Tuesday, February 7, 2017

London Trip Day 3.



Assalamualaikum....


Hari ke 3 di London....



Kalau disember 2015 dulu kami datang suhunya antara 11c-14c...kali ni suhu agak rendah...





Kami breakfast di sebuah restoran halal, Moor & Hitch...dekat2 Oodle Noodle jugak... 




Ready utk naik tube ke Trafalgar Square... nak tengok Change of Guard di Buckingham Palace...




Jalan-jalan di St James Park dulu...




Burung2 pun diammmmm je sebab kesejukan...




Jangan percaya kalau cuaca terang benderang.... lagi sejuk dari cuaca yg gloomy tau...sejukkkk....




Kami tak pergi depan palace kali ni sebab last year dah pergi... mesti sesak kan... owhh ye last year pegi tak berpeluang tengok change of guard sebab masa tak kena dgn jadual diaorg...kali ni tunggu kat satu simpang... janji nampak diaorg berkawad dah le haha... malas nak sesak2 depan palace tu...ada video diaorg berkawad tapi eynda letak dlm fb & ig je la...


Horse guard parade....




Dah habis tu kami jalan kaki melalui piccadilly circus.... nak ke oxford street...





Cantik bentuk bangunan kat belakang tu...




Apple store di Regent Street... jalan2 cuci mata...




Makanan yg Adam rindu...




Butik Nike... geram bila masuk butik sukan kat sana... staff dia aje dah macam gaya atlet...bukan setakat outfit...body punnnn.... buat bersemangat nak balik Malaysia nak workout 😆



Lunch....




Mama tak kenal pun Pogba tu hahaha....kesiannn...




Oxford street.... meriah betul la... ada satu area tu jalan ditutup utk kenderaan.... manusia penuh atas jalanraya huhu... tak shopping apa pun... last year pegi ada gak beli2... kali ni dah tak rasa nak shopping dah...



Pastu jalan kaki nak balik ke Kengsinton area apartment kami, melalui winter wonderland.... mak aiiii.... sesaknyaaaaa.... nak masuk kena beratur panjangggg.... mungkin sebab hari sabtu...hari cuti... so ambik gambar dari luar aje cukup la.... last year dah merasa masuk dalam tu....



Jauh tau jalan kaki nak balik ke apartment.... dah le sejuk...nasib sejuk kan...kalau cuaca panas berpeluh-peluh la jawabnyer... sejam jugak la baru sampai area bayswater... tak kisah sebab kebanyakan masyarakat sana memang suka jalan kaki aje....

Terus rasa lapar sebab penat jalan kaki... dinner siap2 sebelum balik ke apartment... kalau balik dulu, tak keluar dah la...letih haha...

Makan nasi lauk itik kat Tuk Tuk Thai Noodle Restaurant.... tapi takleh lawan lauk itik kat Oodle Noodle la bagi pendapat tekak eynda...

















3 comments:

Ann Ishak said...

winter wonderland tu cantiknya dari jauh :D

Jueliza Jamani said...

cantiknyaaa.. bila lah boleh jejak sana.. teringin tapi takut naik flight memang tak sampai la.. hahhaha

ctsueraya Mansor said...

wah harus yang keje butik NIKE tu memang syaratnyer kene fit and sado ek sis eynda..hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails