Sunday, April 2, 2017

Movie : Beauty & The Beast.



Assalamualaikum....



Petang semalam eynda & family pegi tengok movie Beauty & The Beast.... kontroversi sungguh la movie ni kan.... nak pegi tengok pun mula-mula cuak...apa la yg sampai nak banned tu... Hannah pun dah pandai... siap tanya takpe ke kalau dia tengok movie tu?



Beli tiket movie time 3.15pm..... tapi kenapa orang lain dok ambik gambar bunga ros ni ada lampu cantik? Kena tunggu show waktu malam ke? 





Tegak je posing sebab tak selesa ramai org kat depan tu....tapi nakkkk jugak berposing kat situ kan... utk kenangan apa salahnyer....

Movie??

Eynda kasi 5 bintanggggg..... best sangat jalan ceritanya.... mula2 sengaja nak rasa bosan sebab baru tau movie tu muzikal... kejap2 nyanyi.... tapi try enjoy je movie tu... best... ada lawak... ada sedih... bergenang gak airmata utk sesetengah scene tapi nasib baik gelap.... haaa sape la melalak dlm cinema semalam?? Hahaha.... gurau je... kalau ada yg nanges semalam pun tak tau la... memang ada scene yg menyentuh jiwa skit...

Scene kontroversi?? Takde apa sangat laaaa... kalau tak bising2 rasanya budak2 pun tak perasan... cuma obviously ada watak lelaki lembut tapi tak lembik dlm movie ni.... bukannya whole story tu citer dia je...hubby kata gimik aje buat bising2 ni....lagi laku la movie...ramai nak tengok apa yg kontroversi sangat tu....

Tapi memang indah jalan citer movie ni... boleh je pi tengok... nak citer banyak2 kat sini takmau la ... nanti rosakkan mood org yg belum tengok... 




Dah habis tengok movie jalan-jalan cuci mata je kat mall tu....





Lunch sebelum tengok movie.... dalam cinema minum kopi je...



** Teringin nak tengok movie Kimchi Untuk Awak tapi konfirm la eynda & Hannah je berminat hehe...




6 comments:

Widani Mohamed said...

Assalam eynda... dah lama jadi silent reader blog eynda.. ni baru 1st time tinggal komen 😊
Selalu suka tgk cerita diet eynda... dan selalu jugak ambik tips2 diet 😊

jom eynda berkunjung ke
http://nurulwidani.blogspot.my/?m=1

😍

Nurulhuda Abdul Latip said...

Saya kurang minat beauty and the beast tapi ramai review ok dan best..ada kawan saya sampai nengok dua kali..Dari taknak nengok cam tergerak nak nengok la pulak. Lepas tu kalau movie kimchi untuk awak tu confirm suami saya takmo nengok huhu..alangkan citer beauty and the beast ni pun belum tentu dia nak nengok..

Ainul Mustafa said...

kira ok la bawa budak budak ek? bedo jgk nak bawa anak

ArELeEz said...

emma watson t'kini. b'beza sungguh dr dlm harry potter. but, still dua2 zaman kiut.

AMIIZAA said...

wahhhhh dengar citer enyda bersemangat nak pergi
semlm balqish sampai merajuk sebab dia ajak pergi tgk beauty and the beast tapi papa tak nak bawak dia pergi tgk ...hiksss

ctsueraya Mansor said...

salam sis eynda..haha comel je nak g tengok kimchi utk awak tuh (omei angatt)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails