Friday, July 28, 2017

Pulau Langkawi ~ Day 1


Assalamualaikum....


Raya ke 5 eynda & family ke Pulau Langkawi utk bercuti.... tapi ramai jugak yg ingat eynda ada kampung kat Langkawi.... Eynda suka Langkawi... berangan jugak la tua-tua nanti ada rumah sebijik kat Langkawi... anak2 dah besar... cuti je balik Langkawi... mama & ayah boringgg je turun KL boleh shopping-shopping hehe.... lain sikit perasaan teruja tu kan.... kalau masih kuat la kaki ni hahaha...berangan je.... 






Flight kami pagi... sumbat pakaian 4 orang dalam satu beg besar tu je utk percutian 3 malam 4 hari... kasi muat jugak-jugak...ikut hati eynda ni satu beg besar tu patut pakaian eynda je :-p





Selfie dulu ...






Refreshments....






Alhamdulillah sampai di Langkawi dgn selamat. Kereta sewa pun dah menanti... mula2 diaorg kata dapat kete proton... tetiba ehhhh dapat vios... ok aje...





Kami stay kat area Pantai Cenang...sebelum check-in makan tengahari dulu... jalan-jalan cuci mata kat kedai-kedai dulu....





Depan bangunan receiption.... Kami stay kat White Lodge Vacation Home.... kebanyakan hotel/resort dah penuh.... tinggal yg mewah2 ada le... yg ni je kami dapat... ada jugak chalet tapi dah penuh...so dapat vacation home.... satu malam RM350 ye...






Rupa-rupanya vacation home tu rumah teres single storey....ada 2 bilik tidur... pemandangan luar rumah takde lawa pun... dikelilingi chalet utk backpackers & hotel2 bajet.... tapi takpe la janji selesa, bersih... lagipun pikir bukannya 24 jam dlm rumah tu.... banyak aktiviti luar... balik tido je... Aircond ada dlm bilik-bilik tidur aje... kat ruang tamu takde...




Bilik tidur utama...




Bilik ke2....





Ruang dapur...luas... ada microwave jugak...






Toilet bersih... takde apa nak komplen hehe...




Sayang tak dapat chalet... kawasan cantik betul... bukak pintu chalet dah ngadap swimming pool... kami perlukan bilik utk family so agak susah nak dapat kalau ramai yg bercuti kan... rasanya ada 4 chalet family kat depan swimming pool ni...penuh huhu...






Cantikkkk....bersihhhh...






Petang tu dalam 5pm kami ke pantai Cenang.... ramainya orang.... dah lain la pantai cenang.... Kami jalan jauh gak nak dapat tempat lepak yg tak ramai orang... kalau pandang kiri sesak dgn manusia... sebab sekarang dah ada aktiviti2 jetski la... banana boat la... blablabla... so pantai penuh dgn alat2 aktiviti... yg tak best kenderaan macam hilux/navara yg pekerja aktiviti2 ni naik memang ada je atas pantai2 bergerak bebas... takut terlanggar anak-anak kecik yg berlarian kat pantai.... so kami memang cari tempat yg agak kurang orang sebab sebelah kanan kami dah banyak private beach macam Meritus Pelangi....

White Lodge tu bukan la dekat direct dgn pantai.... nak kena berjalan jauh sikit... pendek citer pegi balik tu melalui kedai-kedai di Pantai Cenang gak la...






Sunset *love*





Paling best rumah yg kami sewa tu dekat sangat-sangat dgn tempat makan etc.... Jalan kaki 5 minit dah sampai Underwater World.... satu bangunan dgn underwaterworld tu ada McD & Marry Brown....Kedai2 bebas cukai... shopping malls.... tempat makan takyah cakap la.... depan lorong ke White Lodge tu dah ada seafood restaurant haha.... malam tu kami dinner dah tentu la seafood kannnn.... 


Lepas makan jalan-jalan kejap pastu balik tidur dulu.... esok tu dah ada plan menanti.... 

Bersambung....






2 comments:

Anis Azalea said...

Syok pergi Langkawi

Ainul Mustafa said...

ah menarik ada pool lagi. kalau p ramai ramai berbaloi la kan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails