Monday, April 20, 2009

Broadband baru.....

Dah 2 minggu eynda bersabar dgn streamyx ni......guna seminit, disconnect.....nak tunggu ada signal balik sampai 1/2 - 1 jam kekadang baru ada...kena selalu on & off modem banyak kali baru dapat signal. Bila call customer service, takde sape nak layan....suara yg diaorg rekod je dok jawab.....ada problem streamyx hong kong....ada problem streamyx simpang empat mana ntah....line kat rumah eynda ni guna line tu jugak ke??
Eynda dah cakap kat hubby, eynda boleh mereng kalau takde internet kat rumah kekeke....hubby dok tengok eynda macam cacing kepanasan je asyik2 on & off modem nak dapatkan signal balik....masa dia buatkan satu account utk Adam kat pc ni dia ada usik eynda, dia nak buat parental controls kat eynda jugak macam dia buat kat adam...sekian2 time eynda takleh guna pc...heheh....owwhh tidakkk....eynda boleh mereng!! Gelak je hubby....
Petang semalam dah sampai limit eynda menahan kesabaran.....kalau orang tengok eynda update blog...eynda masuk forum...macam takde masalah kan...padahal brape kali sehari eynda dok on & off modem kekeke....sampai la petang semalam, baru seminit on pc dah disconnect, eynda TUMBUK meja pc ni :-p Geraaaaammmm sangat tau.... Pas tu baru eynda sedar hubby dok berdiri kat pintu bilik...oopppsss....nasib baik la dia takde marah eynda buat gitu...agaknyer dia pun terkejut tak pernah2 eynda ngamuk cam tu....
Bila eynda dah cool down hubby cakap dgn eynda, dah ada signal nanti masuk google cari P1 Wimax.....kalau ada coverage kat rumah kita, kita discontinue streamyx la....kalau takleh kita try maxis broadband...sebab hubby guna maxis 3G kat laptop dia...try masuk dlm bilik ni ada coverage Execellent lagik....
So petang semalam kami pegi digital mall kat PJ....terjah booth P1 Wimax....coverage takde daaa....diaorg check, skit lagi nak dapat coverage...setakat kat sekolah Adam kat bawah ni je...maybe kondo ni kat atas bukit....coverage tak sampai...ntah ler....so hubby buat keputusan ambik maxis broadband....hari ni after 2.30pm patutnyer dah boleh activate....tapi belum pasang lagi, tunggu hubby balik rumah malam ni baru dia pasangkan....buat masa ni eynda layan streamyx dulu...hhmm.. sabar je la...SA maxis tu kata jangan discontinue streamyx lagi sebab streamyx tengan dlm proses upgrade system....tengok la cemana...
Eynda pilih gambar yg kat bawah ni....actually tinggal yg ni je....yg biasa kaler putih tu banyak la...eynda takmo...nak yg ni jugakkkk...hubby geleng kepala je sebab dia lebih suka yg kaler putih....owwhh tidakkk...eynda perlukan sesuatu yg berlainan supaya hidup eynda tak boring kekeke....lain je mood semalam....maybe dgn karenah Hannah yg lari sana sini kat digital mall semalam...jerit...melalak...jatuh terlentang 2 kali.....eynda buat tak tau jek....macam nak nangis pun ada tengok peel dia.....maybe bendera merah nak muncul dlm masa terdekat ni...so eynda macam takleh kontrol emosi skit hehe...
 
Kalau maxis broadband ni bagi signal yg excellent malam ni...goodbye la streamyx.....bila-bila kita jumpa lagi....memang betul2 merajuk dah ni...ntah apa-apa kan...macam le streamyx tu boleh paham :-p
Posted by Picasa

12 comments:

-iLLa- said...

wakakaka...mmg kak mcm cacing kepansasan kalo xdak intenet..kt umh illa..illa pakai p1 wimax..kt umh mak still streamyx lg..bt ms nih kt umh mak streamyx tuh ok lg..hubby kata sampoai dh x ok br kita tuko lain..ekekkee

alamaktuan / meabadi said...

mmg....x de tenet mereng dbuatnya...
P1 laju kak..umah MAK ME sek 7 pakai..

ME pakai JARING BROADBAND...mmg x de problemo kak...laju je..

sekali sekala tu aderla...tp jarang...

harap2 MAXIS ni ok.......AMIN

eynda said...

illa & me...

Tu la kan...internet ni betul2 kontrol hidup kita hehe..tapi banyak benda berfaedah jugak kat internet ni....memang plan nak guna P1 tu tapi tu la..tak sampai coverage kat area kondo ni...hopefully maxis ni ok...kalau tak meroyan lagi la akak....:-p

-iLLa- said...

ms illa amik p1 tuh..kwsn umh br ada coverage..sblm tuh dh tgk coverage p1 x sampai lg..so x amik..ms jalan2 tuh cina tuh kata bole cekk tgk2 ada dh..tuh yg trus amik..

neisya said...

eynda...kelaku eynda tu sebijik mcm neisya kat rumah...darah duk naik pasai kena on off on off..tensen ya amat...tp tak tukar apa2 pun...biar aja lah...sbb neisya online kat ofis..lajus je...jaring kot....

eynda said...

illa...akak pulak masuk website P1 check coverage, tulis available...tu yg gi terjah...bila diaorg check kat laptop diaorg, tak sampai pulak....skit je lagi...ntah2 bila dah ada coverage akak pulak dah pindah kekekek...

eynda said...

Neisya...

Haaa kan..orang yg alami akan lebih memahami hehe....nak baca info best2 pun jadi potong stim kekekek....

Nieza Ishak said...

nieza pakai celcom ... ok jerk kakak, streamyx ampehh

Redynne said...

salam eynda..

P1 @ streamyx..sumer ade masalah memasing..

*nk pomot skit..i dealer p1..hehe..

eynda said...

nieza & redynne...

Dah guna pun maxis ni...harap2 ok la... :-)

luv_ma said...

ha..samelah kita kak..prob hehe..
tukar maxis aman damai dh hatikn.mmg geram kalau x boleh surfing.

eynda said...

Ma....akak guna streamyx balik...esok nak gi return broadband tu...coverage excellent tapi slow giler...satu website nak bukak tunggu dekat 5 minit...kekadang coverage ok tapi page takleh bukak :-(

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails