Thursday, March 14, 2019

Adam & SPM 2018.



Assalamualaikum....


Hari ni 14hb Mac 2019.

Hari keputusan SPM 2018 diumumkan!

Eynda? Sejujurnya Eynda takde rasa apa-apa.... Eynda redha Adam nak dapat result macam mana pun.... sebab sebaik habis je exam SPM tahun lepas, laluan hidup Adam seterusnya dah ditentukan... cuma belum ditunjukkan.... jadi yg lepas tetap lepas... kita kena pandang ke hadapan....

Pagi tadi seawal 9.45am Eynda & Adam dah ke sekolah.... hari ni boleh lihat anak-anak yg bakal tahu keputusan SPM masing2.... semua happy-happy je... maklum la ramai yg dah lama tak berjumpa satu sama lain kan...yg pastinya mereka ni dah berubah... ada yg eynda kenal sejak form 1... beruniform sekolah... comot2.... tapi hari ni semua dah lain... tinggi2... handsome2... cantik2... bergaya... bermekap... pakaian up-to-date... rasa macam ada dlm dunia Instagram la pulak hahahah....

Eynda terasa kerdil & tenggelam dalam lautan anak-anak ni ... 

Walaupun keputusan SPM boleh kita tahu seawal 10 pagi melalui SMS, tapi Eynda tak check pun... kali ni saje nak rasa berdebar la konon....Adam pun kata jangan check.... sebab sebelum ni result UPSR Adam & Hannah, Eynda check... PT3 Adam tak check...



Masa baru sampai..... 


Sepatutnya result boleh dapat dlm pukul 10.15 pagi.... agak lama jugak kami menanti.... akhirnya selepas pengumuman pelajar2 cemerlang 9A's & 8A's , dlm 11 pagi baru la pelajar2 lain boleh ambil result masing2... 

Owwhhh... anak Eynda bukan lah pelajar straight A's.... tapi Eynda bangga dgn Adam...



Muka dah pucat tu....nasib baik tak pitam ye...susah pulak hati mama...




Sampai giliran Adam.... cikgu terkejut...Adam lagi la terkejut! 


Adam lulus??? Biar betul Adam lulus! Alhamdulillah..... hilang rasa beban segala....rugi tak teringat nak ambik video masa ni.... reaksi Adam & cikgu .... 

Cikgu kata Adam & the gang yg suka tido dalam kelas...suka merayau dalam kawasan sekolah... suka sembang2 dlm kelas... lulus!

Walaupun bukan pelajar cemerlang, syukurlah dgn result Adam... agaknya kalau usaha lebih lagi mungkin lagi bagus result Adam... walaupun nampak memang gigih ulangkaji sampai tido ternganga terbaring dgn buku di peluk.... ulangkaji ke tido yg lebih? hahaha...

Result Adam? Adam cuma jawab result Adam "pecah kepala" hahaha... sape paham, paham la.... cthnya dari dulu2 Sains selalu dapat E, SPM dia dapat B+.....

Mama bangga dgn Adam walaupun mama nampak Adam selalu main-main kalau bab belajar.... cikgu2 pun tahu... Ayah pun pasti bangga dgn Adam.... 

InsyaAllah lepas ni Adam akan mula chapter baru dalam hidup Adam.... lesen kete pun tak sempat ambik lagi... kita nak kena "window shopping" uni/kolej mana yg sesuai dgn course yg Adam minat...




Tahniah Adam! Panjang lagi perjalanan hidup Adam... walaupun Adam dah besar.... Adam tetap baby boy mama sampai akhir hayat... sebagai seorang anak yg mendengar kata, menghormati mama & ayah.... itu sudah satu kejayaan besar dlm hidup Adam... stay humble... jangan lupa diri.... mama & ayah akan sokong Adam dlm apa jua Adam lakukan tapi ingat... pikir mana yg baik mana yg buruk... lakukan hanya yg terbaik....


So TQ...next?






6 comments:

ain.ya.nun. said...

Alhamduillah, tahniah Adam! Perjalanan masih panjang. Hadapi dengan tenang jiwa dan baik-baik saja =)

ietams said...

tahniah adam & mamanya..
syukur alhamdulillah

Zaida Mohamed said...

Alhamdulillah .. tahniah adam, mama adam & famiily

eynda said...

Terima kasih semua :-)

Puan Hazel said...

Alhamdulillah tahniah Adam dan mama papannya juga... Ke mana pun hala tujunya lepas ni, moga dipermudahkan aamiin.

All the best Adam!

Mashitoh Ahmad said...

Tahniah adam. Lama tak masuk sini.. last baca psl adam rasanya masa dia upsr now dah spm. Ikut blog eynda masa diaorg kecik .. eynda masih rajin berblog ��

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails