Friday, January 2, 2009

New Year's Eve....

Hhmmm....nak citer pasal new year's eve yg hampehh....mula-mula hubby cadang nak tengok fireworks kat dataran shah alam. Pas tu tukar plan plak....nak tengok kat Putrajaya. Pas tu abang ipar call...ajak makan2 kat BORA ASMARA, Sg Penchala. Ok kami setuju la...tapi agak cuak sebab Hannah tak biasa dgn tempat2 yg ada live band. Sampai kat Bora Asmara dlm 10pm. Hannah masuk2 area Bora Asmara dia dah buat peel. Takmo duduk. Mula meregek. Menjerit-jerit melalak...haiyaaaaa.....stress jugak eynda & hubby....last2 eynda & hubby ambik keputusan bawak balik Hannah je. Tinggal adam dgn cousin2 dia. Kesian kat adam kalau dia pun kami bawak balik...Lagipun abang ipar sorang lagi duduk kat kondo kami jugak. Senang tinggalkan adam dgn diaorg. Geram betul!! Kalau tak boleh mama makan grilled salmon hehe....dah order tapi tak sempat makan pun...minum pun tak sempat....dah le kat restoran malam tu ada function geng2 lain yg nak sambut new year. Siap ada tema 60-an lagik....tak best la hannah bising2 kat situ....so dlm 10.30pm kami bertolak balik rumah.....tahu apa yg eynda & hubby dinner sempena menyambut new year??? Kueteow Kerang tapau makan kat rumah!! :-p
Yg ni je sempat ambik gambar kat Bora Asmara. Kami duduk dlm pondok utk makan bersila...gambar agak gelap...so eynda black & white kan gambar tu....baru le nampak muka adam hehe...
Ni muka budak yg jerit2 melalak kat Bora Asmara dlm kete on the way balik rumah. Kena marah dgn mama & ayah sebab buat peel. Paham pulak kita marah dia. Bukan la tengking2...marah usik2 je....
Tepat 12am kami duduk kat balkoni rumah. Boleh la nampak fireworks dari the curve...KLCC....dari kejauhan je. Hannah takut2 jugak. Hubby kata ada hikmah kita tak pegi tengok fireworks malam tu. Andai kata hannah buat peel kat sana mesti takleh balik cepat coz kete sure banyak parking pun sesak...silap2 kete kita terperangkap sebab orang lain parking keliling kete kita....ye tak ye jugak....gambar bunga api ni snap banyak. Tapi satu ni je yg boleh gagah...yg lain hampehh...nyampah le tak reti2 lagi ambik gambar malam hari guna D40 tu :-(

4 comments:

mamahusna said...

thn depan ajak hannah lepak kat umah kitorg la..leh nampak jelas fireworks the curve n ou tuh...hehehe

eynda said...

Naper tak cakap awal2 hehe...adik biras yg duduk kat surian tu cakap depan surian pun sesak kete parking orang nak ke the curve tu isskk...

mamahusna said...

parking mmg susah gile..bukan takat double park tapi dah jadi triple park dah..heheh cara paling bagus, dtg je umah kitorg, park kat dlm jap..pahtu lepak kat bawah tu..senang, jelas n terang...ekekek...next year ye hannah?

eynda said...

Rumah abang ipar pun kat villa flora tu je...tapi dah diaorg nak celebrate kat luar....tengok ada jugak budak2 kecik kat bora asmara tu...relaks jek...hannah je yg tak cool :-p

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails