Monday, March 30, 2009

Sunday @ Alamanda, Putrajaya....

 
Petang semalam pegi Alamanda lagi...minggu lepas pegi tengok belon, kali ni hubby ada meeting kat The Shangri-la....eynda ikut tapi lepak2 kat Alamanda....on the way ke Alamanda eynda sms Maira....tapi maira pegi Kajang pulak...tak dapat la jumpa dia...next time la kan...eynda segan nak sms awal2 sebab serba salah nanti ganggu orang punya weekend hehe...Takde shopping sangat....banyak acara makan-makan je :-p Mula-mula sampai bawak anak2 makan kat A&W....pas tu jalan sampai lenguh kaki, makan ice-cream kat Baskin Robbins lak....dinner kat The Manhattan Fishmarket....dinner dgn hubby...dia habis meeting 7pm.Kesian kat eynda, adam snap gambar eynda kepala separuh je :-p
 
Tengok la apa kami makan....meriah padahal 4 beranak je makan hehe....actually staff kat situ silap tulis order...lain orang pesan lain dia hantarkan....sebab tu jadi banyak....pas tu tak best sebab rasa oily sangat....fish fillet yg eynda makan tu sampai kena letak cili blend nak hilangkan rasa minyak...padahal dah perah lemon...pas tu menu eynda patutnyer mussels tu termasuk dlm main course eynda....tapi diaorg letak calamari rings dlm main course & mussels tu jadi side dish....hubby lak order barramundi with garlic butter sauce....tapi dioarg hantar yg berkuah pedas tu....hubby kata macam makan lauk biasa je la...kalau yg cream sauce tu rasa la berlain skit ikan tu....dia makan sikit je...bila komplen, manager kat situ datang minta maaf.....mussels tu takyah bayar...on the house...menu hubby dia nak masakkan balik apa yg hubby order, tapi hubby cakap takyah....tahu je la restoren ni...bila kita komplen2 silap2 lauk baru kita diaorg letak benda yg tak senonoh atas tu baru hantar kat kita...yuckkss...tak habis la makanan yg kami order malam tadi....yg habis mussels...fried mushrooms....kata sorang staff lain, staff yg ambik order kami tu budak baru...patut la bila tanya pasal menu dia tak brape tahu...hhmm...
Ni je yg eynda shopping semalam...kasut hannah tu RM10 je hehe...tapi dia suka pakai...pernah beli dulu tapi eynda terlupa bawak balik masa holiday kat penang hari tu....dress hannah beli kat reject shop je...buku2 tu beli kat MPH....eynda berkenan satu kimono dress (bukan maxi dress) kat ENVEE tapi kat situ mahal2 la...yg eynda berkenan tu RM129 ke RM126....boleh beli 2 pasang kat tempat yg lagi murah....so tak beli....berkenan kasut kat VISS...wedges cun sangat (bagi eynda la..) RM79.90 ada less 20%...tapi tinggal size 8 je yg eynda berkenan tu....eynda pakai size 7 (besornyer kaki hehe) so tak beli jugak....kecewa betul... masuk Parkson pun takde baju yg eynda berkenan....masuk NICHII...tak banyak pilihan....masuk GUESS...wah!! Tak mampu lorrr...mahal2...masuk Sommerset Bay...berkenan satu dress...mahal gak..RM100++...mula la jadi kedekut.....keluar cam tu je....kesimpulannyer jimat duit eynda semalam hehe....
Posted by Picasa

5 comments:

luv_ma said...

kak..ma member envee boleh je nk gne dpt % skit:)
ingt tak wedges timberland yg dlu kita suka tu..?ma baru2 ni p lg still ade shoes tu kak..regenya 399!mahaaal lg..sethn dh x turun2 regenya.

eynda said...

Brape diskaun utk envee member tu ma?? Cemana nak jadi ahli..baju situ cun2!!

Masa beli sandal/jeans timberland hubby kat alamanda ada gak usha2 kasut pompuan...yg kita suka tu takde...nasib baik...kalau tidak, kembali meroyan la akak kekeke....

sheeda said...

kak eynda, kasut hannah sama ngn balqis.. tp sha beli rm5.90 jerk.. he he.. mula2 bli trtinggal kt umah kak ipar, anak dia nak lak.. so sha bli lain kt balqis.. sama kaler, pink gak..

eynda said...

Murahnyer sha....hannah suka pakai sandal tu...lari pun stabil je tak licin....

sheeda said...

sama la ngn balqis.. suka sgt.. ibu dia pon suka..cute jer.. murah kan.. kelate sume murah kot..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails