Wednesday, January 7, 2009

My tummy b4 & after......

Alhamdulillah....dah hampir 2 bulan eynda berdiet & workout...10hb ni genap la 2 bulan. Tapi eynda tak serius sangat....kalau hubby cuti...weekend...memang hari raya utk eynda hehe...makan...makan...makan...berat pun so far turun 2kg jek :-p
Eynda ucapkan thanks utk geng2 diet kat forum CARI...kat bft....sebab selalu sokong eynda walaupun eynda hampir putus asa mula2 dulu tengok berat tak berubah pun....sekarang pun eynda masih perlukan sokongan geng2 diet....
Hari ni saje gedik snap gambar tummy.....terkejut jugak tengok dlm gambar...dah banyak perubahan rupanyer....selalu dok pakai baju besar2 je...tak nampak sangat perubahan body hehe...alhamdulillah berkat lepak kat thread utk langsingkan badan tu :-)

Gambar 2 bulan lepas.....kalau perasan eynda ada letak gambar pandangan depan utk 2 bulan lepas kat blog lama...entry b4 & after gak....eynda segan nak letak gambar tummy dulu...sebab tengok la.....macam peknen 2-3 bulan hihi....tapi eynda simpan gambar ni utk buat rujukan akan datang....

Ni gambar pagi tadi after workout...tetiba gedik nak snap gambar.....ehh...dah lain la body eynda hehe...perasan jap ye...rasa berbaloi usaha eynda selama 2 bulan...diet tak teruk sangat.....tapi workout kekadang macam 2-3 hari lepas....macam nak pengsan dah!!
Baju mickey tu pulak actually beli kat warehouse sales metrojaya dulu utk adam....bahagian kanak2 tau...size S. Pakai ambik je masuk bakul.....dah balik rumah baru perasan baju tu utk girl sebab ada shape....simpan je la takkan nak bagi adam pakai....
Nak snap gambar tadi dok pikir baju apa nak pakai...coz banyak yg besar2 takkan nampak perubahan kat tummy....so teringat baju mickey tu...try pakai...aikkk...muat la :-p
Dah mula berangan hannah besar nanti boleh share baju dgn hannah pulak hehe....
So sape yg baru nak start diet & workout.....harap gambar ni boleh bagi semangat.....walaupun tak seberapa....banyak lagi eynda perlu usaha especially lower body....now eynda dah start buat toning....lengan...peha...betis...hips dun lie hehe...pouch anak kanggaroooooo...aduhhh...kena pulun lagik!!
Sekian laporan terkini :-D

7 comments:

sheeda said...

smgt naik balik tgk gmbo kak eynda.. seminggu ni streamyx problem, xleh masuk forum. so, ader ngelat diet skit.. he he..

eynda said...

Haaaa...ngelat ekk...hehe...akak pun banyak ngelat dekat2 new year hari tu...hubby cuti panjang...akak pun cuti diet & senam panjang gak la :-p

Akak sokong sha dari sini...dulu akak banyak excuse sangat...takde masa la...malas la...tapi tak sangka sampai ke tahap ni dah kekekek....

Slowly okay... :-)

BIMBO said...

FULAMAK...NYELESSS..HAHAA..TAHNIAH EYNDA..JELES JE BUATPE KAN KALAU TAK BERUSAHA ..GOOD WORK ..KEEP IT UP ..TABIK SPRING TOING2..=D

eynda said...

Bim...jeles yg positif okay...bim pun boleh jugak...eynda pulun sebab eynda tengok orang lain boleh hehe....

sHa_eiNa said...

kak eynda.....wah...tahniah kak sbb berjaya mendietkan diri...jeles nih..hehehe

eynda said...

Hai inaaaa...

Nanti akak nak add blog ina dlm bloglist akak tau.. :-)

Tq....diet tu tak ketat sangat...coz weekend makan macam sambut hari raya kekeke...yg banyak membantu adalah senaman.....alhamdulillah....padahal sebelum ni akak memang benci senaman tau :-p

noor asyikin said...

eynda, body dah mantop!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails