Wednesday, July 26, 2017

Kisah Syawal 2017...


Assalamualaikum....


Dah habis Syawal ye hehehe...

Akhirnya sampai jugak eynda ke entry raya fuhhh...slow macam snail...

Eynda ringkaskan aje citer raya eynda...

Pagi raya Alhamdulillah eynda & family berpeluang melakukan solat hari raya di masjid berdekatan rumah mama eynda....









Balik dari solat, bersiap mekap-mekap cewahhhh.... pastu beraya dgn mama & adik lelaki eynda...





Lepas dah beraya kat rumah mama eynda, kami beraya kat rumah abg ipar pulak... kat sini anak menantu, cucu, cicit mertua pun dah ramai jadi meriah la sikit.... dekat je dgn rumah mama eynda.... dlm 10 minit sampai hahaha.... 





Gambar raya keluarga eynda.... tak sedondon punnnn... setiap tahun kaler kami caca merba...ikut masing2 nak pakai kaler apa.... janji dalam hati sehati sejiwa :-)






Bergambar dgn mertua.... letih dah dia layan tetamu...dah lari masuk bilik... kami kejar ajak bergambar dalam bilik pun tak kisah la ...






Lepas zohor balik ke rumah mama eynda... anak sedara eynda datang bawak baby raya diaaaaa.... anak ke3 tu... comel sangat... hidung mancung!





Petang sikit eynda pergi ziarah kubur arwah abah kat Alor Star...





Singgah beraya di rumah arwah nenek eynda di Jalan Fajar, Alor Star... happy sangat dapat jumpa makcik-makcik eynda kat Alor Star ni... sekarang sepupu eynda yg duduk kat rumah arwah nenek (sepupu sebelah eynda dlm gambar).





*Muka tak sempat senyum*


Raya kedua... di rumah kakak ipar ... dekat jugak dgn rumah mama eynda... maklum la sekampung dgn hubby kan hehe... pusing-pusing dalam Sungai Petani tu aje...




Dengan mertua, biras & cucu menantu mertua....







Terima kasih kakak ipar, sudi ajak makan-makan kat rumah....





Sebelah malam pulak sepupu-sepupu eynda 4 family datang beraya kat rumah mama eynda... diaorg ni pun setahun sekali aje la sempat nak jumpa...





Raya ke3.... tak pakai baju kurung dahhhh....






Dengan anak sedara yg gojes... 


Raya ke3 beraya di rumah mertua.... dari rumah mama eynda dalam 20 minit kot sampai la rumah mertua...kalau tak jammed... Sungai Petani sekarang dah sesak huhu...





Dari kiri anak sedara, biras & eyndaaaaa...






Setiap kali raya wajib bergambar dgn biras-biras yg sekepala ni....





Dah habis sesi-sesi beraya.... kejap je kan... simple aje raya kami... anak-anak pun dah start mintak makan pizza la... A&W la... ni kat A&W... baru bukak kat Sungai Petani ni...


Esok tu kami dah balik ke Shah Alam.... jalan jammed la jugak... berhenti kat RNR pun banyak kali.... Alhamdulillah sampai rumah dgn selamat.... sampai je rumah dah start mendobi sebab raya ke5 kami nak pegi bercuti....nanti eynda citer ye...

Terima kasih kerana sudi baca Eynda's Diary...

















No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails