Thursday, October 24, 2019

Sindrom Mak-Mak...



Assalamualaikum.....







Ye...Akhirnya Eynda dah rasa perasaan ni.... Sindrom mak-mak... mak kena kuat... atleast buat la macam kuat 😂

Gini la jadinya kalau masih rasa anak tu kecik.... anak nak kena buat assignment dgn kawan-kawan ... lokasinyer luar KL.... lebih tepat jauh dari rumah 😆 (nak kuatkan lagi watak drama mama)... 2-3 jam kot kalau bawak kereta pun 😒

Tetiba terimbas kembali waktu Adam 1st time camping kat tadika dia..... malam-malam mama ajak ayah lalu depan tadika okkk.... padahal Adam happy je kat tadika malam tu kata cikgu.... tetiba teringat 1st time Adam nak pegi rombongan tadika ke KL.... masa tu duduk kat Puchong.... ikut hati mama nak ikut je belakang bas tau ....

Hanya mak-mak yg paham.... bapak-bapak paham ke? Bapak-bapak anak habis je form 5 dah suruh get out ye 😆 Be a man katanyer...😏

Nak gelak pun gelak la... nak kata poyo pun kata la.... 

Ni pun kira ok dah anak boleh duduk kat hostel utk sambung belajar... walaupun dekat je... weekend boleh naik grab balik rumah... weekend boleh keluar makan-makan dgn family... alaaaa.... hari-hari balik rumah pun boleh tapi sebab nak ajar Adam berdikari...lagipun ulang-alik nanti asyik ngadap jem je...buang masa...

Nasib baik mama tak melalak sebab kena jauh dari anak kannn... cuak gak sebenarnya sebab tak pasti apa reaksi diri sendiri hari tu.... tapi bila dok bayang anak-anak org lain lagi jauh dari family... so mama kurang drama sikit la...

Kalau boleh tu nak anak-anak depan mata sampai bila-bila... tapi masa berubah... kita pun kena berubah...

18 tahun Adam depan mata... dari baby sampai la dah boleh sembang macam kawan-kawan....Pasni giliran Hannah, mama buat drama lagi ye....

Nanti mama ok la 😌

Saje share cerita ni kat blog.... menandakan dah sampai satu stage yg berbeza dalam kehidupan...dah sampai satu stage yg mengubah cara kita berurusan dgn hal anak-anak... apa-apa pun semoga anak-anak sentiasa dalam peliharaan Allah swt dalam apa juga urusan....




5 comments:

Sheila Arshad said...

Mama sabar ye mama... mama jangan over hokey hahaha

norhidana said...

tang surat persetujuan mak pak tu kelakar kak hehehhe... memang risau beno emaknya, nasibla cool je si anak tu menjawab.

Umi Nazrah said...

salam singgah. yg lain ok jgk la. cuma tang surat persetujuan tu la, hehehe. kami sengih2 sorang bila baca kat situ. hehehehe

Anis Azalea said...

Surat persetujuan tu....Adam dah duduk ini katanya. Kita tunggu la anak2 belum besar semua nak tidur peluk2 lagi.

Susan said...

Wow, excellent post. I'd like to draft like this too - taking time and real hard work to make a great article. Wondering where to go in 2019? Things to do has ranked as the best include a remote, idyllic island, the design capital ...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails