Wednesday, October 17, 2018

Eynda & Virtual Run.



Assalamualaikum.....


Apa itu Virtual Run? Lebih mudah nak paham, larian umpama marathon tapi kita boleh lari di mana saja, bila-bila masa saja atau mengikut tarikh & waktu yg ditetapkan.... sorang2 kita pun boleh... 

Maknanya tak payah join marathon kat tempat tertentu... boleh lari anytime anywhere yg kita suka... bila2 masa kita free... ikut tarikh penyertaan jugak la... selalunya satu virtual run tu kita boleh lari dlm masa 3 hari.... pilih la hari apa nak lari dlm masa 3 hari tu... itu ONE run.... maknanya kalau 5km dlm satu larian je... 10km dlm satu larian je...3km dalam satu larian je... ada jugak virtual run utk 20km,50km,100km.... yg ni boleh multiple run... kumpul hari2 larian kita, dah cukup kilometer submit la... janji dlm tarikh yg ditetapkan... selalunya yg berpuluh-puluh kilometer ni ada yg 21 hari... ada yg sebulan... baru tamat tempoh larian...

Paham ke? Tak paham google je la hehe...

Ada banyak penganjur virtual run ni.... antaranya 42race & Running Station.... 2 ni eynda selalu join sebab senang cara nak submit result hehe...


Eynda baru je join so tak banyak medal yg eynda kumpul....saje suka2 join virtual run ni... semangat sikit nak berlari... rajin lari maknanya rajin la workout... kalau tak asyik duduk depan tv ....marathon gak tapi marathon citer korea!


Buat masa ni eynda dah kumpul 4 medal.... 2 medal lagi on the way...















Ranking tu utk keseluruhan 1 dunia yg participated... ok la kan sebab yg join setiap run pesertanya beribu-ribu.... yg free tu je dok dapat ranking 2K++ sebab FREE...ramai la yg join ahahaha....utk satu run bayaran paling rendah dlm RM29.90 .... apa-apa pun best la virtual run ni.... ramai yg dah terjebak.... kalau berminat boleh la try.... jalan kaki pun boleh.... cuma pace nanti tak cantik la... tapi ok je... janji join kan.... 

Pace eynda pun slow je tu ahahahaha....






3 comments:

adianiez AIDA said...

wah. eynda join byk dah ye.
aida lom lagi terjebak. tapi da daftar la kat 42 race tu.
kebetulan ari tu time semangat membara, musim hujan plak 2-3 minggu.
potong betul lah kan :) ha ha ha ha...

eynda said...

adianiez Aida, ni kira baru jugak la... start ogos lepas... tapi tu la kan...sekarang musim hujan pulak... dugaan betul nak lari kat luar...

Ann Ishak said...

bila lagi nak join marathon reality pulak :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails