Monday, April 22, 2019

Melaka Mac 2019 ~ Chapter 2.



Assalamualaikum....


Sambung kisah jalan-jalan kat Melaka.... lepas lunch kami ke hotel semula sebab dah boleh check-in... sebenarnya sebelum datang Melaka dah teruja dgn hotel ni... sebab bangunan dia putih... ala-ala The Majestic sikit...



Masa utk check-in....


Tada..... ni la biliknya...


Family room...



Jom pusing satu bilik... agak luas jugak la...




Almari... opposite almari tu bilik mandi... boleh nampak tak sipi2 pintu bilik mandi? Cermin okkkk pintunya... nasib baik frosted glass! Jangan panik.... orang luar tak nampak kita dalam bilik mandi...bila tapak tangan pegang pintu baru nampak bayang tapak tangan hahaha... 



Ruang tea & coffee...







Bilik mandi...




Ada 2 sofa dlm bilik ni... 




Kaki lima depan bilik... cantik kan...? Owhh ye hotel ni sentiasa wangi... diaorg pasang diffuser kat banyak tempat...



So kami berehat dulu sejam dua, solat... siap-siap keluar lagi...mula-mula pegi Jonker Street...sesak semacam pulak... terus pegi area tepi sungai melaka...baru rasa tenang...




Gigih cari tempat ni.... sebab tengok dalam instagram semua pakat bergambar kat sini... 




Gambar hero sekeping... masa bercuti ni hati dia tak tenang pun sebab dah nak dekat tarikh ambik result SPM.....senyum ada tapi hati sape tahu kannnn hehe...




Naik river cruise.... kali ke 3 ... 2 kali yg dulu-dulu anak-anak kecik lagi... kalau tengok entry Eynda ke Melaka ada je kisah naik river cruise... baru eynda perasan dulu gambar2 yg eynda ambik lebih detail.... sekarang macam kurang gambar2 pulak...




Malam tu dinner kat sini...



Kat Melaka kalau makan ikan bakar kena la makan dgn nasi lemak.... baru best!



Butter prawn Hannah punya...



Sotong goreng tepung....




Ikan bakar.... kami order sayur sampai ke sudah tak dapat.. frust jugak tapi takpe la tak masuk dlm bil...




Cantik hotel ni di waktu malam....



Masa utk balik..... ni gambar dalam bilik kami.... 




Pemandangan sebenarnya...  tapi apa kisah... bukan hotel 5 bintang nak mintak pemandangan 5 bintang... pemandangan macam ni la best... realiti hidup... tak semua yang kita nampak kemewahan...



Hingga jumpa lagi,  The Sterling Boutique Hotel.... cuba check kat Booking.com.... hotel ni bertaraf 4 bintang... 450 meter dari centre... kami dapat harga satu malam dalam RM320... berbaloi la utk satu malam sebab bilik besar... selesa... facilities semua ok ... takde apa nak komplen... tapi kami tak ambik breakfast.... sebab pepagi kami makan roti aje pun dah cukup... hotel ni takde swimming pool ye.... nasib baik la... kalau ada, mana pun kami takleh pegi... Hannah asyik nak lepak dlm pool aje!



On the way balik rumah singgah Freeport A' Famosa Outlet... lunch aje kat situ... tak shopping pun... tak pernah sampai situ lagi... alang2 dah laluan balik tu singgah jap... Janji dah sampai!



Sekian entry jalan-jalan ke Melaka...terima kasih sudi baca blog eynda....






3 comments:

Anis Azalea said...

Melaka dah banyak kali pergi tapi masih belum puas. Suka je ke sana.

MRS. K ^ibuhadifhessa^ said...

kite pegi melaka bulan january haitu sempena besday, stay kat hotel tepi sungai melaka.. siang malam layan cruise kat balkoni bilik huhuhu

عبده العمراوى said...



شركة رش مبيدات بالجبيل
شركة عزل اسطح بالهفوف

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails