2 kat studio..kali ni interprame adam & hannah sekali la....tapi hubby cakap baik pegi honeymoon kat mana-mana...hhmm...kalau bawak adam & hannah...honeymoonkah itu?? :-p
Posted by Picasa

18 comments:

Mrs. Aiza (Nis) said...

Cantiknya eynda, putih dan berseri-seri.

Nis pun tak suka langsung gambar nikah, buruk sgt dah lah pakai pondan make-up, dia buat muka kita mcm pondan gak.

eynda said...

Nis...eynda lak yg mekap natural tu pondan yg mekapkan hehe...yg akad nikah tu mak andam pompuan...eynda ada tegur dia mekap garang sangat...lipstik eynda nak yg lembut skit...mak andam tu macam tak puas hati le...sebab tu kot eynda nampak buruk betul hari akad nikah tu...tak naik seri haha...mak andam marah :-p

MAKCIK REHAN said...

MR mekap lagi hazab kak. Adik yg tolong touch up masa akad nikah. muahahaha...redho jerlah.

masa kawin pakai mak andam, kalah opera cino! mencikkk

eynda said...

Han...mak andam dulu2 suka guna kaler merah ang ang kan hehe....sekarang dah lain...mak andam pun dah macam makeup artist :-)

alamaktuan / meabadi said...

kak eynda..cun sgt!!!! lawa!!.. tp gambo tgh salam tu mcm putih pulak...yg lain2 tu semua cun!!x banyak berubah kak dari sekarang kalau nak bandingkan tempoh 5 tahun tu kak..

kak buat la photoshoop 10 tahun nanti..akak p kedai yg ME buat tu...cantik gambarnya..mesti puas hati..bila lagi kan? hihiihih

alamaktuan / meabadi said...

eh silap type...5 tahun lakss.9 tahun....long journey tu kak.!!!!

eynda said...

ME..obviouskan yg akad nikah tu...putih macam tepung gomak/opera/geisha pun ada hehe...bukan 5 tahun ME...9 tahun daahhh... :-p Tu la...nak pujuk2 hubby akak tu...suka tengok gambar studio ME tu...putih "besereh" je...suci hehe...

* besereh = bersih

eynda said...

ME...tak terasa pun journey 9 tahun tu ...hari2 rasa macam baru je setahun jagung kawin kekekeke...

Ayu Miskim said...

cantiknyer eynda!
dah la putih melepak n kurus..

ayu dulu masa kawin dah la gemuk
macam gajah liar..make up lak
ala ala opera cina jugak..
punnn pondan gak yg make up..
tgk gamba kawin, naik menyampah!

sheeda said...

kak eynda, yg pkai bj oren tu lawo sgt.. cm wilma la.. siyes...

Topsy-Turvy Mum said...

eynda..

cun banget gambo kawin...eynda kawin tahun 2000 eh? kalo ye sama laa..

posing yg taruk tgn kat dagu tu cam kira posing wajib plakkan..tgk gambo org kawin mesti ada...ekeke

noor asyikin said...

ey cantiknya eynda..suka tgk. skrg pun masih cantik lagi..apa pun cun!

eynda said...

Ayu...ada lak macam gajah liar hehe...ayu kan hidung mancung...macam pernah tengok gambar kawin ayu dulu...cun per.. :-)



sha...hehe...masih ingat wilma yek...rindu kat DAR...dia le yg mula dulu pasal wilma tu :-p


rox...ha'ah tahun 2000...sama ek...yg posing2 tu photographer yg ajar...eynda ikut jek hehe...rasa kekok betul nak posing gitu...takat posing macam patung tu boleh la... :-p


ikin...thanks...ikin letak gambarmu banyak2 kat blog tu...eynda suka tengok...ikin cantik :-)

Dilla said...

linda makeup ngan Benard kan...sama la dengan kat dilla pun makeup benard...memang nampak natural but sweet....hihihihi terkenang time dolu-dolu....aniversary pun dah nak dekat nih....

luv_ma said...

cantek sngt kak eynda..:) mmg sebijik wilma.

eynda said...

kak dilla..ha'ah kat benard...dia la femes kat sp time tu kan :-)



ma..thanks...:-)

paulinevoon said...

eynda, u look so beautiful, kalah pembaca berita tv3 tau :-)

eynda said...

Thanks polin...keajaiban mekap kan :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails